Recepten in 40-60 minuten

Recepten in 40-60 minuten

Een categorie vol met recepten die je binnen 40 tot 60 minuten klaar hebt. Vaak is de bereidingstijd redelijk kort, maar moet het gerecht nog even in de oven staan. Van ovenschotels en quiches tot heerlijke bakrecepten zoals muffins en taarten. Er zijn ook recepten te vinden waarbij je wat langer in de keuken moet staan.

Tomatensaus zelf maken
  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 min wachten
  • 400 ml
  • *

Maak zelf je eigen verse tomatensaus op basis van tomaten, knoflook en basilicum. Lekker als pastasaus bij verschillende pasta's maar ook op pizza of andere gerechten!

Halloween mini pizza’s met spin
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 15 stuks
  • *

Deze griezelige mini pizza’s met een olijf als spin zijn een perfecte hartige snack voor Halloween, durf jij hem op te eten?

Hollandse ovenschotel met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min
  • 3-4 personen
  • *

Krieltjes, bloemkool en spekjes in een romige saus met een vleugje mosterd gegratineerd met kaas in de oven, dat klinkt fantastisch toch!

Pasteitjes met champignons
  • Voorgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere herfstige potjes uit de de oven met een romig mengsel met champignons en een knapperig dakje van bladerdeeg.

Biryani met kip
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke Indiase maaltijd van kruidige kip curry onder een laagje gestoomde rijst met amandelen

Plaattaart met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Heerlijke vegetarische plaattaart van bladerdeeg met plakjes rode biet, walnoten en mozzarella. Een lekkere en makkelijke maaltijd!

Gevulde portobello’s met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Grote gevulde champignons met een vegetarische vulling van spinazie en geitenkaas, lekker en voedzaam!

Hartige Mexicaanse bladerdeeg flappen
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Een lekkere hartige snack van krokant bladerdeeg met een vegetarische vulling van groenten en zure room

Flammkuchen deeg
  • Bijgerecht
  • 15 min + 45 min rijzen
  • 4 stuks
  • *

Met dit basisrecept voor flammkuchendeeg maak je een perfecte en knapperige bodem voor al je toppings

Abrikozen muffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Luchtige muffins gemaakt zonder boter met stukjes abrikoos en amandel, een perfect gebakje voor op een feestje of voor bij de high tea

Pastaschotel met salami
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze ovenschotel met pasta, groenten en salami uit de oven is een heerlijke maaltijd die lekker veel smaak heeft en bovendien romige mozzarella

Italiaanse wraptaart met mozzarella
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijke maaltijd van opgestapelde tortilla wraps met daartussen o.a. een Italiaanse gehaktsaus, groenten en mozzarella, lekker en tevens leuk om te serveren!

Dahl met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke Indiase linzen curry gemaakt met rode linzen genaamd dahl. Lekker met spinazie er door en geserveerd met naanbrood. Bovendien is deze dahl vegetarisch en vegan.

BBQ aardappelspiesjes
  • Bijgerecht
  • 20 min + 30 min wachten
  • 8 spiesen
  • *

Perfect voor de barbecue: spiesen met aardappeltjes in knoflookmarinade. Snel voor te bereiden, heerlijk gegrild en handig om te serveren. Ideaal voor een zomerse maaltijd van de grill.

Ovenschotel chili con carne met pasta
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Zelfgemaakte chili con carne met pasta gecombineerd in een ovenschotel gegratineerd met kaas

Spaghetti bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor de lekkerste pasta bolognese met een smaakvolle saus op basis van gehakt, zonder pakjes en zakjes!

Tropische burger met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 stuks
  • *

Zelfgemaakte tropische hamburgers op een broodje met frisse sla, cheddar kaas, gegrilde plakjes ananas en ketchup. Lekker van de bbq maar ook gewoon uit de pan.

Kipsaté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min wachten
  • 8 spiesjes
  • *

Kip saté is een echte klassieker! Deze kip spiesen hebben een heerlijke licht pittige zelfgemaakte marinade en zijn lekker met satésaus

Bbq worst spiesen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 10 min grillen + 30 min wachten
  • 6 stuks
  • *

Maak lekkere bbq spiesen van stukjes worst, gemarineerd in een marinade van honing en mosterd, met paprika en rode ui. Heerlijk van de grill en makkelijk van tevoren te maken voor de barbecue.

Foe yong hai
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Met dit recept maak je zelf lekkere foe yong hai net als bij de Chinees, een kruidige vegetarische omelet met groenten en zoetzure saus

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke kruidige Marokkaanse gehaktballetjes in een smaakvolle tomatensaus met hierin gestolde eieren, lekker met couscous!

Kiwi taartjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 20 min oventijd + afkoelen
  • 6 stuks
  • *

Simpel receptje voor kiwi taartjes met een knapperige bodem en een frisse en romige vulling, een perfect zomers gebakje!

Vegetarische tortillataart
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Kleurrijke goed gevulde tortillataart met lekker veel groente en zelfgemaakte guacamole.

Mini paas quiche met asperges
  • Lunch recept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Deze kleine vegetarische quiches met prei, asperges en geitenkaas zijn perfect voor bij de paasbrunch