Recepten in 20-40 minuten

Recepten in 20-40 minuten

Recepten die binnen 20 tot 40 minuten op tafel staan. Stuk voor stuk lekkere gerechten die je nog steeds in een handomdraai klaar hebt. Je vindt hier soepen, hoofdgerechten, lunchrecepten, bakrecepten en meer.

Asperge salade met Hollandse garnaal
  • Lunch recept
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Een frisse asperge salade voor op brood of bij de borrel op een toastje. Dit is een echte Hollandse salade door de asperges en Hollandse garnalen.

Zalmballetjes met avocadodip
  • Hapjes en snacks
  • 40 min
  • 24 stuks
  • *

Een lekkere snack: soort gehaktballetjes alleen dan van zalm met een lekkere frisse avocado dip

Broodje kip saté
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Makkelijke snelle maaltijd of lunch van broodjes met zelfgemaakte kipsaté, frisse komkommer en crunchy taugé.

Lente stamppot met rucola
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Sambal goreng telor met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Indonesisch gerecht van gekookte eieren in een licht pittige saus met sperziebonen

Rijstkoekje met chocolade en pindakaas
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min
  • 12 stukjes
  • *

Deze glutenvrije snack is gemaakt met rijstwafels en zijn niet zo ongezond als ze eruit zien, maar vooral ook erg lekker.

Frittata met groene asperges
  • Lunch recept
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Lekkere omelet uit de oven met groenten en geitenkaas, lekker als lunch!

Gevulde snackpaprika met geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 15 oventijd
  • 10 stuks
  • *

Heerlijke borrelhapjes met romige geitenkaas, hartig spek en knapperige pijnboompitjes.

Plaattaart met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.

Paas trifle met brownie
  • Nagerecht
  • 25 min
  • 2 stuks
  • *

Een zoete afsluiter van de paasbrunch met stukjes brownie, chocolade paaseieren en slagroom

Dadel paashaasjes
  • Tussendoortjes
  • 30 min
  • 14 stuks
  • *

Maak pasen extra gezellig met deze gezonde paashaasjes van dadels en pure chocolade.

Zelfgemaakte sambal
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 potje
  • *

Pittige sambal, een smaakmaker op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap. Lekker bij de Indonesische recepten zoals nasi.

Club sandwich met omelet
  • Lunch recept
  • 30 min
  • 2 sandwiches
  • *

Maak met dit recept zelf een lekkere belegde club sandwich met kip, omelet en tomaat

Salade met witlof en ei
  • Lunch recept
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een frisse salade met witlof, spek en ei die perfect is bij de paasbrunch of als bijgerecht

Couscous met perzik en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Frisse vegetarische couscous salade met munt, perzik en falafel balletjes

Courgette caprese
  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Pita met kruidige kipballetjes en wortel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Broodjes gevuld met Indiaas gekruide gehaktballetjes van kip en wortelslierten

Zoete aardappel met sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekkere combi van zoete aardappel, spek en bonen in één schaal

Karbonade uit de oven met cherrytomaten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 oventijd
  • 2 personen
  • *

Ideaal gerecht van aardappels, vlees en groente uit de oven om op tafel te zetten als er gasten mee-eten.

Risotto met courgette en basilicum
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere vegetarische maaltijd van smeuïge risottorijst met courgette en verse basilicum.

Romige courgiatelle met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Gezonde avondmaaltijd van courgetteslierten met een romige saus van avocado en roomkaas

Pizza vegetariana
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 2 stuks
  • *

Vegetarische pizza met lekker veel groenten en verse basilicum

Tom kha kai soep
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijke versie van deze thaise kokossoep met kip, shiitake en paksoi heerlijk op smaak gebracht met citroengras, limoen en rode peper. Lekker vers gemaakt maar met eenvoudige ingredienten.

Marokkaanse stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 a 3 personen
  • *

Kruidige stamppot van wortel, aardappel en kikkererwten met ras el hanout kruiden.