Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Aspergesalade met ei
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Lauwwarme maaltijdsalade met witte asperges, ei, aardappel, gebakken spekjes met een lichte mosterddressing

Pasta met garnalen en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke romige spaghetti met spinazie en gebakken garnalen, een makkelijke en snelle maaltijd.

Pasta bowl met gegrilde nectarine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Alles wat je wilt deze zomer is deze pasta bowl met onder andere gegrilde nectarine, maïs, geitenkaas en pistachenoten

Soto ajam - Indonesische kippensoep
  • Hoofdgerecht
  • 2 uur
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor Indonesische soto ajam gemaakt met kippenbouten gegaard in bouillon geserveerd met o.a. rijst, mihoen, ei en selderij

Salade niçoise
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk recept voor de klassieke Franse salade niçoise met haricots verts, krieltjes, ei en tonijn

Groene curry met peultjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk curry recept met (vega)kip, peultjes en paprika in een licht pittige groene curry saus geserveerd met rijst

Pastasalade met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Lauwwarme salade met fusilli pasta met knoflookgarnalen en rode pesto, lekker als lunch of lichte maaltijd

Noedels met tofu
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere makkelijke Oosterse roerbak met noedels, broccoli en tofu in een lekkere woksaus

Gezonde buddha bowl
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een kleurrijke en lekkere goedgevulde buddha bowl met tempeh, quinoa, veel groenten en een licht pittige pindadressing

Pastasalade met carpaccio
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een van de meest favoriete voorgerechten in de vorm van een pastasalade inclusief pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Preipannetje met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk pannetje met een romig mengsel met prei en champignons met daarin stukjes zalmfilets gegaard

Gevulde courgette met Mexicaans gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Gevulde courgettes uit de oven met een kruidig Mexicaans gehaktmengsel, paprika en mais, ook makkelijk vegetarisch te maken

Koolhydraatarme lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 2 – 3 personen
  • *

Een heerlijke koolhydraatarme lasagne van pompoen en courgette, met een vulling van spinazie, ricotta en een tomatensaus

Calzone pizza wraps
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 12 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Snelle en gezonde(re) versie op een pizza calzone gemaakt met volkoren wraps gevuld met courgette, mozzarella en tomaat.

Gezonde mac and cheese met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 10 min oventijd
  • 3 a 4 personen
  • *

De klassieke Amerikaanse mac and cheese, maar dan in een gezonder jasje met een basis van volkorenpasta en een sausje van bloemkool

Gemarineerde biefstukspies
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 4 stuks
  • *

Lekkere sappige barbecue spiesen met stukjes gemarineerde biefstuk, paprika en champignons

Pasta met witte asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Lekker romig pastagerecht van tagliatelle in een mascarpone saus met citroen en stukjes witte asperge

Bloemkoolpizza met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur + 20 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 2 stuks
  • *

Een heerlijk knapperige zelfgemaakte pizza met bloemkool verwerkt in het pizzadeeg die tevens glutenvrij is, met groenten en geitenkaas on top

Asperges op klassieke wijze met ham en ei
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Asperges op traditionele wijze met ei, ham, aardappeltjes en botersaus inclusief tips om asperges te koken

Romige spinazieschotel met ei
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 a 3 personen
  • *

Deze ovenschotel met laagjes aardappel, romige spinazie en ei is een lekkere vegetarische maaltijd!

Pide met spinazie en feta
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd + 45 min rijzen
  • 2 stuks
  • *

Dit ovale Turkse broodje is meestal gevuld met gehakt maar deze vegetarische versie met spinazie en feta is een heerlijke variant!

Zelfgemaakte vegan burgers
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Een vegan zwarte bonen burger in Mexicaanse stijl, geserveerd op een broodje met maïssalsa en avocadosaus

Vegetarische wraps
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • *

Deze goed gevulde wraps met groenten zoals paprika, champignons en kidneybonen zijn lekker kruidig en ideaal voor een dagje zonder vlees

Rode bietenstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke smeuïge stamppot met rode bieten en geitenkaas geserveerd met gebakken plakken appel met kaneel en walnoten