Recepten in 60+ minuten

Recepten in 60+ minuten

Recepten die je met ongeveer een uurtje klaar hebt. Voor de liefhebbers van slow cooking of als je een wat specialer gerecht wil maken. Van stoofschotels en lasagnes tot bijzondere taarten en trifle die je even moet laten opstijven. Bij veel recepten is de bereidingstijd kort, maar de gerechten hebben nog oventijd of opstijftijd nodig.

Spaanse paella
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Stap voor stap heerlijke Spaanse paella maken met kip, chorizo en garnalen. Lekker van de BBQ of gewoon op je fornuis.

Fish and chips uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 15 min
  • 4 personen
  • *

Wil je zelf fish and chips maken? Met dit gezondere recept van fish and chips uit de oven kun jij dat zelf! Geserveerd met een heerlijke tartaarsaus.

Cobbler met rood fruit
  • Nagerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekker Amerikaans toetje van warm fruit zoals appel, frambozen en bramen onder een laagje licht krokant deeg. Lekker met ijs of een dot slagroom.

Pulled pork maken
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 6 uur 30 min + 30 min
  • 6 personen
  • *

Stap voor stap heerlijk sappig langzaam gegaard varkensvlees maken in de BBQ of in de oven. Heerlijk op een broodje!

Tiramisu cheesecake
  • Nagerecht
  • 1 uur + 12 uur koelen
  • 8 personen
  • *

Heerlijke taart met een bodem van in koffie gedrenkte lange vingers met een laag cheesecake met mascarpone

Marokkaanse groenteschotel
  • Bijgerecht
  • 30 min + 32 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Lekkere kruidige groenten zoals pompoen, zoete aardappels, aubergine en feta uit de oven

Salmorejo (koude Spaanse soep)
  • Voorgerecht
  • 20 min + 1 uur koelen
  • 4-6 personen
  • *

Het romige zusje van de populaire gazpacho: salmorejo. Een heerlijke koude Spaanse soep uit Andalusië met verse rijpe tomaten.

Zelfgemaakte ice tea
  • Drankjes
  • 10 min + 6 uur wachttijd
  • 4 tot 6 glazen
  • *

Deze gezonde homemade icetea is heerlijk verfrissend op een warme dag. Met weinig voorbereiding en maar 3 basisingrediënten zet je een heerlijk verfrissend drankje op tafel.

Spareribs uit de oven en van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2 uur 30 min bereiden
  • 4 tot 6 personen
  • *

Hoe maak je de lekkerste spareribs? Hier vind je het recept voor een heerlijke zoete licht pittige sparerib marinade en een uitgebreide uitleg voor het bereiden van spareribs in de oven en op de barbecue

Cheesecake bars met karamel
  • Bakrecept
  • 45 min + 50 min oventijd + 1 uur afkoelen
  • 12 stukken
  • *

Lekker bij de thee of koffie: bars met een koekbodem, laag cheesecake met rum en een topping van karamel

Gemarineerd buikspek van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oven + 3 uur marineren
  • 4 personen
  • *

Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje.

Polenta cake met citroen en blauwe bessen saus
  • Bakrecept
  • 25 min + 40 min oventijd + 10 min afkoelen
  • 12 personen
  • *

Met polenta en amandelmeel maak je deze heerlijke met honing gezoete cake met de smaken citroen en verse tijm. Serveer het met een makkelijk te bereiden blauwe bessensaus. Ook fijn, de cake is gluten- en lactosevrij.

Mango ijs met kokos
  • Nagerecht
  • 15 min + 6 uur opstijven
  • 4 porties
  • *

Heerlijk romig zelfgemaakt ijs (zonder ijsmachine) met de tropische smaken van mango en kokos. De perfecte combinatie van frisse zomerse maken samen in één ijssmaak.

Quiche met kip en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere goedgevulde quiche met stukjes kip, spinazie, tomaat en roomkaas

Quiche met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke hartige taart met een vulling van groene en/of witte asperges, zachte geitenkaas en een vleugje citroen, lekker als lunch of avondmaal.

Cannelloni met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze ovenschotel met cannelloni pasta gevuld met gehakt en paprika is perfect voor een doordeweekse dag

Filodeeg buideltjes met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 1 uur + 12 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Lekker en verrassend borrelhapje of voorgerecht gevuld met geitenkaas, spek en bosui

Citroen kokos cheesecake
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur 10 min oventijd
  • 12 personen
  • *

Bak deze heerlijke frisse cheesecake met lemoncurd en een vleugje kokos in de oven. De bodem is gemaakt van speculaasjes. Klinkt als een heerlijke combi toch?

Pasta pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Lekkere en makkelijke pastaschotel met pesto, courgette, tomaatjes en mozzarella uit de oven. In 35 minuten voorbereid om in de oven te gaan.

Lactosevrije kwarktaart
  • Bakrecept
  • 15 min + 4 uur
  • 10 personen
  • *

Een heerlijke kwarktaart, maar dan lactosevrij en met een knapperige bodem van speculoos koekjes.

Hartige galette met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Rustieke taart van paddenstoelen, spekjes en tijm met een krokante half dichtgevouwen deegrand

Aardbeientaart
  • Bakrecept
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 10 personen
  • *

De perfecte zomerse taart; luchtige biscuittaart met slagroom topping en verse aardbeien. Ook lekker voor Moederdag.

Romige kip met rijst en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Ovenschotel met rijst, broccoli en kip in een romige saus en een krokant laagje

Ziti al forno met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze Italiaanse pastaschotel met zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en lekker veel mozzarella is ultiem genieten.