Winter recepten

Winter recepten

Heerlijke verwarmende gerechten voor in de winter zoals ovenschotels, stamppotten en stoofschotels. Denk aan klassieke boerenkoolstamppot of erwtensoep met worst. Of ga eens voor een stamppot met een Indische twist of een vegetarische variant.

Pompoen crumble
  • Nagerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Pompoen crumble met speltmeel, havermout en sinaasappel. Heerlijk als winters toetje

Griekse aardappel stoof met sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijk snel eenpansgerecht van aardappels en sperziebonen in tomatensaus met een snuf kaneel en oregano

Zuurkoolschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Lekkere ovenschotel van prei en gehakt onder een laagje aardappelpuree en zuurkool met ananas en gegratineerd in de oven

Appeltaart trifle
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 2 stuks
  • *

Deze appeltaart trifle in een glaasje is een heerlijk toetje. Gemaakt van laagjes verkruimelde koekjes, zoete stukjes gebakken appel met kaneel en zelfgemaakt vanilleroom.

Rode bietenstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke smeuïge stamppot met rode bieten en geitenkaas geserveerd met gebakken plakken appel met kaneel en walnoten

Ovenschotel met hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Boeuf bourguignon
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept voor deze klassieke Franse stoofschotel met rundvlees, champignons en aardappels gestoofd in o.a. rode wijn.

Plaattaart met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Krokante plaattaart van bladerdeeg met spruitjes, geitenkaas en blokjes appel die zorgen voor een heerlijke frisse en licht zoete smaak

Bladerdeegbroodjes met zuurkool
  • Lunch recept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Knakworstjes en zuurkool zijn een heerlijke combinatie, zeker verpakt in deze knapperige bladerdeegbroodjes afgemaakt met kaas

Plaatpizza met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Super makkelijke maaltijd van pompoen met geitenkaas en andere toppings op een knapperige plaattaart van bladerdeeg

Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 30 min
  • 6-8 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

Hachee ovenschotel met rode kool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • *

Heerlijke winterse combi van zacht gestoofd hacheevlees met rode kool en aardappelpuree met een krokant korstjes uit de oven.

Griekse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 3-4 personen
  • *

Lekker zacht stoofvlees met een Griekse twist van oregano, paprika en feta kaas.

Speculaascake met appel
  • Bakrecept
  • 35 min + 55 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Makkelijk te maken cake met speculaaskruiden, stukjes appel en geschaafde amandelen. Lekker op een herstige dag of met Sinterklaas.

Karamel appels
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekker zoet tussendoortje: appels met een laagje karamel en geschaafde amandelen. Zelfgemaakt met fudge en een scheutje slagroom. Dit is toch onweerstaanbaar?

Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • *

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

Gehaktschotel met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijke combinatie van een kruidig gehaktmengsel onder een laag van aardappelpuree met appel

Ovenschotel met romige spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Spruitjes in een romige saus van roomkaas met spekjes onder een laagje aardappelpuree uit de oven

Boerenkool risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Met boerenkool kun je veel variëren, zoals met deze heerlijke romige boerenkool risotto met krokante salami

Rode kool plaattaart
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min
  • 2 personen
  • *

Deze plaattaart van bladerdeeg heeft een heerlijke winterse topping van rode kool, brie en walnoten

Winter rolls met zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Deze springrolls van rijstvellen hebben een winterse vulling van boerenkool en rode kool en zijn een lekkere en gezonde snack of maaltijd

Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een lekker kruidig gehaktmengsel onder een laagje zoete aardappelpuree gegratineerd in de oven

Erwtensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • *

Door de rookworst te vervangen door gerookte kip is deze erwtensoep lekker licht en minder vet maar nog steeds heerlijk van smaak

Vegetarische erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • *

Lekkere verse dikke vegan erwtensoep zonder vlees maar met veel winterse groenten zoals knolselderij en pompoen