Lunch recepten

Lunch recepten

Tijd voor lunch! Maak iets lekkers voor jezelf, zoals een broodje, sandwich of een wrap. Of maak een keer iets anders, denk aan quinoa salade, een quiche of een lekker soepje. Je vind hier gezonde lunch recepten, zowel warm als koud. Of heb je zin in iets zoets zoals pannenkoeken of een smoothie bowl?

Wrap met falafel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Heerlijke wraps met vegetarische falafel balletjes, tomatensalsa en een frisse yoghurt-munt saus

Ei muffins
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Lekkere gezonde lunch of tussendoortje van een hartige muffin van ei die bomvol met groenten zit. Dit recept is ook nog eens koolhydraatarm.

Vietnamese springrolls
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min
  • 4 stuks
  • *

Maak eenvoudig deze heerlijke spring rolls met een luchtige omelet, knapperige paprika en wortel en een lekker sausje om in te dippen.

Lentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk romig soepje met verse lentegroenten zoals groene asperges, lente ui en spinazie. In slechts 25 minuten gemaakt.

Pasteitjes met roerei
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker voor de paasbrunch: knapperige bladerdeeg pasteitjes met een romige vulling van roerei met erwtjes. Feestelijk en makkelijk om te maken!

Croissant krans met spinazie
  • Lunch recept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Lekker bij de Kerst of paasbrunch: knapperige krans gevuld met een mengsel van eieren en spinazie.

Witlofbootjes met tonijn
  • Tussendoortjes
  • 10 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke witlofschuitjes gevuld met een romige tonijn salade en kappertjes. Een lekker knapperig en fris tussendoortje.

Gevulde tomaten met ei
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een simpel maar lekkere gerechtje voor bij de (paas)lunch van gevulde tomaten uit de oven met roerei, en bovendien koolhydraatarm.

Hartige wafels
  • Tussendoortjes
  • 35 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker als lunch, tussendoortje of serveer eens bij de borrel: hartige wafels met spinazie en Parmezaanse kaas.

Salade met peer en walnoot
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met licht gebakken peer, geitenkaas en een crunch van walnoot. Lekker als lunch of bijgerecht

Broodje brie met komkommer
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 4 broodjes
  • *

Lekker en snelle lunch van een goed belegd broodje met koude brie, komkommer en noten. Klaar in een paar minuten!  

Banh mi (Vietnamees broodje) met tempeh
  • Lunch recept
  • 20 min + 30 min marineren
  • 4 stuks
  • *

Lekkere vegetarische versie op het bekende Aziatische broodje met krokante en gemarineerde tempeh, zure groenten en een lekkere saus.

Frittata met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijk en gezond oven recept van zoete aardappel met spinazie en feta. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd.

Kikkererwtensalade met feta
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke gezonde glutenvrije salade met kikkererwten, feta, rode paprika en een dressing van olijfolie en citroen.

Pannenkoek spiesjes met fruit
  • Tussendoortjes
  • 45 min + 30 min afkoelen
  • 8 stuks
  • *

Gezellige pannenkoekrolletjes met jam of nutella en vers fruit. Lekker bij de lunch, high tea of mee naar een picknick.

Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Glutenvrije pizza
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 1 pizza
  • *

Een heerlijke glutenvrije pizza met tomatensaus, zongedroogde tomaat, paprika, Italiaanse kruiden en kaas.

Waldorfsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Het recept voor de klassieke waldorfsalade uit New York met frisse appel, bleekselderij en een licht romige dressing met citroen.

Noedelsoep met garnalen
  • Voorgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke kokos noedelsoep met garnalen, taugé en rijstnoedels. Glutenvrij en klaar in slechts 20 minuten.

Knoflooksoep met gepofte knoflook
  • Voorgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige knoflooksoep, en omdat de knoflook gepoft is in de oven is krijgt hij een lekkere geroosterde en milde smaak. 

Koolhydraatarme crackers
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 25 min oventijd + 30 min afkoelen
  • 12 stuks
  • *

Deze koolhydraatarme crackers maak je gemakkelijk zelf. Heerlijk met verschillende pitten en zaden.

Linzensalade met falafel
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Gezonde vegetarische salade met linzen, tomaatjes, feta en balletjes falafel die super snel klaar is

Hartige bladerdeeg cadeautjes
  • Lunch recept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Feestelijke bladerdeeg cadeautjes gevulde met prei en feta. Leuk om te serveren met de kerstlunch of bij het diner.

Quiche met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke goed gevulde herfstquiche met blokjes pompoen, spinazie en pecannoten. De geitenkaas en ricotta maken de vulling lekker romig en vol van smaak.