Winter recepten

Winter recepten

Heerlijke verwarmende gerechten voor in de winter zoals ovenschotels, stamppotten en stoofschotels. Denk aan klassieke boerenkoolstamppot of erwtensoep met worst. Of ga eens voor een stamppot met een Indische twist of een vegetarische variant.

Rode kool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke winterse ovenschotel met laagjes gekruid gehakt, rode kool met appel en smeuïge aardappelpuree uit de oven.

Quinoasalade met boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Boerenkool is een enorm lekkere en voedzame basis voor een salade. Lekker met quinoa, warme appel en pompoen.

Rode kool met appel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 50 min stoven
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden. Rode kool koken doe je zo.

Pastinaaksoep
  • Voorgerecht
  • 20 min + 10 min koken
  • 6 personen
  • *

Deze heerlijke winterse pastinaaksoep is lekker romig van smaak. Deze pastinaaksoep is makkelijk om te maken en bijzonder lekker door een geheim ingrediënt...

Spruitjes roerbak met spek
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere gewokte spruitjes uit de pan met spekjes, appel en gember die een fantastische smaak combinatie zijn.

Wraps met rode kool salade en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 - 3 personen
  • *

Deze wraps met falafel zijn gevuld met een lekkere salade van wortel, rode kool en appel en afgemaakt met een sausje van Griekse yoghurt

Portobello met boerenkool
  • Voorgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Vul portobello’s eens met boerenkool en geitenkaas samen met de heerlijke smaken van balsamico en hazelnoten.

Warme chocolademelk met speculaas
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 koppen
  • *

Warm jezelf op met deze chocolademelk gemaakt van echte chocolade en een vleugje speculaas

Witlofstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke winterse stamppot met gebakken spekjes en zoete appel

Gemberthee
  • Drankjes
  • 5 min
  • 2 koppen
  • *

Hoe zet je een heerlijke kop verse gemberthee? Ik deel mijn recept inclusief tips! Heerlijk om van te genieten en je knapt er vaak van op

Spruitjes stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Met dit lekkere recept voor spruitjesstamppot, spek en appel lust iedereen spruitjes.

Vegan stoofvlees van jackfruit
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 20 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Dit verrassende plantaardige stoofpotje gemaakt met jackfruit is hét recept deze herfst en winter. De geur alleen al nodigt uit om het vaker te maken.

Boerenkool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter. Lekker met appelmoes of gebakken spekjes.

Goulash
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 2 uur
  • 3 personen
  • *

Dit goulash recept is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden. Goulash is Hongaars stoofvlees dat lekker is met aardappelpuree.

Paddenstoelen ovenschotel met pasta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Heerlijke herfstige ovenschotel met pasta, paddenstoelen en spinazie in een romige kaassaus. Lekker met stukjes walnoot en gedroogde tomaatjes. 

Tiramisu met pepernoten en pure chocolade
  • Nagerecht
  • 1 uur 30 min + 8 uur wachttijd
  • 10 porties
  • *

Deze tiramisu met kruidnoten is leuk als toetje voor met sinterklaas en smaakt gegarandeerd heerlijk!

Chai kruiden mix maken
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 potje kruiden
  • *

Maak zelf een chai kruiden mix om in chai latte en andere warme drankjes te gebruiken of in bakrecepten zoals cake en muffins.

Geroosterde pompoen van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijke traybake uit de oven van kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een (vegetarisch) worstje.

Glühwein maken
  • Drankjes
  • 20 min
  • 1 kan
  • *

Maak zelf deze lekkere en verwarmende glühwein met kruiden zoals kaneel en steranijs en met sinaasappel en citroen. Heerlijk om te maken tijdens koudere dagen. In 20 minuutjes al klaar.

Kaiserschmarrn
  • Nagerecht
  • 45 min
  • 5 personen
  • *

Heerlijke Kaiserschmarrn maken! Het bekende Oostenrijkse gerecht van zoete luchtige stukjes pannenkoek met een verrukkelijke warme kersensaus. Ook lekker met vanillesaus.

Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Gegratineerde spruitjes uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekkere romige spruitjes met walnoten onder een krokant gegratineerd laagje van kaas. Zo lust iedereen wel spruitjes.

Zuurkool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.

Rode kool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min extra bij gebruik verse rode kool
  • 4 personen
  • *

Lekkere winterse stamppot met rode kool, appel en een snufje kaneel. Inclusief bereiding met kant en klare rode kool en verse rode kool.