15 x pannenkoeken bakken

Met één basisrecept kun je de lekkerste pannenkoeken bakken. Bekijk hier 10 verschillende pannenkoeken recepten inclusief recepten voor iedere dieetwens.

Pannenkoeken bakken 

Het is natuurlijk heel gezellig om naar een pannenkoekenhuis te gaan, maar zelf pannenkoeken maken is ontzettend makkelijk en leuk om te doen. Je hebt er ook echt geen pannenkoekenmix voor nodig, want het pannenkoekenbeslag is heel makkelijk en goedkoop om te maken. In de basis heb je aan 1 ei, 1 kopje melk en 1 kopje bloem al genoeg om heerlijke pannenkoeken te maken.  

Pannenkoeken recepten 

Er zijn imiddels heel veel pannenkoeken recepten om verschillende soorten pannenkoeken te bakken. Een bananen pannenkoek is gezond en lekker zoet. Ook voor iedere dieetwens is er een pannenkoek recept te vinden, zoals de havermout pannenkoek, koolhydraatarme pannenkoek, glutenvrije pannenkoek en vegan pannenkoek. Je vindt ze allemaal in de top 15 hieronder.

Probeer ook eens deze lactosevrije pannenkoeken of gourmet pannenkoekjes tijdens een gourmetavond. Een van mijn favorieten zijn heerlijke fluffy American pancakes, je maakt ze met dit recept.

15 x pannenkoeken bakken

#1 Pannenkoeken recept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min bakken
  • 8 stuks
  • *

Zelf pannenkoeken bakken? Met maar 4 ingrediënten kun je deze heerlijke pannenkoeken bakken, inclusief handige stap voor stap foto's. Het pannenkoekenbeslag is voor zowel zoete als hartige pannenkoeken.

#2 American pancakes
  • Ontbijt recept
  • 30 min
  • 12 stuks
  • *

Perfecte dikke luchtige Amerikaanse pannenkoekjes die lekker zijn als ontbijt, lunch of tussendoor in het weekend. Maak ze zelf met dit eenvoudige recept.

#3 Chocolade pannenkoeken
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Lekkere chocolade pannenkoeken gemaakt met chocolademelk, gevuld met room, banaan en, je raadt het nooit, nog meer chocolade.

#4 Oreo pannenkoeken
  • Lunch recept
  • 45 min
  • 8 stuks a 16 cm
  • *

Deze heerlijke pannenkoeken met stukjes Oreo koekjes moet je een keer proberen!

#5 Hartige pannenkoekrolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Goed gevulde pannenkoekrolletjes met romige spinazie en champignons gegratineerd uit de oven

#6 Pannenkoeken met peer en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 stuks
  • *

Hartige pannenkoeken met peer gevuld met rucola en geitenkaas

#7 Pannenkoek met kaas en spek
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 6 stuks
  • *

Een basisrecept voor perfecte pannenkoeken met spek en kaas voor een hartige smaak

#8 Pannenkoeken spaghetti
  • Hoofdgerecht
  • 30 min minuten
  • 2 borden
  • *

Is het een bord pasta? Zijn het pannenkoeken? Het zijn beide! Serveer je pannenkoeken eens op deze manier en kinderen zullen er extra van smullen!

#9 Pumpkin spice pannenkoeken
  • Ontbijt recept
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke luchtige en dikke pannenkoekjes met herfstige smaken van kaneel en gember

#10 Vegan Hollandse pannenkoeken met appel
  • Ontbijt recept
  • 20 min bereidingstijd
  • 4 personen
  • *

De typische Hollandse pannenkoeken met appel en rozijnen voor het hele gezin. 100% plantaardig en binnen een mum van tijd op tafel.

#11 Bananen pannenkoeken
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 12 stuks
  • *

Makkelijke en gezonde glutenvrije bananenpannenkoekjes gemaakt van banaan en ei, lekker om mee te ontbijten of als tussendoortje

#12 Havermout pannenkoeken met banaan
  • Ontbijt recept
  • 35 min
  • 12 stuks
  • *

Lekkere, voedzame en gezonde pannenkoekjes op basis van banaan en havermout, inclusief stap voor stap video

#13 Koolhydraatarme pannenkoekjes
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze lekkere luchtige pannenkoekjes zijn gemaakt op basis van amandelmeel en huttenkase, lekker en tevens koolhydraatarm en glutenvrij!

#14 Glutenvrije pannenkoeken
  • Ontbijt recept
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Makkelijk te maken glutenvrije pannenkoeken op basis van havermeel en boekweitmeel.

#15 Vegan pancakes recept
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 1 persoon
  • *

Fluffy vegan American pancakes met banaan in plaats van ei. Door het havermeel zijn ze extra voedzaam. Serveer ze met rood fruit en wat plantaardige kwark.

Vind je dit leuk?
14 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Jesse 25 augustus 2021 om 21:42

dit recept is een levenswisselaar! bedankt voor het delen :D

[email protected] 21 januari 2019 om 00:37

lijk mij alles lekker ik ga het proberen