Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Mexicaanse tortilla salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een maaltijdsalade met kip en avocado en limoendressing in een krokant tortilla bakje

Paprika risotto met gebakken geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 2 - 3 personen
  • *

Heerlijk vegetarisch gerecht van smeuïge risotto met krokant gebakken geitenkaas

Pita pulled pork met yoghurtsaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Deze pitabroodjes met varkensvlees zijn snel klaar en vallen bij jong en oud in de smaak!

Aardappelrösti pizza
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 35 oventijd
  • 1 pizza
  • *

Pizza zonder deeg maar met een lekkere bodem van geraspte aardappel

Marokkaanse groentestoof
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 - 4 personen
  • *

Vegetarisch en snel stoofpannetje van groenten geserveerd met couscous en feta. Op smaak gebracht met ras el hanout kruiden.

Ovenschotel met courgetterolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 25 oventijd
  • 2 - 3 personen
  • *

Deze ovenschotel met courgette cannelloni gevuld met spinazie in tomatensaus ziet er niet alleen leuk uit maar is ook heerlijk en koolhydraatarm

Vegetarisch gehakt burger
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Deze burger van vegetarisch gehakt is helemaal geschikt voor een vegetarische maaltijd en lijkt precies op een normale hamburger.

Oosterse pitabroodjes met runderreepjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Makkelijk en snel recept voor pitabroodjes gevulde met vlees en groenten kort gebakken in woksaus

Snelle goulashsoep met balletjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • *

Goed gevulde maaltijdsoep met gehaktballetjes, paprika en aardappel, klaar in nog geen uurtje

Pastaschotel met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 oventijd
  • 2 - 3 personen
  • *

Romige pasta uit de oven met bloemkool en een lekker korstje van cashewnoten

Stoba (Caribische stoofschotel)
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur wachten
  • 4 a 5 personen
  • *

Mijn versie van de populaire Antilliaanse stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire. Lekker met rijst, aardappelen of gebakken bakbanaan.

Stamppotje van zoete aardappel en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze makkelijke en gezonde stamppot met gegrilde kip staat in 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!

Salade met gevulde puntpaprika
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • *

Lichte maaltijdsalade van gevulde puntpaprika met mozzarella op bedje van sla en pasta

Kip hawaï salade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Salade met gegrilde kipfilet, ananas en lekker veel groenten in een pittige dressing

Rollade met sjalottensaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • *

Een feestelijke gekruide rollade met knoflook en laurier in een romige sjalottensaus

Eend met bimi en sinaasappelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 4 personen
  • *

Kleurrijk en heerlijke kerstgerecht van aardappelpuree met wortel, bimi en gebakken eend met sinaasappelsaus

Paddenstoelen ragout
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 8 pasteitjes
  • *

Geen ragout uit een blikje of pakje maar lekker zelfgemaakt en in 20 minuten klaar

Gevulde zalm met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Zalm met een romige vulling van spinazie, een feestelijk gerecht voor de Kerst

Kalkoenrolletjes met abrikozen
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Geen hele kalkoen op tafel met het kerstdiner? Wat dacht je van deze kalkoenrolletjes met romige vulling!

Rollade met rode ui
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 oventijd
  • 4 rollade
  • *

Deze feestelijke rollade met hazelnoten en rode ui is perfect om op tafel te zetten tijdens het kerstdiner

Paddenstoelenrisotto van parelgort met makreel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Risotto met een twist door het gebruik van parelgort, in perfecte combinatie met paddenstoelen variatie en gerookte makreel.

Temaki sushi maken
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 6 stuks
  • *

Temaki is een sushi handrol in de vorm van een hoorntje, gevuld met sushirijst en andere lekkere ingrediënten

Aardappel spinazie schotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • *

Romige aardappel ovenschotel met spinazie, ham en kaas

Visgratin met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • *

Vis uit de oven met een heerlijke romige topping van paprika en kaas