Winter recepten

Winter recepten

Heerlijke verwarmende gerechten voor in de winter zoals ovenschotels, stamppotten en stoofschotels. Denk aan klassieke boerenkoolstamppot of erwtensoep met worst. Of ga eens voor een stamppot met een Indische twist of een vegetarische variant.

Zoete aardappelpuree met witlof uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Leuke variant op de traditionele witlof met ham en kaas uit de oven maar nu met zoete aardappel en pijnboompitten

Zuurkoolquiche
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Wil je eens iets anders op tafel zetten met zuurkool, maak dan deze heerlijke hartige taart met zuurkool, rookworst en een vleugje kerrie

Boerenkool lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke winterse variant op de lasagne met een romige bechamelsaus en geroerbakte boerenkool en champignons

Wortelstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Maak zelf deze heerlijke winterse stamppot van aardappels en wortel met een snufje kerrie.

Stoofperen cheesecake trifle
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 5 stuks
  • **

Heerlijke cheesecake glaasjes met een bodem van Bastogne, witte chocola en stoofperen. Ze zijn makkelijk voor te bereiden, dus ideaal voor de feestdagen.

Tarte tatin met witlof
  • Voorgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 2 porties
  • **

Op de kop gebakken gekarameliseerde witlof bladerdeegtaart uit de oven met sinaasappel en geitenkaas.

Speculaas tiramisu met mandarijn
  • Nagerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Tiramisu met laagjes room en speculaas met frisse partjes mandarijn. Leuk als sinterklaasrecept of als feestelijk dessert.

Vegetarische stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min stooftijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke goed gevulde stoofpot zonder vlees, maar met champignons, wortel, paprika en aardappel in een kruidige saus.

Hotdogs met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Makkelijk en snel recept van een broodje hotdog met zuurkool, spek en gebakken rode ui

Pompoen crumble
  • Nagerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Pompoen crumble met speltmeel, havermout en sinaasappel. Heerlijk als winters toetje

Griekse aardappel stoof met sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijk snel eenpansgerecht van aardappels en sperziebonen in tomatensaus met een snuf kaneel en oregano

Zuurkoolschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Lekkere ovenschotel van prei en gehakt onder een laagje aardappelpuree en zuurkool met ananas en gegratineerd in de oven

Appeltaart trifle
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 2 stuks
  • *

Heerlijk toetje van laagjes zoete stukjes gebakken appel met kaneel, zelfgemaakt vanilleroom en verkruimelde koekjes.

Rode bietenstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke smeuïge stamppot met rode bieten en geitenkaas geserveerd met gebakken plakken appel met kaneel en walnoten

Ovenschotel met hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Boeuf bourguignon
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijk recept voor deze klassieke Franse stoofschotel met rundvlees, champignons en aardappels gestoofd in o.a. rode wijn.

Plaattaart met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Krokante plaattaart van bladerdeeg met spruitjes, geitenkaas en blokjes appel die zorgen voor een heerlijke frisse en licht zoete smaak

Bladerdeegbroodjes met zuurkool
  • Lunch
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Knakworstjes en zuurkool zijn een heerlijke combinatie, zeker verpakt in deze knapperige bladerdeegbroodjes afgemaakt met kaas

Plaatpizza met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Super makkelijke maaltijd van pompoen met geitenkaas en andere toppings op een knapperige plaattaart van bladerdeeg

Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 30 min
  • 6-8 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

Hachee ovenschotel met rode kool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijke winterse combi van zacht gestoofd hacheevlees met rode kool en aardappelpuree met een krokant korstjes uit de oven.

Griekse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 3-4 personen
  • **

Lekker zacht stoofvlees met een Griekse twist van oregano, paprika en feta kaas.

Goulash
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 2 uur
  • 3 à 4 personen
  • **

Deze goulash is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden.

Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • **

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!