Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Winter recepten

Winter recepten

Heerlijke verwarmende gerechten voor in de winter zoals ovenschotels, stamppotten en stoofschotels. Bijvoorbeeld een klassieke boerenkool stamppot of ga eens voor een stamppot met een Indische twist. Of probeer echte winterse erwtensoep met worst of de vegetarische variant. Genoeg lekkere recepten met typische winterse groenten zoals pastinaak, boerenkool, spruitjes, andijvie of rode kool.

Vegetarische aubergine stoof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 stoven
  • 2-3 personen
  • **

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Maak eens deze lekkere quiche met boerenkool en spekjes, een heerlijke stevige en winterse maaltijd

Pasta boerenkoolpesto met rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool en rookworst.

Broccolistamppot met gepaneerde speklapjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Smeuïge stamppot van broccoli en aardappels met speklapjes met krokant korstje

Andijviestamppot met gerookte kip
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

Zuurkoolstamppot met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Winterse kost van zuurkoolstamppot met een frisse twist van ananas en krokante spekjes

Hutspot met pittige rookworst roerbak
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • **

Hollandse kost met een pittige twist van rode peper en ketjap

Mexicaanse stamppot met bonen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

Stoofperen cake
  • Nagerecht
  • 20 min + 1 uur oventijd
  • 12 plakken
  • **

Hoe bijzonder en mooi is deze cake met kaneel en stoofperen!

Stoofperen met kaneel
  • Bijgerecht
  • 15 min + 1 uur stoven
  • 6 stuks
  • *

Een perfect basisrecept met video om zelf de lekkerste stoofperen te maken voor Kerst

Varkenshaas met spek en appel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijk kerstrecept van malse varkenshaas in een krokant jasje van spek met appel uit de oven

Warme chocolademelk met speculaas
  • Lunch
  • 10 min
  • 2-3 koppen
  • *

Warm jezelf op met deze chocolademelk gemaakt van echte chocolade en een vleugje speculaas

Witlofstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke winterse stamppot met gebakken spekjes en zoete appel

Hartige aardappelwafels
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 7 stuks
  • **

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

Mini zuurkooltaartjes
  • Lunch
  • 25 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Kleine hartige taartjes met zuurkool en rookworst, een heerlijke winterse combi.

Speculaas crumble taartjes met peer
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Mini taartjes met een vulling van peer en amandelspijs en een krokante topping

Romige kippensoep met champignons
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Van een kommetje van deze kippensoep met champignons knap je weer op!

Marokkaanse runderstoof
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2,5 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Een zachte stoofschotel met abrikozen en kaneel geserveerd met couscous

Quiche met witlof en ham
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 ersonen
  • **

Witlof met ham en kaas is een gouden combi, zo ook in deze heerlijke quiche

Indische andijviestamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • **

Andijviestamppot met een Indische twist en kruidige gehaktballetjes in ketjapsaus

Kaiserschmarrn
  • Nagerecht
  • 45 min
  • 5 stuks
  • **

Het bekende wintersport gerecht van zoete luchtige stukjes pannenkoek, deze keer met warme kersen

Bloemkool ovenschotel met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 10 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke stevige ovenschotel met bloemkool, aardappelpuree en spek onder een krokant korstje

Witlof in bladerdeeg
  • Bijgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Witlof met ham en kaas uit de oven in een krokant jasje van bladerdeeg

Stamppot bitterballen
  • Hapjes
  • 45 min
  • 15 stuks
  • **

Smeuïge gefrituurde stamppot in een krokant jasje. Leuk om te serveren op een borrel.

Andijviesoep met rookworst
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Warm jezelf op met deze winterse soep van andijvie met stukjes rookworst

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×