Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Flammkuchen met spekjes en ui
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 12 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Met dit traditionele basisrecept met topping van crème fraiche, rode ui en spek maak je zelf de aller lekkerste flammkuchen!

Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 30 min
  • 6-8 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

Vegetarische wellington
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 35 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Het perfecte vegetarische kerstrecept! Deze vegetarische wellington bestaat uit verschillende groenten zoals spinazie en pastinaak en is omwikkeld met een krokant laagje bladerdeeg

Pompoen rollade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 1 uur
  • 4 personen
  • *

Een feestelijk vegetarisch kerstrecept van gevulde flespompoen met spinazie, feta en cranberry’s

Gevulde varkenshaas op zijn Italiaans
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • *

Een perfect pronkstuk voor op tafel: gevulde varkenshaas met o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes omwikkeld met licht knapperig gebakken parmaham

Hertenbiefstuk met rode portsaus en stoofperen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Serveer dit luxe stukje wild met een volle rode portsaus en sjalotten met stoofpeertjes en haricots verts voor een heerlijk kerstdiner.

Hachee ovenschotel met rode kool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • *

Heerlijke winterse combi van zacht gestoofd hacheevlees met rode kool en aardappelpuree met een krokant korstjes uit de oven.

Vissoep
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Deze makkelijke maar verse vissoep zit vol met lekkere ingrediënten zoals groenten, macaroni, visbouillon en garnalen. Ook perfect als lichte maaltijd.

Griekse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 3-4 personen
  • *

Lekker zacht stoofvlees met een Griekse twist van oregano, paprika en feta kaas.

Macaroni ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Goed gevulde ovenschotel met macaroni, gehakt en groenten in een kruidige tomatensaus en uiteraard kaas

Zelfgemaakte kip korma
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Lekker recept om zelf kip korma te maken. Probeer eens dit makkelijke en heerlijke Indiase gerecht van kip in een milde curry saus, gemaakt zonder pakjes of zakjes.

Quiche met paprika en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Dit hartige taartje van bladerdeeg gevuld met champignons, spekjes en paprika is lekker als lunch of avondmaal

Kikkererwtenstoof met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke kruidige vegetarische stoofschotel met aubergine, kikkererwten en abrikozen

Paddenstoelen risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor lekkere en smeuïge risotto met paddenstoelen, kastanjechampignons, Parmezaanse kaas en een vleugje truffel.

Romige spaghetti met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Lekkere vegetarische pasta met een romige saus van geroosterde zoete aardappel met spinazie en geroosterde pijnboompitten.

Bonenstoof met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min stoven
  • 4 personen
  • *

Deze voedzame stoofschotel heeft een lekkere licht pittige Spaanse smaak door de chorizo en combineert perfect bij de witte bonen en kidneybonen.

Varkensvlees in zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Oosterse roerbak van varkensvlees met groenten en ananas in een heerlijke zelfgemaakte zoetzure saus, ideaal voor het avondeten

Minestronesoep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen

Curry met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • *

Spruitjes in een romige currysaus met blokjes zoete aardappel geserveerd met rijst, een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht

Hollandse ovenschotel met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min
  • 3-4 personen
  • *

Krieltjes, bloemkool en spekjes in een romige saus met een vleugje mosterd gegratineerd met kaas in de oven, dat klinkt fantastisch toch!

Pompoenstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze stamppot heeft een heerlijk herfstig tintje, doordat het gemaakt is met pompoen en op smaak gebracht is met salie en geitenkaas.

Kipballetjes in tomatensaus met broccolirijst
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • *

Een heerlijk koolhydraatarm gerecht met veel verstopte groenten zoals aubergine in de balletjes en broccoli in plaats van rijst

Kip cashew met bimi
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere oosterse roerbak met kip en groenten in een sausje met krokante cashewnoten en rijst

Biryani met kip
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke Indiase maaltijd van kruidige kip curry onder een laagje gestoomde rijst met amandelen