Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een makkelijk of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke hoofdgerechten met vlees, kip, vis, garnalen of vegetarisch. Probeer gerechten uit bijvoorbeeld de Italiaanse, Hollandse of Oosterse keuken zoals gevulde varkensrolletjes, parmezaanse kip, pastaschotel of mihoen met gamba’s.

Gnocchi met courgette

  • Hoofdgerecht
  • 75 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Een heerlijke combi van zelfgemaakte gnocchi met courgette, parmaham en parmezaanse kaas

Loempia's

  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 5 MIN FRITUREN
  • 10 STUKS
  • ***

Goed gevulde loempia's met stukjes kip, tofu, omelet en groenten. 

Biefstuk met tomaat en aardappeltjes

  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 35 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Aardappeltjes in schil met tomaten en knoflook uit de oven met daarop in kruidenboter gebakken biefstuk

Courgette zalm quiche

  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke quiche met zalm, ricotta en courgette

Spaghetti bolognese

  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijk en makkelijk recept voor spaghetti bolognese met stukjes wortel en bleekselderij

Parmezaanse kip

  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Ovenschotel met kip bedekt met een laagje tomatensaus, kaas en knapperige croutons

Marokkaanse Tajine

  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Een heerlijk Marokkaans gerecht met kip, wortel, amandelen en zoete abrikozen bereid in een Tajine

Spaghetti vongole met tomaat

  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

In 35 minuten een heerlijk zomers pastagerecht met venusschelpen en cherrytomaten op tafel

Steak pie

  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 2 UUR STOVEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Authentiek Schots recept voor heerlijke steak pie met gestoofd rundvlees en worteltjes onder een dakje van bladerdeeg

Plaatpizza met tomaat

  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Vegetarische plaatpizza met tomaat, rode ui, geitenkaas en basilicum om van te smullen

Pastaschotel met gehaktballen

  • Hoofdgerecht
  • 75 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven

Indonesische kippenpastei

  • Hoofdgerecht
  •   80 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Authentiek Indische recept met kip, wortel, erwtjes en eieren onder een laagje aardappelpuree.

Gemarineerde visspies

  • Hoofdgerecht
  • 15 MINUTEN + 30 MARINEREN
  • 4 STUKS
  • *

Gemarineerde biefstukspies

  • Hoofdgerecht
  • 15 MINUTEN + 3 UUR MARINEREN
  • 4 STUKS
  • **

Coquille en gambaspies

  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • *

Gemarineerde varkenshaasspies

  • Hoofdgerecht
  • 15 MINUTEN + 3 UUR MARINEREN
  • 4 STUKS
  • *

Pasta met asperges en zeevruchten

  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker pasta recept van zwarte tagliatelle met asperges en zeevruchten in een roomsausje

Jachtschotel met gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Enchilada's

  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Mexicaanse recept: Opgerolde tortilla wraps gevuld met kip en feta overgoten met een heerlijke pikante tomatensaus

Pastaschelpen met spinazie

  • Hoofdgerecht
  •   40 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN 
  • **

Vegetarisch recept met grote pastaschelpen (conchiglioni) gevuld met ricotta, spinazie, pijnboompitten en tomaat.

Vis met citroen uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 15 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Risotto met gorgonzola

  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere vegetarische risotto met spinazie en volle smaak van gorgonzola kaas.

Risotto met garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Oosters bakje met vis

  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Zelfgemaakte krokante bakjes gevuld met paprika, peultjes en gemarineerde tilapia en cashewnoten

Vorige 1 ... 31 32 33 34 35 36 Volgende Alles weergeven

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette