Bakrecepten

Bakrecepten

De leukste en lekkerste bakrecepten om zelf thuis te bakken vind je hier. Van makkelijke tot wat uitgebreidere bakrecepten. Heb je zin in taart, cake, brownies of koekjes? Maak bijvoorbeeld een cheesecake, citroen-meringue taart of een klassieke appeltaart. Of maak in het weekend met de kinderen heerlijke cupcakes, zandkoekjes of appel-kaneelcake.

Lactosevrij bananenbrood met walnoten
  • Bakrecept
  • 15 min + 45 min
  • 10 stuks
  • **

Een heerlijk voedzaam lactosevrij bananenbrood met walnoten en dadels. Makkelijk te bereiden zonder mixer.

Ijstaart met nougatine en schuimpjes
  • Nagerecht
  • 30 min + 4 uur vriestijd
  • 12 personen
  • **

Met maar een paar ingrediënten maak je dit lekkere dessert met koekjesbodem en een romige topping van meringue schuimpjes en nougatine

Oranje bladerdeeg kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 16 stuks
  • **

Lekkere oranje bladerdeeg gebakjes in de vorm van kroontje met custard en abrikoosjes.

Lemon bars
  • Bakrecept
  • 10 min + 1 uur 5 min oventijd
  • 9 stuks
  • *

Lekkere frisse citroen repen met een brosse bodem en een zachte fruitige topping van citroen.

Brownies met zoete aardappel
  • Bakrecept
  • 40 min + 40 min oventijd
  • 9 stuks
  • **

Een lekker smeuïge brownie die gezond is? Jazeker, met dit recept met zoete aardappel maak je een verantwoorde variant van je ultieme guilty pleasure.

Fudge met paaseitjes
  • Bakrecept
  • 15 min + 2 uur afkoelen
  • 6-8 stuks
  • *

Een heerlijke traktatie; fudge versiert met paaseitjes, paaskoeken en paashaasjes. Extra lekker door de combinatie van witte en melkchocolade.

Paas cupcakes met chocolade eitjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • **

Lekkere luchtige cakejes met een chocolade toef van botercrème gedecoreerd met paaseitjes. Leuk voor de paasbrunch!

Sinaasappeltaart
  • Bakrecept
  • 30 min ten + 40 min oventijd
  • 12 porties
  • **

Heerlijke sinaasappelcake met een vulling en topping van romige sinaasappelbotercrème en schijfjes sinaasappel.

Sinaasappelcake met gember
  • Bakrecept
  • 20 min + 50 min oventijd + 15 min afkoeltijd
  • 10 tot 12 personen
  • **

Een heerlijke zachte cake met de uitgesproken smaken van sinaasappel, gember en rozemarijn. Lekker met gemberglazuur.

Macadamia koeken met salted caramel
  • Bakrecept
  • 20 min + 15 min oventijd + 30 min
  • 10 stuks
  • **

Lekkere grote koeken met stukjes gezouten macadamianoten en stukjes zoete fudge die een heerlijke smaakexplosie geven in je mond.

Blondies met lavendel
  • Bakrecept
  • 20 min + 50 min oventijd + 5 min afkoelen
  • 12 stuks
  • **

Witte chocolade blondies met het verrassende ingrediënt lavendel. Proef de lente in deze crunchy én chewy blondies.

Appel-notentaart
  • Bakrecept
  • 40 min + 50 min oventijd
  • 6-8 personen
  • **

Heerlijke appeltaart met een vulling van appel en stukjes abrikoos een krokante topping van noten.

Vegan chocoladetaart
  • Bakrecept
  • 30 min + 35 min oventijd + 45 min afkoelen
  • 10 stukken
  • **

Een heerlijke en makkelijk te maken chocoladetaart met een lekker romige topping die helemaal vegan is.

Baklava
  • Nagerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 12 stuks
  • ***

Een makkelijk recept voor heerlijke baklava van knapperig filodeeg met een vulling van walnoten en pistache met een vleugje sinaasappel.

Appeltaart
  • Bakrecept
  • 1 uur 30 min + 1 uur 20 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Met dit recept bak je een klassieke appeltaart met een krokante korst en een stevige en licht zoete vulling van appel, en je snijd er perfecte stukken van. Inclusief een handige video.

Havermoutkoekjes
  • Bakrecept
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Deze koekjes op basis van havermout zijn lekker knapperig aan de buitenkant en iets zacht van binnen en bovendien voedzaam en natuurlijk gezoet.

Red velvet koekjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 15 min oventijd + 30 min koeltijd
  • 24 stuks
  • **

Deze red velvet koekjes zijn lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Heerlijk gecombineerd met witte chocolade.

Valentijn tompouce
  • Nagerecht
  • 30 min + 20 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 2 personen
  • **

Een romantisch gebakje of dessert van knapperig bladerdeeg in hartvorm met roze slagroom en aardbeien. Voor een onvergetelijk moment.

Klassieke New York cheesecake
  • Bakrecept
  • 40 min + 50 min oventijd + 6 uur opstijftijd
  • 10 personen
  • ***

Het perfecte basisrecept voor de klassieke New York cheesecake met een romige vulling en krokante bodem van Bastogne, inclusief handige tips!

Kruidnoten crumble
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 stuks
  • **

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble.

Glutenvrije en lactosevrije boterkoek
  • Bakrecept
  • 10 min + 30 min + 10 min
  • 9 stuks
  • **

Een heerlijke glutenvrije en lactosevrije variant op de Hollandse boterkoek. Lekker bij de koffie of thee.

S’mores taart met chocolade en marshmallows
  • Bakrecept
  • 35 min + 10 min oventijd + 3 uur opstijven
  • 8 personen
  • **

Een makkelijke taart gemaakt van maar 7 ingrediënten met een krokante koekjesbodem gevuld met een romige chocoladevulling en marshmallows on top.

Gezonde rocky road
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 1 uur 30 min
  • 9 stukken
  • **

Gezonder snacken? Maak deze gezonde rocky road met pure chocolade, gedroogde mango, kokos en gepofte quinoa.

Bietencrumble
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Maak eens een lekker dessert met groentes. De rode biet is heerlijk samen met appel, walnoten, gember en de zoete crumble erop. Lekker met een bolletje ijs of (plantaardige) yoghurt.