Kruidenboter maken

Na dit recept maak je voortaan altijd je kruidenboter zelf want het is zo simpel en lekker, en onmisbaar bij de BBQ

Bijgerecht 10 min

ingrediënten

voor 1 kommetje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Prak de boter met een vork fijn. Voeg de snuf zeezout en eetlepel citroensap toe. Pers de knoflook er bij. Heb je geen knoflookpers, snijd deze dan zo fijn mogelijk. Hak de peterselie en bieslook fijn en voeg op het laatste toe en meng alles goed doorelkaar.

  2. Laat de kruidenboter weer opstijven in de koelkast. Haal hem een paar minuten voor gebruik er weer uit zodat hij lekker smeerbaar is.

  3. Tips: je kunt de kruidenboter ook in huishoudfolie wikkelen tot een rol en deze in de koelkast leggen en er plakjes van snijden zodra deze is opgesteven. Je kunt ook gedroogde kruiden gebruiken in dit recept maar verse kruiden zijn net wat lekkerder.

  4. Ook lekker: Italiaanse kruidenboter = 1 gedroogde tomaat + 2 theelepel pesto + 1 theelepel Italiaanse kruiden

  5. Ook lekker: pittige kruidenboter = snuf cayennepeper + gedroogde chilipeper (uit een molen) + verse koriander

Heeft het gesmaakt?
224 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!