Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke recepten voor snelle en makkelijke hoofdgerechten met vlees, kip, vis of vegetarisch. Probeer gerechten uit bijvoorbeeld de Italiaanse, Hollandse of Oosterse keuken zoals gevulde varkensrolletjes, parmezaanse kip, pastaschotel of mihoen met gamba’s.

Varkenshaasmedaillons met peperroomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Malse varkenshaas omwikkeld met spek geserveerd met een romige pepersaus

Zalm met amandelkorst
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 10 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Kerstrecept: snel en eenvoudig recept voor zalm op culinaire wijze

Ossenhaas met rode wijnsaus
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker recept om met kerst te serveren; peterseliepuree met ossenhaas gepocheerd in rode wijn met sjalotjes

Gevulde broodjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 15 OVENTIJD
  • 8 STUKS/4 PERSONEN
  • **

Broodjes gevuld met gehakt en selderij volgens het Indisch recept van mijn schoonmoeder

Pasta met coquilles
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk kerstrecept met pasta en coquilles, ideaal voor de feestdagen

Kippenbouten met mandarijn
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + + 30 WACHTEN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Kippenbouten met wortel en mandarijn voor een gezellig diner tijdens sinterklaas

Spinaziestamppot met vissticks
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Spinaziestamppot met zelfgemaakte krokante vissticks met een vleugje citroen

Andijviestamppot met gehaktballen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Hollandse kost; andijviestamppot met walnoten en zelfgemaakte gehaktballen

Stoofschotel met vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 2 UUR STOVEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Uit de Arabische keuken; zoete runderstoof met aubergine en vijgen 

Pannenkoekrolletjes uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 75 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Probeer eens deze heerlijke pannenkoekrolletjes met spinazie en spekjes in een volle tomatensaus

Visgehakt uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Probeer eens deze heerlijke ovenschotel met vis, peterselie en ontbijtspek onder een krokant korstje.  

Stoofschotel met scones (cobbler)
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 3 UUR STOVEN + 12 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Beef cobbler is typisch Engels gerecht van runderstoof met hartige scones die een perfecte combinatie vormen

Herfstpasta met paddestoelen
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Pasta met paddestoelen, spekjes en walnoot in een romige saus met een Marokkaans tintje. 

Kip uit de braadpan
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 45 STOVEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere hele kip met wortel, prei en aardappel uit de braadpan gestoofd in witte wijn

Gevulde varkensrolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere varkensrolletjes gevuld met spinazie en champignons in een romige saus van paprika en tomaat.

Gnocchi met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 75 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Een heerlijke combi van zelfgemaakte gnocchi met courgette, parmaham en parmezaanse kaas

Loempia's
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 5 MIN FRITUREN
  • 10 STUKS
  • ***

Goed gevulde loempia's met stukjes kip, tofu, omelet en groenten. 

Biefstuk met tomaat en aardappeltjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 35 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Aardappeltjes in schil met tomaten en knoflook uit de oven met daarop in kruidenboter gebakken biefstuk

Courgette zalm quiche
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke quiche met zalm, ricotta en courgette

Marokkaanse Tajine
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Een heerlijk Marokkaans gerecht met kip, wortel, amandelen en zoete abrikozen bereid in een Tajine

Spaghetti vongole met tomaat
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

In 35 minuten een heerlijk zomers pastagerecht met venusschelpen en cherrytomaten op tafel

Steak pie
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 2 UUR STOVEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Authentiek Schots recept voor heerlijke steak pie met gestoofd rundvlees en worteltjes onder een dakje van bladerdeeg

Plaatpizza met tomaat
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Vegetarische plaatpizza met tomaat, rode ui, geitenkaas en basilicum om van te smullen

Pastaschotel met gehaktballen
  • Hoofdgerecht
  • 75 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven

Indonesische kippenpastei
  • Hoofdgerecht
  •   80 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Authentiek Indische recept met kip, wortel, erwtjes en eieren onder een laagje aardappelpuree.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×