Noten

Noten

Noten zijn een van de gezondste ingrediënten van je gerechten waar je mee kunt koken. Ze kunnen je gerechten een heerlijke crunch geven. Kook gezond met noten door ze met mate te verwerken. Lekker door een salade of verwerk het in tussendoortjes. Ook kun je met noten heerlijke zoete bakgerechten maken zoals gevulde koeken of taarten. 

Koolsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Koolsalade, ook wel coleslaw genoemd, van witte kool en peen julienne met een romige en frisse dressing met een snufje kerrie. Een klassieker voor bij de BBQ of pitabroodje.

Fruitsalade
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse zomerse fruitsalade met aardbeien, ananas en bessen geserveerd met geitenkaas en verse munt.

Mihoensalade met tofu
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Deze vegetarische salade met knapperige tofu en een romige tahin dressing is een heerlijke lichte maaltijd en binnen 25 minuten klaar.

Ijstaart met nougatine en schuimpjes
  • Nagerecht
  • 30 min + 4 uur vriestijd
  • 12 personen
  • *

Met maar een paar ingrediënten maak je dit lekkere dessert met koekjesbodem en een romige topping van meringue schuimpjes en nougatine

Fatayer
  • Voorgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Stap voor stap krokante deeg driehoekjes gevuld met spinazie en walnoot

Romige vegan pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur rusttijd
  • 4 personen
  • *

Een échte Italiaanse klassieker, maar dan 100% plantaardig. De vegan pasta carbonara. Spaghetti met een romige saus en kokos bacon.

Glutenvrije wraps met kip
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Lekkere glutenvrije wraps met plakjes kipfilet, roomkaas, pesto en komkommer. Voedzaam en klaar in 10 minuten.

Nutella tiramisu
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijftijd
  • 6 personen
  • *

Een populair dessert met een lekkere twist van hazelnootpasta. Dat is dubbel genieten en makkelijk zelf gemaakt.

Mini Nutella pizza's met fruit
  • Nagerecht
  • 30 min + 45 min wachten + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Hmmm lekker als snack of als toetje: kleine pizza's met chocolade pasta, aardbeien en banaan

Salade met peer en walnoot
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met licht gebakken peer, geitenkaas en een crunch van walnoot. Lekker als lunch of bijgerecht

Broodje brie met komkommer
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 4 broodjes
  • *

Lekker en snelle lunch van een goed belegd broodje met koude brie, komkommer en noten. Klaar in een paar minuten!  

Macadamia koeken met salted caramel
  • Bakrecept
  • 20 min + 15 min oventijd + 30 min
  • 10 stuks
  • *

Lekkere grote koeken met stukjes gezouten macadamianoten en stukjes zoete fudge die een heerlijke smaakexplosie geven in je mond.

Blondies met lavendel
  • Bakrecept
  • 20 min + 50 min oventijd + 5 min afkoelen
  • 12 stuks
  • *

Witte chocolade blondies met het verrassende ingrediënt lavendel. Proef de lente in deze crunchy én chewy blondies.

Geroosterde noten uit de oven basisrecept
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min afkoelen
  • 12 porties
  • *

Rooster je favoriete noten gemakkelijk zelf in je eigen oven. Varieer er lekker op los met gedroogde kruiden en specerijen.

Pastilla met kip
  • Voorgerecht
  • 1 uur + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Hartig maar toch zoet Marokkaans taartje met lekker gekruide kip in een krokant jasje van filodeeg

Appel-notentaart
  • Bakrecept
  • 40 min + 50 min oventijd
  • 6-8 personen
  • *

Heerlijke appeltaart met een vulling van appel en stukjes abrikoos een krokante topping van noten.

Salade met eendenborst en walnotendressing
  • Voorgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Feestelijke salade voor de kerst met plakjes eendenborst, rode uiencompote en een walnotendressing

Havermout ontbijt met banaan
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 1 persoon
  • *

Alle lekkere smaken van een bananenbrood in een havermout ontbijtje! Dat is dubbel genieten.

Vegan chocoladetaart
  • Bakrecept
  • 30 min + 35 min oventijd + 45 min afkoelen
  • 10 stukken
  • *

Een heerlijke en makkelijk te maken chocoladetaart met een lekker romige topping die helemaal vegan is.

Gebakken ricotta dip uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Upgrade je borrelplank met deze romige ricotta dip uit de oven met citroen en rozemarijn. Heerlijk met wat (zelfgemaakt) focaccia brood of knapperige toastjes.

Baklava
  • Nagerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Een makkelijk recept voor heerlijke baklava van knapperig filodeeg met een vulling van walnoten en pistache met een vleugje sinaasappel.

Lekkerste appeltaart recept
  • Bakrecept
  • 1 uur 30 min + 1 uur 20 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Met dit recept bak je de lekkerste appeltaart met een krokante korst en een stevige, licht zoete vulling van appel. En je snijdt er perfecte stukken van. Heerlijk recept met custard en amandelspijs.

Havermoutkoekjes
  • Bakrecept
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze koekjes op basis van havermout zijn lekker knapperig aan de buitenkant en iets zacht van binnen en bovendien voedzaam en natuurlijk gezoet.

Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst.