3 x zelf kruidenboter maken
Afgelopen woensdag had ik een aantal bbq recepten gemaakt en meestal koop ik dan kant en klare kruidenboter voor er bij. Maar deze keer leek het me leuk om zelf verschillende kruidenboters te maken. Het is heel makkelijk om te doen en veel lekkerder, vind ik. Ik heb traditionele knoflookboter, pittige chiliboter en Italiaanse kruidenboter gemaakt. Vooral de laatste was erg populair aan tafel. Onderaan de blog vind je nog wat andere lekkere ideetjes die ook leuk zijn om te maken.



Aan de slag
Voor de onderstaande recepten gebruikte ik ongeveer 125 gr ongezouten roomboter. Ik heb ongezouten gebruikt zodat je zelf het zout kan doseren of weglaten. Laat de boter altijd op kamertemperatuur komen voordat je begint met het mengen van de ingrediënten. Je kunt na het maken van de kruidenboter deze direct serveren of afgedekt bewaren in de koelkast. Als je een grote portie hebt gemaakt kun je boter ook makkelijk invriezen. De kruidenboter is lekker op een stokbroodje maar ook om je biefstuk of vis in te bakken.
Knoflookboter:
2 flinke teentjes knoflook
Paar takjes verse peterselie (1 theel gedroogde kan ook)
Snufje zeezout
Snufje peper
Pers de knoflook uit en hak de peterselie zo fijn mogelijk. Meng met het zout en peper door de boter.
Pittige chili boter:
Snuf cayennepeper
Gedroogde chilipeper (uit een molen)
Paar takjes verse koriander
Hak de koriander fijn en meng met de boter. Voeg wat gedroogde chilipeper en een snuf cayennepeper toe. Proef tussendoor of de boter pittig genoeg is.
Italiaanse kruidenboter:
1 gedroogde tomaat
2 theel pesto
1 theel italiaanse kruiden, gedroogd
Snijd de gedroogde tomaat heel fijn. Meng de tomaat, pesto en kruiden goed door de boter.



Andere ideeën die ik nog had:
Citroenboter
Bieslook boter
Truffel boter
Kerrie boter
ansjovis boter
Laat je reactie achter
Het lijkt me erg lekker. Meteen proberen
Leuk en gemakkelijk om te maken.