Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Taco’s met zalm en mango
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Gevulde taco’s met kruidige zalm flakes en frisse komkommer en mango

Karbonade van de BBQ met mango salsa
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 marineren
  • 2 stuks
  • *

Oosters gemarineerde karbonades van de BBQ met een fris pittige mango salsa met koriander.

Aardappelspies van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 7 min BBQ
  • 4 stuks
  • *

Aardappels van de BBQ met een knapperig stukje spek er tussen

Bloemkoolrijst met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Krijg een extra portie groenten binnen door rijst te vervangen door bloemkool en geniet van dit heerlijke gerechtje

Zelfgemaakte currypasta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 porties
  • *

Een heerlijke basis van een Indiaas currygerecht op basis van verse ingrediënten

Kip shoarma ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 10 oventijd
  • 3 personen
  • *

Shoarma is niet alleen lekker in een broodje maar ook in een ovenschotel met puree en paprika.

Pasta met asperge en krokante zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Romige pasta met groene asperges met een lekker stukje zalm met krokant korstje

Lasagne uit de pan
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 bakken
  • 2-3 personen
  • *

Deze lasagne met gehakt en ricotta maak je makkelijk zonder oven maar in de pan

Visspies met basilicumsaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Spiesjes van de BBQ (of uit de pan) met witvis en een romige basilicumsaus

Visschnitzels met bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Taco bowl
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een Mexicaans feestje in een kom met o.a. rijst, gekruid gehakt en tomaten.

Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Lekker van de BBQ of uit de pan: kruidige kip met paprika en mais met een romige avocado dip.

Salade kip pindadressing
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lauwwarme maaltijdsalade van Chinese kool met gegrilde kip en een heerlijke Oosterse pindadressing

Pasta met paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Tagliatelle in een romige saus van gegrilde paprika en kaas, een makkelijk en lekker vegetarisch recept!

Burger met watermeloensalsa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Verfrissende burger met kleine stukjes watermeloen en avocadopuree, lekker uit de pan of van de BBQ

Komkommer noedles met zalm en munt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een frisse Thaise salade met noodles van komkommer en wortel samen met een frisse dressing en zalm blokjes.

Tagliata van entrecote
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • *

Een lekkere Italiaanse salade met in reepjes gesneden vlees met gepofte tomaatjes uit de oven

Gevulde zoete aardappel met pulled chicken
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Deze zoete aardappels uit de oven met pulled chicken en avocado vormen een makkelijke en gezonde maaltijd.

Gegratineerde wraps met steak
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 8 oventijd
  • 2 personen
  • *

Tortilla wraps uit de oven met gekruide biefstuk gegratineerd met kaas

Pasta Carbonara met Chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een twist op de klassieke pasta carbonara door de toevoeging van chorizo en yoghurt voor een spicy en frisse smaak.

Zalm met sesamkorst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 porties
  • *

Deze maaltijd met zalm in een krokant sesamkorstje is erg gezond door de toevoeging van veel groenten en een sausje van sojasaus.

Gevulde ananas met rijst en garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Gebakken rijst met garnalen en groenten geserveerd in een bakje van ananas. Op deze manier serveer je een indrukwekkend en zomers gerecht aan je gasten.

Broodje kip saté
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Makkelijke snelle maaltijd of lunch van broodjes met zelfgemaakte kipsaté, frisse komkommer en crunchy taugé.

Lente stamppot met rucola
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente