Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Winter recepten

Winter recepten

Heerlijke verwarmende gerechten voor in de winter zoals ovenschotels, stamppotten en stoofschotels. Bijvoorbeeld een klassieke boerenkool stamppot of ga eens voor een stamppot met een Indische twist. Of probeer echte winterse erwtensoep met worst of de vegetarische variant. Genoeg lekkere recepten met typische winterse groenten zoals pastinaak, boerenkool, spruitjes, andijvie of rode kool.

Stoofperenijs met kaneel sabayon
  • Nagerecht
  • 60 MIN + VRIESTIJD
  • 6 PERSONEN
  • ***

Heerlijk winters dessert van stoofperen ijs met sabayon en zelfgemaakte kletskoppen.

Pot au feu
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 4 UUR STOVEN
  • 6 PERS
  • **

Pot-au-feu, op z'n Frans pot op het vuur, met heerlijk gestoofd rundvlees en groenten in zelfgemaakte bouillon

Pastinaak wortel stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Heerlijke stamppot met extra veel groenten en op smaak gebracht met tijm en mosterd

Rode kool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker winters recept met verse rode kool, winterpeen, appel en een snufje kaneel

Wintersalade met rode kool
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Gezonde en smaakvolle winterse salade met rucola, rode kool, sinaasappel en pecannoten

Erwtensoep
  • Voorgerecht
  • 100 MINUTEN
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • **

Simpel recept voor Heerlijke Hollandse snert met knolselderij, peen, prei en rookworst

Italiaanse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 2,5 UUR STOVEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke recept voor winterse stoofschotel met een Italiaans tintje

Couscous met rode kool en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 15 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

In 15 minuten een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel met geitenkaas en pijnboompitten

Rollade met appel en cranberry
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Kerstrecept: varkensrollade gevuld met gedroogde cranberries, appel en walnoten

Speculaas tiramisu zonder ei
  • Nagerecht
  • 30 MIN + 3 UUR WACHTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Leuk als sinterklaasrecept of kerstrecept: tiramisu met laagjes room zonder ei en speculaas gedoopt in koffie

Ovenschotel rode kool
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke Hollandse ovenschotel met rode kool en speklapjes met Oosters tintje

Ovenschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 50 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere winterse ovenschotel met gehakt, champignons en paprika onder een laagje puree en katenspek

Italiaanse stamppot met walnoten
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke stamppot op Italiaanse wijze met courgette, zongedroogde tomaat, basilicum en walnoten

Aardappel paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk recept voor romige aardappelsoep met gegrilde paprika en een pittige bite van groene peper

Carpaccio van rode biet
  • Voorgerecht
  • 30 MIN + 25 KOKEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke vegetarische carpaccio van rode biet met rucola, perzik en geitenkaas

Zuurkoolkoeken
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Meng een restje zuurkool met appel en walnoot en bak er heerlijke zuurkoolkoeken van

Linzensoep met chorizo
  • Voorgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 6 PERSONEN
  • **

Stevige linzensoep met frisse koriander-yoghurt en kleine blokjes chorizo.

Witlofsoep
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekkere romige witlofsoep met stukjes amandel en peterselie

Spruitenstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke ouderwetse stamppot met spruiten en katenspek  

Spinaziestamppot met vissticks
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Spinaziestamppot met zelfgemaakte krokante vissticks met een vleugje citroen

Andijviestamppot met gehaktballen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Hollandse kost; andijviestamppot met walnoten en zelfgemaakte gehaktballen

Bietenstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke winterse combinatie van rode bieten, geitenkaas en appel

Stoofschotel met vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 2 UUR STOVEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Uit de Arabische keuken; zoete runderstoof met aubergine en vijgen 

Pastinaak kerriesoep
  • Voorgerecht
  • 60 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Winterse soep met pastinaak gecombineerd met de smaak van kerrie

Stoofschotel met scones (cobbler)
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 3 UUR STOVEN + 12 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Beef cobbler is typisch Engels gerecht van runderstoof met hartige scones die een perfecte combinatie vormen

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×