Recepten in 60+ minuten

Recepten in 60+ minuten

Recepten die je met ongeveer een uurtje klaar hebt. Voor de liefhebbers van slow cooking of als je een wat specialer gerecht wil maken. Van stoofschotels en lasagnes tot bijzondere taarten en trifle die je even moet laten opstijven. Bij veel recepten is de bereidingstijd kort, maar de gerechten hebben nog oventijd of opstijftijd nodig.

Mini oliebollen met ananas
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 1 uur wachten
  • 35 stuks
  • *

Recept voor het maken van mini oliebollen met ananas, maar ook te gebruiken als basisrecept

Risotto balletjes (arancini)
  • Voorgerecht
  • 50 min + 1 uur afkoelen
  • 15 stuks
  • *

Heerlijke krokante snack met een lekkere smeuïge vulling van risottorijst. Inclusief tips voor toevoegingen en smaken.

Cranberry cheesecake
  • Nagerecht
  • 40 min + 50 min oventijd + 4 uur opstijven
  • 8 personen
  • *

Een van mijn favoriete cheesecakes. De frisse cranberry topping combineert namelijk perfect bij de romige cheesecake en het recept is ook ideaal om een restje cranberry compote mee op te maken. 

Zalmrollade met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een feestelijk hoofdgerecht voor kerst of tijdens een diner van opgerolde zalm met ricotta, dille en asperges en een crunch van hazelnoot

Wellington met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk knapperig bladerdeeg met een kruidige vulling van (vega) gehakt, groenten en walnoten.

Pastarol met spinazie (rotolo)
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min koken
  • 4 personen
  • *

Een zelfgemaakte rollade van pasta gevuld met romige spinazie en pompoen geserveerd met pesto. Een heerlijk vegetarisch (kerst)gerecht!

Kaneelbroodjes
  • Ontbijt recept
  • 35 min + 25 min oventijd + 1 uur 15 min rijstijd
  • 8 stuks
  • *

Lekkere luchtige kaneelbroodjes maken? Gebruik dit basisrecept voor heerlijke broodjes met een zoete vulling van kaneel en pecannoten

Bailey's mousse
  • Nagerecht
  • 35 min + 4 uur WACHTEN
  • 4 tot 6 personen
  • *

Lekker dessert voor het kerstdiner: luchtige chocolademousse met een vleugje Bailey's

Speculaaskoeken met amandelspijs
  • Bakrecept
  • 40 min bereiden + 15 min oventijd + 1 uur rusttijd
  • 6 stuks
  • *

Maak zelf deze heerlijk krokante koeken met speculaaskruiden gevuld met een lekker zoete en zachte vulling van amandelspijs

Speculaas crumble taart
  • Bakrecept
  • 1 uur + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Knolselderij ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere combinatie van knolselderij, aardappel, appel en spekjes in een romige saus gegratineerd met kaas uit de oven

Pompoentaart
  • Bakrecept
  • 20 min + 45 min + 1 uur afkoeltijd
  • 8 personen
  • *

Een heerlijke pompoentaart, ook wel pumpkin pie genoemd, gemaakt met een verrukkelijke vulling van pompoen die bovendien ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is.

Banoffee taart
  • Bakrecept
  • 30 min + 3 uur wachttijd
  • 10 personen
  • *

Makkelijke no-bake taart met een lekkere bodem van Bastogne koeken, een romige karamelvulling en uiteraard bananen 

Quiche met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke goed gevulde herfstquiche met blokjes pompoen, spinazie en pecannoten. De geitenkaas en ricotta maken de vulling lekker romig en vol van smaak. 

Glutenvrije appeltaart met kruimels
  • Bakrecept
  • 15 min + 50 min
  • 8 personen
  • *

Heerlijke glutenvrije taart met een lekkere vulling met kaneel en een krokante crumble met noten, tevens vegan en lactosevrij

Vegetarische goulash
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min stoven
  • 2 personen
  • *

Heerlijke kruidige stoof met traditionele ingrediënten zoals paprikapoeder, laurier en uien, maar dan met lekker veel groenten i.p.v. vlees

Pumpkin spice truffels
  • Tussendoortjes
  • 45 min + 2 uur
  • 15 stuks
  • *

Heerlijke truffels gevuld met een kruidige pumpkin spice vulling in een laagje witte chocolade

Vegan Oreo cheesecake
  • Bakrecept
  • 45 min + 4 uur opstijven + 12 uur weken
  • 4 personen
  • *

Er is niets zo lekker als een Oreo cheesecake! Bak nu ook deze vegan variant, lekker romig met een krokante bodem en topping van Oreo

Overnight oats met banaan
  • Ontbijt recept
  • 5 min + 6 uur
  • 1 persoon
  • *

Een gezond en makkelijk ontbijt van havermout met banaan en (amandel)melk dat je een nachtje in de koelkast laat staan. De volgende dag hoef je alleen een lekkere topping toe te voegen van bijvoorbeeld fruit, noten en zaden.

Varkenshaas met stoofperen
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

De varkenshaas omwikkeld met zoute spek smaakt heerlijk bij de zelfgemaakte zoete stoofpeertjes

Mini pavlova met fruit
  • Nagerecht
  • 25 min + 1 uur oventijd + 30 min afkoelen
  • 24 stuks
  • *

Lekker als toetje voor de kerst of bij een high tea: mini pavlova met zoete mascarpone en vers fruit. Met maar een paar ingrediënten heb je een super feestelijk nagerecht op tafel staan.

Griekse pasticcio
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke kruidige pastaschotel uit Griekenland, ook wel pastistio genoemd, met laagjes van pasta, gehaktmengsel met oregano en kaneel en een zelfgemaakte bechamelsaus.

Vegan cake met bessen
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 45 min
  • 10 personen
  • *

Een heerlijke gezonde vegan cake met blauwe bessen stukjes walnoot, in een uurtje klaar!

Appeltaart met mascarpone
  • Bakrecept
  • 1 uur 10 min + 50 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Heerlijke appeltaart met een zachte mascarpone-vanille vulling en appels met walnoten. Probeer ook eens deze originele appeltaart.