Recepten in 60+ minuten

Recepten in 60+ minuten

Recepten die je met ongeveer een uurtje klaar hebt. Voor de liefhebbers van slow cooking of als je een wat specialer gerecht wil maken. Van stoofschotels en lasagnes tot bijzondere taarten en trifle die je even moet laten opstijven. Bij veel recepten is de bereidingstijd kort, maar de gerechten hebben nog oventijd of opstijftijd nodig.

Ziti al forno met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze Italiaanse pastaschotel met zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en lekker veel mozzarella is ultiem genieten.

Aardbeientaartjes
  • Nagerecht
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Prachtige en lekkere aardbeien tartelettes met een krokante bodem, een frisse citroen roomvulling en een topping van verse aardbeien.

Gezond chocolade ijs
  • Nagerecht
  • 10 min + opstijven
  • 3 porties
  • *

Lekker verantwoord genieten van dit zelfgemaakte chocolade ijs (zonder ijsmachine) op basis van banaan, cacao en een beetje pindakaas.

Aardbeien bavarois
  • Nagerecht
  • 25 min + 3 uur wachten
  • 4 stuks
  • *

Lekkere frisse bavarois gemaakt met maar 5 ingrediënten waaronder aardbeien met room, een perfect zomers dessert

Appelroosjes met bladerdeeg
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Super leuk hapje voor moederdag: schijfjes appel opgerold met bladerdeeg in de vorm van een roos

Griekse moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere Griekse ovenschotel met laagjes gegrilde aubergine, aardappel en een kruidige gehaktsaus onder een laagje romige bechamelsaus

Ijstaart met nougatine en schuimpjes
  • Nagerecht
  • 30 min + 4 uur vriestijd
  • 12 personen
  • *

Met maar een paar ingrediënten maak je dit lekkere dessert met koekjesbodem en een romige topping van meringue schuimpjes en nougatine

Romige vegan pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur rusttijd
  • 4 personen
  • *

Een échte Italiaanse klassieker, maar dan 100% plantaardig. De vegan pasta carbonara. Spaghetti met een romige saus en kokos bacon.

Indonesische rendang basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur stooftijd
  • 4-5 personen
  • *

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Nutella tiramisu
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijftijd
  • 6 personen
  • *

Een populair dessert met een lekkere twist van hazelnootpasta. Dat is dubbel genieten en makkelijk zelf gemaakt.

Lemon bars
  • Bakrecept
  • 10 min + 1 uur 5 min oventijd
  • 9 stuks
  • *

Lekkere frisse citroen repen met een brosse bodem en een zachte fruitige topping van citroen.

Mini Nutella pizza's met fruit
  • Nagerecht
  • 30 min + 45 min wachten + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Hmmm lekker als snack of als toetje: kleine pizza's met chocolade pasta, aardbeien en banaan

Oranje feesttaart
  • Bakrecept
  • 40 min + 45 min oventijd + 1 uur 30 min afkoelen
  • 12 punten
  • *

Zet met koningsdag iets feestelijks op tafel zoals deze oranje sinaasappel taart

Brownies met zoete aardappel
  • Bakrecept
  • 40 min + 40 min oventijd
  • 9 stuks
  • *

Een lekker smeuïge brownie die gezond is? Jazeker, met dit recept met zoete aardappel maak je een verantwoorde variant van je ultieme guilty pleasure.

Lactosevrije mango kokos panna cotta
  • Nagerecht
  • 10 min + 5 min + 3 uur
  • 2 personen
  • *

Een panna cotta die lactosevrij is en de heerlijke smaken van mango en kokos heeft. Een romig dessert voor een heerlijke zonnige dag.

Hartige broodschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Dit recept met ham en spinazie bewijst dat je ook lekkere hartige broodschotels kunt maken. Deze schotel is ideaal om oud brood of andere restjes op te maken. Vanaf €2,49 per persoon maak je deze broodschotel.

Mini Charlotte’s met framboos
  • Nagerecht
  • 1 uur + 3 uur wachttijd
  • 4 stuks
  • *

Maak deze kleine versie van de Charlotte Russe. Fruitige mousse van frambozen met lange vingers rondom. Kleine cadeautjes om te eten.

Aubergine pizza’s
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 35 min oventijd + 20 min wachten
  • 8 stuks
  • *

Lekkere koolhydraatarme pizza’s gemaakt van aubergines. Extra veel groenten en met een lekkere pizza smaak door de saus, mozzarella en basilicum.

Citroen paascake
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min oventijd + 2 uur afkoelen
  • 9 personen
  • *

Leuke citroen paascakejes met een topping van room met abrikoosjes in de vorm van een spiegelei

Lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Het traditionele recept voor lasagne bolognese met een kruidige gehaktsaus en een romige bechamelsaus.

Sinaasappelcake met gember
  • Bakrecept
  • 20 min + 50 min oventijd + 15 min afkoeltijd
  • 10 tot 12 personen
  • *

Een heerlijke zachte cake met de uitgesproken smaken van sinaasappel, gember en rozemarijn. Lekker met gemberglazuur.

Blondies met lavendel
  • Bakrecept
  • 20 min + 50 min oventijd + 5 min afkoelen
  • 12 stuks
  • *

Witte chocolade blondies met het verrassende ingrediënt lavendel. Proef de lente in deze crunchy én chewy blondies.

Dulce de leche maken
  • Bakrecept
  • 3 uur
  • 1 blikje
  • *

Deze heerlijke dikke karamelsaus maak je maar met 1 ingrediënt en is bijvoorbeeld lekker op een taart of in een toetje.

Pastilla met kip
  • Voorgerecht
  • 1 uur + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Hartig maar toch zoet Marokkaans taartje met lekker gekruide kip in een krokant jasje van filodeeg