Winter recepten

Winter recepten

Heerlijke verwarmende gerechten voor in de winter zoals ovenschotels, stamppotten en stoofschotels. Denk aan klassieke boerenkoolstamppot of erwtensoep met worst. Of ga eens voor een stamppot met een Indische twist of een vegetarische variant.

Hachee ovenschotel met rode kool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • *

Heerlijke winterse combi van zacht gestoofd hacheevlees met rode kool en aardappelpuree met een krokant korstjes uit de oven.

Griekse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 3-4 personen
  • *

Lekker zacht stoofvlees met een Griekse twist van oregano, paprika en feta kaas.

Speculaascake met appel
  • Bakrecept
  • 35 min + 55 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Makkelijk te maken cake met speculaaskruiden, stukjes appel en geschaafde amandelen. Lekker op een herstige dag of met Sinterklaas.

Karamel appels
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekker zoet tussendoortje: appels met een laagje karamel en geschaafde amandelen. Zelfgemaakt met fudge en een scheutje slagroom. Dit is toch onweerstaanbaar?

Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • *

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

Gehaktschotel met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijke combinatie van een kruidig gehaktmengsel onder een laag van aardappelpuree met appel

Ovenschotel met romige spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Spruitjes in een romige saus van roomkaas met spekjes onder een laagje aardappelpuree uit de oven

Boerenkool risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Met boerenkool kun je veel variëren, zoals met deze heerlijke romige boerenkool risotto met krokante salami

Rode kool plaattaart
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min
  • 2 personen
  • *

Deze plaattaart van bladerdeeg heeft een heerlijke winterse topping van rode kool, brie en walnoten

Winter rolls met zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Deze springrolls van rijstvellen hebben een winterse vulling van boerenkool en rode kool en zijn een lekkere en gezonde snack of maaltijd

Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een lekker kruidig gehaktmengsel onder een laagje zoete aardappelpuree gegratineerd in de oven

Erwtensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • *

Door de rookworst te vervangen door gerookte kip is deze erwtensoep lekker licht en minder vet maar nog steeds heerlijk van smaak

Vegetarische erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • *

Lekkere verse dikke vegan erwtensoep zonder vlees maar met veel winterse groenten zoals knolselderij en pompoen

Andijviestamppot met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een makkelijk recept voor heerlijke Hollandse andijviestamppot met gebakken spekjes, de perfecte winterkost. Lekker met wat appelmoes.

Gevulde appels met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze gevulde appels met een vulling van puree, appel en spekjes zijn een lekkere winterse maaltijd

Stamppot met snijbonen en spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en lekker recept voor snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika

Stamppot met prei met brie
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke preistamppot met gebakken spekjes en bovenop licht gesmolten brie met walnoten

Spinaziestamppot met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Serveer deze vegetarische stamppot met spinazie en pijnboompitten met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke winterse maaltijd.

Zoete aardappel stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Probeer eens deze stamppot van zoete aardappels met spinazie en zachte geitenkaas. Een heerlijke combinatie van verschillende smaken!

Hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Het basisrecept voor deze heerlijke winterse hete bliksem stamppot met een frisse en zoete appels

Coq au vin
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min
  • 4 personen
  • *

Dit is een klassiek Frans recept met kip en groenten in een heerlijke wijnsaus

Zuurkool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke basisrecept voor winterse zuurkoolstamppot met appel geserveerd met rookworst is in een half uur klaar

Hartige groentetaart met pastinaak
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze quiche is helemaal vegetarisch en bevat lekker veel groenten zoals pompoen, courgette en pastinaak

Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 stuks
  • *

Deze wrap tosti's hebben een winterse twist door de rode biet, boerenkool en geitenkaas