Zomer recepten

Zomer recepten

Geniet van de zomer met onze verfrissende en kleurrijke gerechten. Van lichte salades en BBQ-favorieten tot zoete traktaties en ijskoude drankjes. Ideale gerechten bij zomerse temperaturen, zoals watermeloen salade, gegrilde aubergine of een tropische smoothie bowl. Proef de smaken van het seizoen!

Salade met gegrilde aubergine
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 2 - 3 personen
  • *

Deze Italiaanse salade met aubergine en mozzarella is heerlijk bij een pasta of vleesgerecht

Meloensoepje met parmaham
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Een fris en zomers voorgerecht van meloen met krokante parmaham en basilicum

Kersenflappen met slagroom
  • Bakrecept
  • 30 min + 20 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Een keer iets anders dan een appelflap voor bij de koffie? Probeer deze lekkere kersenflappen

Salade met meloen en kokos
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 6 personen
  • *

Tropische salade die heerlijk is bij de barbecue of op een warm dag

Spinazie salade met varkenshaas
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lichte maaltijdsalade met spinazie en ananas en Oosters gemarineerde varkenshaas

Salade met frambozendressing
  • Voorgerecht
  • 15 min Minuten
  • 2 personen
  • *

Frisse salade met avocado en walnoten en een heerlijke roze dressing van frambozen

Tropische kip kokos salade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijke zomerse salade van krokante kip in een kokos jasje met avocado en mango

Bruschetta met parmaham en perzik
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Knapperig zomers broodje met parmaham en perzik, lekker als starter van je Italiaanse avondje

Frozen yoghurt bites
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 3 uur wachten
  • 1 schaal
  • *

Ijskoude gezonde snack die heerlijke verkoeling geeft op een zomerse dag

Salade met zalm uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze frisse salade met komkommer en zalm met kruidenkorstje is een heerlijke lichte maaltijd

Summer rolls met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 16 stuks
  • *

Verse loempia's van rijstvellen gevuld met knoflookgarnalen, wortel en avocado. Deze kleurrijke summer rolls zijn een verfrissend en gezond gerecht voor zomerse dagen.

Aardbeien kwarktaart
  • Bakrecept
  • 30 min + 3 uur opstijven
  • 10 personen
  • *

Frisse kwarktaart met verse aardbeien die niet in de oven hoeft en makkelijk en snel te maken is zonder pakjes of zakjes

Frisse couscous salade met mango
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Frisse en goed gevulde couscoussalade met mango, tomaat en munt, ideaal voor bij de bbq.

Thaise salade met biefstuk en mango
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke Thaise, frisse salade met komkommer, mango en taugé met gebakken biefstuk en een zelfgemaakte Oosterse dressing met gember en limoen.

Pasta met verse vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en romige ricotta

Gegrilde ananas van de BBQ
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 12 stuks
  • *

Lekker dessert om de bbq mee te eindigen: ananas van de grill gemarineerd met vanillesiroop en een bolletje ijs

Taart met vijgen en frambozen
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur oventijd
  • 8 personen
  • *

Lekkere en makkelijke taart met verse vijgen, frisse frambozen en een vleugje sinaasappel

Vers fruit in sinaasappelbakje
  • Tussendoortjes
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Leuk en gezond hapje of toetje van vers fruit met munt in een bakje van sinaasappelschil.

Aardbeiencharlotte
  • Nagerecht
  • 30 min + 3 uur opstijven
  • 4 personen
  • *

Maak van het dessert een feest met deze heerlijke yoghurt-aardbeien taart met lange vingers

Bramen strudel
  • Bakrecept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke zomerse variant op de traditionele appelstrudel met bramen en sinaasappel.

Spaghetti vongole met tomaat
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

In 35 minuten een heerlijk zomers pastagerecht met venusschelpen en cherrytomaten op tafel.

Licor 43 met passievrucht
  • Nagerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Dit dessert is een combinatie van een cockail en een toetje en is een heerlijke combi van ijs, likeur en passievrucht