Lunch recepten

Lunch recepten

Tijd voor lunch! Maak iets lekkers voor jezelf, zoals een broodje, sandwich of een wrap. Of maak een keer iets anders, denk aan quinoa salade, een quiche of een lekker soepje. Je vind hier gezonde lunch recepten, zowel warm als koud. Of heb je zin in iets zoets zoals pannenkoeken of een smoothie bowl?

Zoete aardappelsoep
  • Lunch recept
  • 50 min
  • 6 personen
  • *

Een heerlijk romige zoete aardappelsoep op smaak gebracht met garam masala.

Rucolasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Mooie groene soep gemaakt van rucola, ook ideaal als je nog een restje van deze sla over hebt

Eggs benedict
  • Ontbijt recept
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker voor bij de Paasbrunch of gewoon tijdens de lunch: eggs benedict. Gemaakt met geroosterd brood, een gepocheerd ei, ham en Hollandaise saus.

Lemon rolls (citroen broodjes)
  • Ontbijt recept
  • 30 min + 25 min oventijd + 1 uur 36 min rijzen
  • 8 stuks
  • *

Kaneelbroodjes kennen we inmiddels, maar probeer ook eens deze variant voor frisse en zoete opgerolde citroenbroodjes. Ook lekker voor de paasbrunch.

Paasbrood vlecht
  • Ontbijt recept
  • 25 min + 1 uur 30 min rijzen + 15 min oventijd
  • 1 stuk
  • *

Met dit mooie en luchtige Paasbrood op je paastafel ben je gegarandeerd van een perfecte brunch. Het verse zelfgemaakte brood heeft een vlechtvorm en is daarom extra feestelijk voor tijdens Pasen

Wortelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse salade van peen julienne met pistache en granaatappel en een dressing van sinaasappel

Vegetarische clubsandwich
  • Lunch recept
  • 30 min
  • 2 stuks
  • *

Heerlijk lunchen met deze vegetarische clubsandwich. Gemaakt met een champignon omelet, truffelmayonaise, kaas en avocado

Oeuf en cocotte
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lekker en makkelijk voor de (paas)brunch: ovenschaaltjes met eieren en spinazie uit de oven, lekker om met brood uit te dippen

Glutenvrije pannenkoeken
  • Ontbijt recept
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Makkelijk te maken glutenvrije pannenkoeken op basis van havermeel en boekweitmeel.

Witlofsoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor lekkere lichte en romige soep gemaakt van witlof, zonder dat deze bitter smaakt.

Pannenkoeken spaghetti
  • Hoofdgerecht
  • 30 min minuten
  • 2 borden
  • *

Is het een bord pasta? Zijn het pannenkoeken? Het zijn beide! Serveer je pannenkoeken eens op deze manier en kinderen zullen er extra van smullen!

Gegrild pitabroodje met hummus
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Midden Oosterse bruschetta: knapperig broodje besmeerd met een laag kikkererwten spread en een kleurrijke topping. Lekker als lunch of als hapje tussendoor.

Tosti met falafel
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Deze vegetarische tosti met een Arabische twist van falafel, hummus en spinazie moet je een keer proberen!

Snelle pizza van Turks brood
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Deze heerlijke pizza op basis van Turks brood met (vega)gehakt, paprika en mozzarella schuif je zo de oven in en is in 30 min klaar!

Broodje rendang
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Heerlijk broodje met Indonesische stoofschotel en frisse groenten zoals komkommer en atjar

Wraprolletjes met zalm
  • Lunch recept
  • 25 min + opstijven
  • 24 stuks
  • *

Heerlijk en makkelijk hapje van tortilla wrap rolletjes met zalm, kruidenroomkaas en sla, lekker bij de borrel of high tea

Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Bananen pannenkoeken
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 12 stuks
  • *

Makkelijke en gezonde glutenvrije bananenpannenkoekjes gemaakt van banaan en ei, lekker om mee te ontbijten of als tussendoortje

Kerststol
  • Ontbijt recept
  • 25 min + 35 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 10 plakken
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakt kerstbrood met amandelspijs, ook wel kerststol genoemd, om je kerstontbijt of kerstbrunch compleet te maken

Kipragout
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Heerlijke snelle romige kipragout, die tevens ook heel makkelijk vegetarisch te maken is, in pasteibakjes

Hartige taartjes met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Heerlijke hartige bladerdeegtaartjes gevuld met ricotta en paddenstoelen. Heel ekker als voorgerecht of als lunch.

Tortilla wrap pizza
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 8 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Makkelijke en snelle pizza’s, ook wel tortizza genoemd, op basis van tortilla wraps belegd met groenten. Lekker als snelle lunch of lichte maaltijd.

Hotdogs met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Makkelijk en snel recept van een broodje hotdog met zuurkool, spek en gebakken rode ui

Pompoen kaneelbroodjes
  • Ontbijt recept
  • 30 min + 25 min oventijd + 75 min rijzen
  • 8 stuks
  • *

Zelfgemaakte zoete kaneelrolletjes met een herfstige vulling van pompoen met pumpkin spice kruiden