Recepten in 20-40 minuten

Recepten in 20-40 minuten

Recepten die binnen 20 tot 40 minuten op tafel staan. Stuk voor stuk lekkere gerechten die je nog steeds in een handomdraai klaar hebt. Je vindt hier soepen, hoofdgerechten, lunchrecepten, bakrecepten en meer.

Broccolirijst met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een makkelijk koolhydraatarm gerecht van broccolirijst met zalm gemarineerd in teriyakisaus. Lekker en licht.

Kerst bladerdeeghapje met brie
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze hapjes zijn lekker feestelijk door de combinatie van cranberry en brie met bladerdeeg. Zeker een succes tijdens Kerst!

Hertenbiefstuk met rode portsaus en stoofperen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Serveer dit luxe stukje wild met een volle rode portsaus en sjalotten met stoofpeertjes en haricots verts voor een heerlijk kerstdiner.

Gevulde eieren met zalm
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Gevulde eitjes zijn bijna altijd wel een succes en deze gevulde eieren met zalm zijn extra feestelijk door de toevoeging van gerookte zalm en granaatappel. Een lekker hapje voor tijdens Kerst of Pasen.

Romig dessert met Bastogne en kersen
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk toetje met maar 7 ingrediënten met laagjes van krokante koekkruimels, romige monchou vulling en kersen in saus

Feestelijke salade met stoofpeer
  • Voorgerecht
  • 20 min + 5 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Super makkelijke salade met stoofpeer en geitenkaas voor een feestelijke start van het kerstdiner

Zoete aardappelpuree
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor smeuïge zoete aardappelpuree, dit bijgerecht is lekker bij zowel vlees, vis of vega gerechten

Haricots verts met spek
  • Bijgerecht
  • 15 min + 12-15 min
  • 9 stuks
  • *

Dit klassieke bijgerecht van boontjes omwikkeld met spek uit de oven zijn altijd een feestelijke toevoeging aan je (kerst)diner

Aardappelsoep
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke romige aardappelsoep met een vleugje truffel en tijm. Een makkelijk soeprecept, maar dan wel met een luxe en exclusieve twist van truffel.

Speculaas truffels
  • Bakrecept
  • 20 min + opstijven
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke chocolade truffels gemaakt met maar 3 ingrediënten! Lekker tijdens Sinterklaas avond of als als zoet hapje bij de koffie of thee

Makkelijke kippensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 30 minuten een heerlijke kippensoep met dit basisrecept inclusief vermicelli en met extra veel groenten, daar knap je van op!

Paddenstoelen risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor lekkere en smeuïge risotto met paddenstoelen, kastanjechampignons, Parmezaanse kaas en een vleugje truffel.

Varkensvlees in zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Oosterse roerbak van varkensvlees met groenten en ananas in een heerlijke zelfgemaakte zoetzure saus, ideaal voor het avondeten

Minestronesoep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen

Krokante pompoen uit de oven
  • Bijgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Deze plakjes pompoen uit de oven met een krokant laagje met Parmezaanse kaas is lekker als snack of bijgerechtje

Curry met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • *

Spruitjes in een romige currysaus met blokjes zoete aardappel geserveerd met rijst, een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht

Karamel appels
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekker zoet tussendoortje: appels met een laagje karamel en geschaafde amandelen. Zelfgemaakt met fudge en een scheutje slagroom. Dit is toch onweerstaanbaar?

Pompoenstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze stamppot heeft een heerlijk herfstig tintje, doordat het gemaakt is met pompoen en op smaak gebracht is met salie en geitenkaas.

Kipballetjes in tomatensaus met broccolirijst
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • *

Een heerlijk koolhydraatarm gerecht met veel verstopte groenten zoals aubergine in de balletjes en broccoli in plaats van rijst

Kip cashew met bimi
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere oosterse roerbak met kip en groenten in een sausje met krokante cashewnoten en rijst

Wraps met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijke Mexicaanse maaltijd van tortilla wraps gevuld met een kruidig gehaktmengsel en groenten

Linzensoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • *

Gezond en voedzaam! Een makkelijk basisrecept voor een goed vullende kruidige linzensoep op basis van wortel, linzen en bleekselderij.

Witte wijnsaus
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk basisrecept met maar 5 ingrediënten om zelf fluweelzachte witte wijnsaus te maken. Deze saus is lekker bij bijvoorbeeld vis of groenten.

Romige maaltijdsoep met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Goed gevulde en stevige maaltijdsoep met kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.