Recepten in 60+ minuten

Recepten in 60+ minuten

Recepten die je met ongeveer een uurtje klaar hebt. Voor de liefhebbers van slow cooking of als je een wat specialer gerecht wil maken. Van stoofschotels en lasagnes tot bijzondere taarten en trifle die je even moet laten opstijven. Bij veel recepten is de bereidingstijd kort, maar de gerechten hebben nog oventijd of opstijftijd nodig.

Dulce de leche maken
  • Bakrecept
  • 3 uur
  • 1 blikje
  • *

Deze heerlijke dikke karamelsaus maak je maar met 1 ingrediënt en is bijvoorbeeld lekker op een taart of in een toetje.

Pastilla met kip
  • Voorgerecht
  • 1 uur + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Hartig maar toch zoet Marokkaans taartje met lekker gekruide kip in een krokant jasje van filodeeg

Appel-notentaart
  • Bakrecept
  • 40 min + 50 min oventijd
  • 6-8 personen
  • *

Heerlijke appeltaart met een vulling van appel en stukjes abrikoos een krokante topping van noten.

Frittata met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijk en gezond oven recept van zoete aardappel met spinazie en feta. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd.

Vegan chocoladetaart
  • Bakrecept
  • 30 min + 35 min oventijd + 45 min afkoelen
  • 10 stukken
  • *

Een heerlijke en makkelijk te maken chocoladetaart met een lekker romige topping die helemaal vegan is.

Zoete aardappel met taco vulling
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 50 min
  • 4 stuks
  • *

Gepofte zoete aardappels uit de oven met een vulling van vegetarisch gehakt, tomaatjes en maïs. Slechts 15 minuten voorbereiding en de rest doet de oven.

Ovenschotel met vis en puree
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ovenschotel met stukken vis, verschillende groente en kruidige aardappelpuree

Mini yoghurt ijstaartjes
  • Nagerecht
  • 40 min + 3 uur in de vriezer
  • 12 stuks
  • *

Zelfgemaakte mini ijstaartjes uit een muffinvorm met yoghurt, meringue schuimpjes en bosvruchten. Een heerlijk tussendoortje of nagerecht.

Baklava
  • Nagerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Een makkelijk recept voor heerlijke baklava van knapperig filodeeg met een vulling van walnoten en pistache met een vleugje sinaasappel.

Lekkerste appeltaart recept
  • Bakrecept
  • 1 uur 30 min + 1 uur 20 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Met dit recept bak je de lekkerste appeltaart met een krokante korst en een stevige, licht zoete vulling van appel. En je snijdt er perfecte stukken van. Heerlijk recept met custard en amandelspijs.

Pannenkoek spiesjes met fruit
  • Tussendoortjes
  • 45 min + 30 min afkoelen
  • 8 stuks
  • *

Gezellige pannenkoekrolletjes met jam of nutella en vers fruit. Lekker bij de lunch, high tea of mee naar een picknick.

Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Red velvet koekjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 15 min oventijd + 30 min koeltijd
  • 24 stuks
  • *

Deze red velvet koekjes zijn lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Heerlijk gecombineerd met witte chocolade.

Klassieke New York cheesecake
  • Bakrecept
  • 40 min + 50 min oventijd + 6 uur opstijftijd
  • 10 personen
  • *

Het perfecte basisrecept voor de klassieke New York cheesecake met een romige vulling en krokante bodem van Bastogne, inclusief handige tips!

Zuurkool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.

Pastaschotel Hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een pizza Hawaï met ananas en ham kennen we allemaal, maar wist je dat je deze ingrediënten ook heerlijk kunt verwerken in een ovenschotel? Vanaf €2,40 per persoon maak je dit eenvoudige recept.

Gezonde lasagne met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze gezonde(re) en light versie op de bekende lasagne bevat geen bechamelsaus maar een lichte saus met Huttenkase en extra veel groenten. Lekker licht en voedzaam dus.

Knoflooksoep met gepofte knoflook
  • Voorgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige knoflooksoep, en omdat de knoflook gepoft is in de oven is krijgt hij een lekkere geroosterde en milde smaak. 

S’mores taart met chocolade en marshmallows
  • Bakrecept
  • 35 min + 10 min oventijd + 3 uur opstijven
  • 8 personen
  • *

Een makkelijke taart gemaakt van maar 7 ingrediënten met een krokante koekjesbodem gevuld met een romige chocoladevulling en marshmallows on top.

Spanakopita
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 35 min oventijd
  • 6-8 personen
  • *

Recept voor Griekse spinazietaart gemaakt met knapperig filodeeg gevuld met o.a. spinazie en feta, inclusief stap voor stap foto’s

Koolhydraatarme crackers
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 25 min oventijd + 30 min afkoelen
  • 12 stuks
  • *

Deze koolhydraatarme crackers maak je gemakkelijk zelf. Heerlijk met verschillende pitten en zaden.

Gezonde rocky road
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 1 uur 30 min
  • 9 stukken
  • *

Gezonder snacken? Maak deze gezonde rocky road met pure chocolade, gedroogde mango, kokos en gepofte quinoa.

Schwarzwalder kirsch taart
  • Bakrecept
  • 50 min + 40 min oventijd + afkoelen
  • 10 personen
  • *

Lekkere variant op de bekende chocolade kersentaart met bosvruchten en verse frambozen

Kaas uienquiche
  • Hoofdgerecht
  • 55 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Hartige vegetarische taart met rode ui, tijm en pittige kaas