Noten

Noten

Noten zijn een van de gezondste ingrediënten waar je mee kunt koken. Én ze kunnen je gerechten een heerlijke crunch geven. Kook gezond met noten door ze met mate te verwerken. Lekker door een salade of verwerk het in tussendoortjes. Ook kun je met noten heerlijke zoete bakgerechten maken zoals gevulde koeken of taarten en cakes. 

Appeltaart met mascarpone
  • Bakrecept
  • 1 uur 10 min + 50 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Heerlijke appeltaart met een zachte mascarpone-vanille vulling en appels met walnoten. Probeer ook eens deze originele appeltaart.

Plaattaart met appel
  • Bakrecept
  • 1 uur + 40 min oventijd
  • 12 stukken
  • *

Makkelijke appeltaart van de bakplaat met zoete appeltjes, rozijnen, amandel en saffraan

Noedels in kokossaus met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Dit noedelrecept is een heerlijke combinatie van kokos, limoen en rode peper geserveerd met een stukje gebakken zalm

Couscous met perzik
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekker salade als lunch of bij de BBQ van couscous met munt, perzik en komkommer. Lekker zomers en fris en zoet van smaak.

Blondies met macadamia
  • Bakrecept
  • 20 min + 30 min
  • 12 personen
  • *

Deze blondies, de lichte variant op brownies, waren echt perfect gelukt! Iets krokant van buiten en lekker nog iets chewy van binnen.

Bosvruchten salade
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Super snelle zomerse salade met frambozen, aardbeien en bessen met geitenkaas en nootjes

Börek met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min oventijd
  • 1 stuk
  • *

Deze Turkse rol van filodeeg gevuld met spinazie en feta is heerlijk als hapje of maaltijd, inclusief video hoe je hem stap voor stap maakt

Rabarbertaart met aardbeien
  • Bakrecept
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 8 personen
  • *

Heerlijk friszoet kruimeltaartje met een vulling van rabarber en aardbeien onder een krokante laag kruimels

Sticky champignons met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Champignons en shiitake paddenstoelen in een heerlijke ‘plakkerige’ Oosterse saus die licht zoet maar ook een pittige twist heeft

Witlof gevuld met pittig gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Witlof uit de oven met een heerlijke kruidige gehaktvulling met Oosterse twist

Chocoladetaart
  • Bakrecept
  • 20 min + 45 min afkoelen
  • 10 personen
  • *

Simpel basisrecept voor de perfecte smeuïge chocoladetaart met een volle chocoladesmaak en een romige topping

Couscous met kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor couscous met kruidige stukjes kip, abrikozen en wortel

Oranje koeken
  • Bakrecept
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze oranje koek is de feestelijke oranje variant op de roze koek en is een ideaal zoet gebakje voor Koningsdag!

Kletskoppen
  • Bakrecept
  • 25 min + 12 min oventijd + 45 min koelen
  • 18 stuks
  • *

Heerlijke zelfgemaakte krokante kletskoppen van amandel, een heerlijk koekje dat tevens glutenvrij is

Tiramisu met appel
  • Nagerecht
  • 30 min + 3 uur opstijven + 3 uur opstijven
  • 6 personen
  • *

Dit dessert is een combi van tiramisu en appeltaart en bevat stukjes appel, lange vingers en kaneel en bovendien geen alcohol of ei! Een heerlijk toetje

Havermout ontbijt crumble met blauwe bessen
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke blauwe bessen crumble in een gezonder jasje, gemaakt met onder andere havermout en pecannoten. Lekker als ontbijt met wat yoghurt

Gegrild pitabroodje met hummus
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Midden Oosterse bruschetta: knapperig broodje besmeerd met een laag kikkererwten spread en een kleurrijke topping. Lekker als lunch of als hapje tussendoor.

Boterkoek met appel
  • Bakrecept
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Geef de Oud-Hollandse boterkoek een heerlijke en leuke twist van appel en een vleugje kaneel, echt een plaatje om te serveren en makkelijk om te maken

Bieten quiche
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

De combinatie van rode bieten met geitenkaas en noten is heerlijk in deze hartige taart

Amandelcake
  • Tussendoortjes
  • 25 min
  • 10 personen
  • *

Luchtige glutenvrije amandelcake zonder boter met een vleugje citroen en kaneel

Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Bananenbrood met noten
  • Bakrecept
  • 15 min + 50 min oventijd
  • 1 cake
  • *

Gezond bananenbrood met een heerlijke crunch van pecannoten en walnoten

Appelbeignets met bladerdeeg uit de oven
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Heerlijke appelbeignets in een krokant bladerdeeg jasje, makkelijk uit de oven gemaakt

Blini met geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 40 min + 30 min wachten
  • 20 stuks
  • *

Feestelijke vegetarische hapjes van blini's met een topping van geitenkaas en gekarameliseerde rode ui, een perfecte combi!