Winter recepten

Winter recepten

Heerlijke verwarmende gerechten voor in de winter zoals ovenschotels, stamppotten en stoofschotels. Denk aan klassieke boerenkoolstamppot of erwtensoep met worst. Of ga eens voor een stamppot met een Indische twist of een vegetarische variant.

Geroosterde pompoen van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijke traybake uit de oven van kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een (vegetarisch) worstje.

Glühwein maken
  • Drankjes
  • 20 min
  • 1 kan
  • *

Maak zelf deze lekkere en verwarmende gluhwein met kruiden zoals kaneel en anijs met sinaasappel en citroen

Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Gegratineerde spruitjes uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekkere romige spruitjes met walnoten onder een krokant gegratineerd laagje van kaas. Zo lust iedereen wel spruitjes.

Zuurkool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.

Rode kool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min extra bij gebruik verse rode kool
  • 4 personen
  • **

Lekkere winterse stamppot met rode kool, appel en een snufje kaneel. Inclusief bereiding met kant en klare rode kool en verse rode kool.

Winter bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min
  • 4 personen
  • **

Met deze winter bowl krijg je een groot aantal winterse groentes binnen. Lekker met een schepje zelfgemaakte hummus en geroosterde pitjes.

Kurkuma latte
  • Drankjes
  • 15 min
  • 2 grote glazen
  • *

Dit verwarmende en gezonde drankje, ook wel bekend als golden milk, is een fijne boost voor je weerstand en gelukkig ook erg lekker.

Panna cotta met stoofperen
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 6 personen
  • **

Deze combinatie van romige panna cotta met stoofpeertjes en krokante speculaas is echt fantastisch en ook nog eens makkelijk om te maken.

Luxe aardappelgratin met champignons en truffel
  • Bijgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Maak eens deze aardappelgratin 2.0 met toegevoegde champignons en truffel die het aardappelgerecht nóg lekkerder maken

Speculaas crumble taart
  • Bakrecept
  • 1 uur + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Stamppot met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Probeer eens deze verrassende stamppot met gebakken paprika, oude kaas en rucola. Een heerlijke combinatie en weer eens iets anders dan de standaard stamppot.

Knolselderij ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere combinatie van knolselderij, aardappel, appel en spekjes in een romige saus gegratineerd met kaas uit de oven

Quiche met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke goed gevulde herfstquiche met blokjes pompoen, spinazie en pecannoten. De geitenkaas en ricotta maken de vulling lekker romig en vol van smaak. 

Glutenvrije appeltaart met kruimels
  • Bakrecept
  • 15 min + 50 min
  • 8 personen
  • **

Heerlijke glutenvrije taart met een lekkere vulling met kaneel en een krokante crumble met noten, tevens vegan en lactosevrij

Bruschetta’s met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Krokante broodjes met een lekkere topping van gebakken paddenstoelen met Parmezaanse kaas

Gezonde warme chocolademelk
  • Drankjes
  • 10 min
  • 3 personen
  • *

Een gezondere versie van de warme chocolademelk om lekker mee op te warmen, lekker verantwoord genieten

Bieten quiche
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

De combinatie van rode bieten met geitenkaas en noten is heerlijk in deze hartige taart

Koolhydraatarme stamppot met andijvie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke koolhydraatarme andijviestamppot, gemaakt met bloemkool in plaats van aardappelen. Lekker met vegetarische gehaktballetjes en champignons

Zoete aardappelpuree met witlof uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Leuke variant op de traditionele witlof met ham en kaas uit de oven maar nu met zoete aardappel en pijnboompitten

Zuurkoolquiche
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Wil je eens iets anders op tafel zetten met zuurkool, maak dan deze heerlijke hartige taart met zuurkool, rookworst en een vleugje kerrie

Boerenkool lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke winterse variant op de lasagne met een romige bechamelsaus en geroerbakte boerenkool en champignons

Wortelstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Maak zelf deze heerlijke winterse stamppot van aardappels en wortel met een snufje kerrie.

Stoofperen cheesecake trifle
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 5 stuks
  • **

Heerlijke cheesecake glaasjes met een bodem van Bastogne, witte chocola en stoofperen. Ze zijn makkelijk voor te bereiden, dus ideaal voor de feestdagen.