Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke recepten voor snelle en makkelijke hoofdgerechten met vlees, kip, vis of vegetarisch. Probeer gerechten uit bijvoorbeeld de Italiaanse, Hollandse of Oosterse keuken zoals gevulde varkensrolletjes, parmezaanse kip, pastaschotel of mihoen met gamba’s.

Vis met pesto en groente
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Gezonde ovenschotel met gebakken groente en vis onder een krokant laagje met pesto

Gnocchi met citroen en asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Echt een aanrader: gnocchi met frisse citroensaus, asperges en ontbijtspek

Cannelloni met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 45 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker vegetarisch pastarecept met cannelloni gevuld met courgette, champignons en ricotta

Andijvietaart met rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 35 OVENTIJD
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • **

Een lekkere variant op de Hollandse winterkost met andijvie, aardappel en rookworst in een taartvorm

Rollade met pruimen
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke met pruimen, abrikozen en amandelen gevulde rollade omwikkeld met spek

Plaatpizza met parmaham en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Rijk belegde plaatpizza met courgette, paprika, mozzarella, parmaham en zelfgemaakte pesto

Plaatpizza met feta en kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Recept voor plaatpizza met een heerlijke combinatie van spinazie, kip, champignons en feta

Schnitzels met champignonroomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk en heel erg lekker: zelf gepaneerde krokante schnitzels geserveerd met champignonroomsaus

Couscous met dadels
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Heerlijk recept voor vegetarische couscous met dadels, rozijnen, amandelen en fetakaas

Lasagne met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 45 WACHTEN + 30 OVENTIJD
  • 6 PERSONEN
  • **

Lekker recept voor lasagne met gehakt, ricotta, basilicum en veel tomaten

Quiche met gehakt en prei
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 30 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Probeer eens dit recept voor hartige taart met gehakt, prei en cashewnoten

Quiche met broccoli en spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk recept voor heerlijke quiche met champignons, broccoli en spekjes

Varkenshaasmedaillons met peperroomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Malse varkenshaas omwikkeld met spek geserveerd met een romige pepersaus

Zalm met amandelkorst
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 10 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Kerstrecept: snel en eenvoudig recept voor zalm op culinaire wijze

Ossenhaas met rode wijnsaus
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker recept om met kerst te serveren; peterseliepuree met ossenhaas gepocheerd in rode wijn met sjalotjes

Gevulde broodjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 15 OVENTIJD
  • 8 STUKS/4 PERSONEN
  • **

Broodjes gevuld met gehakt en selderij volgens het Indisch recept van mijn schoonmoeder

Pasta met coquilles
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk kerstrecept met pasta en coquilles, ideaal voor de feestdagen

Kippenbouten met mandarijn
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + + 30 WACHTEN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Kippenbouten met wortel en mandarijn voor een gezellig diner tijdens sinterklaas

Spinaziestamppot met vissticks
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Spinaziestamppot met zelfgemaakte krokante vissticks met een vleugje citroen

Andijviestamppot met gehaktballen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Hollandse kost; andijviestamppot met walnoten en zelfgemaakte gehaktballen

Stoofschotel met vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 2 UUR STOVEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Uit de Arabische keuken; zoete runderstoof met aubergine en vijgen 

Pannenkoekrolletjes uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 75 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Probeer eens deze heerlijke pannenkoekrolletjes met spinazie en spekjes in een volle tomatensaus

Visgehakt uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Probeer eens deze heerlijke ovenschotel met vis, peterselie en ontbijtspek onder een krokant korstje.  

Stoofschotel met scones (cobbler)
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 3 UUR STOVEN + 12 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Beef cobbler is typisch Engels gerecht van runderstoof met hartige scones die een perfecte combinatie vormen

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×