Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Chocolade eton mess
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Dit toetje is in 20 minuten klaar en bestaat uit een heerlijke combi van chocolade room met meringue schuimpjes en frambozen

Mexicaanse zoete aardappel schotel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Kruidige Mexicaanse ovenschotel met lekker veel groenten, gegratineerd met kaas. Binnen 10 minuten in de oven.

Gevulde tomaten
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Lekker koolhydraatarm recept dat grotendeels uit groenten bestaat, tomaten gevuld met spinazie en feta

Pizzarolletjes met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Zoek je nog een lekkere borrelsnack? Probeer dan deze lekkere pizzarolletjes met pesto, mozzarella en tomaat

Koolhydraatarme granola
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 10 porties
  • *

Een lekker koolhydraatarm ontbijt maak je met deze knapperige granola gemaakt van verschillende noten met een vleugje kokos en kaneel

Appelcake met kaneel
  • Bakrecept
  • 20 min + 1 uur oventijd
  • 10 plakken
  • *

Makkelijk basisrecept voor een lekkere luchtige appelcake met stukjes appel en een vleugje kaneel

Loaded appel nachos
  • Tussendoortjes
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Zin in een gezond tussendoortje? Van deze variant van nacho’s, gemaakt met appels, pindakaas en chocolade kun je lekker door blijven eten

Bloemkoolsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm. In slechts 30 minuten staat de soep op tafel.

Vegan pasta pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke romige vegan pasta pesto gemaakt met avocado pesto, gegrilde courgette en doperwten

Chocolade valentijn pretzels
  • Tussendoortjes
  • 30 min + 30 min wachten
  • 35 stuks
  • *

Met deze snack van zoute pretzels met witte chocolade kun jij je Valentijn zeker verassen!

Rode bietenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor deze heerlijke kleurrijke vegetarische risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten

Glutenvrije chocolade taartjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 2 uur afkoelen
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk recept voor glutenvrije chocolade kokos taartjes met een krokante bodem en een zachte vulling

Gezonde wrap rolletjes met hummus
  • Tussendoortjes
  • 25 min
  • 10-12 stuks
  • *

Deze vegan tortilla rolletjes, gemaakt van volkoren wraps zijn gevuld met hummus, geroosterde aubergine en paprika. Een gezond en lekker hapje of tussendoortje

Mini preitaartjes met feta
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Deze schattige mini preitaartjes maak je makkelijk in een muffinvorm en zijn ideaal voor een high tea of om mee te nemen.

Paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze verse zelfgemaakte paprikasoep, gemaakt met uiteraard paprika maar ook wortel, is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Oranje paprika feta spread
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 20 stuks
  • *

Deze spread gemaakt van feta en geroosterde rode paprika’s kleur heerlijk oranje. De spread is erg lekker op een toastje of stukje stokbrood

Quinoa met geroosterde bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Een gezond en lekker recept van quinoa en geroosterde bloemkool met kerrie. Heerlijk met knapperige amandelen, zoete rozijnen en hartige geitenkaas.

Verse tomatensoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.

Koolhydraatarme shepherds pie
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds pie. Bij koolhydraatarme recepten wordt vaak gebruik gemaakt van vis, vlees, zuivel of ei. Deze ovenschotel laat zien dat je ook heerlijk plantaardig koolhydraatarm kunt eten!

Glutenvrije cake met appel
  • Bakrecept
  • 30 min + 50 min oventijd
  • 10 plakken
  • *

Een heerlijke glutenvrije appelcake gevuld met stukjes appel, rozijnen, kaneel en speculaaskruiden.

Plaatpizza met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Super makkelijke maaltijd van pompoen met geitenkaas en andere toppings op een knapperige plaattaart van bladerdeeg

Hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk basisrecept om heerlijke smeuïge en smaakvolle hutspot te maken. Deze stamppot is op basis van aardappels, wortel en ui en wordt daarom ook vaak peen en uien genoemd.

Gezonde eierkoeken
  • Bakrecept
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Deze gezondere volkoren variant op eierkoeken is gemaakt met amandelmeel, volkoren meel, beetje honing en een vleugje citroen

Spinaziesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 20 minuten een heerlijke groene soep van spinazie met een vleugje room