Tomaat recepten

Tomaat recepten

De tomaat is een groentevrucht afkomstig van de tomatenplant. De rijpe vrucht kun je eten, is heel gezond en bevat veel vitaminen en antioxidanten. Met tomaatjes kun je zo veel lekkers maken, verwerk tomaten in pasta’s, sauzen, salades en nog veel meer. Vind hier de lekkerste recepten met tomaat.

Plaattaart met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Heerlijke vegetarische plaattaart van bladerdeeg met plakjes rode biet, walnoten en mozzarella. Een lekkere en makkelijke maaltijd!

Ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

Zelfgemaakte tacosaus
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 400 ml
  • *

Deze zelfgemaakte tacosaus is echt zo lekker! Veel lekkerder als uit een potje en in 15 minuten klaar.

Vegetarische & vegan poké bowl
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarische en tevens vegan poké bowl met o.a. krokante kikkererwten, avocado, rijst en een licht pittige dressing, lekker voor een dagje gezond en plantaardig!

Griekse quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • *

Gezonde en lekkere quinoa salade met komkommer, feta en paprika geserveerd met pitabrood en knoflooksaus

Bruschetta met tomaten
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Hét recept voor klassieke bruschetta's met tomaten en basilicum op een krokant broodje. Dit hapje valt bij iedereen in de smaak.

Pastasalade met tijm
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pastasalade met tomaat, mozzarella en tijm, deze valt bij iedereen in de smaak en is perfect voor bij de barbecue!

Griekse salade
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 3 personen
  • *

Frisse Griekse salade met olijven, feta, tomaat en oregano dressing, lekker voor bij de barbecue of een stukje vlees of vis

Watermeloen salade met perzik
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

De ultieme zomerse salade met watermeloen, tomaat en perzik met een Oosterse dressing van chili en limoen.

Klassieke gazpacho
  • Voorgerecht
  • 10 min + 1 uur wachten
  • 4-6 personen
  • *

Deze perfecte koude Spaanse soep, ofwel gazpacho, bereid je in een paar minuten en is gemaakt van o.a. tomaat, komkommer en knoflook, ideaal op een warme dag!

Pitabroodje gezond
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Gezonde en lichte versie van een pitabroodje met stukjes kruidige kip, veel groenten en een knoflooksaus of basis van Griekse yoghurt, dat is verantwoord snacken.

Dahl met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke Indiase linzen curry gemaakt met rode linzen genaamd dahl. Lekker met spinazie er door en geserveerd met naanbrood. Bovendien is deze dahl vegetarisch en vegan.

Salade geitenkaas
  • Bijgerecht
  • 20 min + 5 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met tomaatjes, appel geserveerd met een warme plak geitenkaas en gegarneerd met krokante spekjes

Wraps met romige kip pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Maak deze lekkere en snelle wraps gevuld met spinazie en een romig mengsel van pesto met stukjes gebakken kip

Pinchos met geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 8 stuks
  • *

Pinchos zijn Spaanse hapjes op brood, en deze variant met geitenkaas is een lekkere variant. Met dit recept tover je makkelijk en snel dit gezellige tapashapje met tomaat, geitenkaas en rauwe ham op tafel!

Mini wrap hoorntjes met salade
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Deze mini wrap hoorntjes zijn een lekker en gezond hapje met romige avocado en een Mexicaanse salade, lekker als tussendoortje of borrelhapje

Raapstelen stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Op zoek naar een recept met raapstelen? Wat dacht je van deze heerlijke voorjaars stamppot gemaakt met raapstelen gecombineerd met stukjes kaas en gedroogde tomaatjes

Omeletrol met spinazie
  • Lunch recept
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 1 persoon
  • *

Een lekkere omeletrol met spinazie en tomaat gegratineerd met kaas, lekker als een gezonde en koolhydraatarme lunch of met de paasbrunch

Vegetarische tortillataart
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Kleurrijke goed gevulde tortillataart met lekker veel groente en zelfgemaakte guacamole.

Bruschetta met ansjovis
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijk hapje van knapperige broodjes met gegrilde paprika en ansjovis. Lekker als voorafje of als borrelhapje.

Taco’s met krokante bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oven
  • 8 stuks
  • *

Deze zachte taco’s zijn gevuld met stukjes bloemkool in een krokant jasje, avocado en tomaatjes

Italiaanse groentesoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4-6 porties
  • *

Deze Italiaanse tomatensoep bevat veel groenten en gehaktballetjes met pesto

Vegetarische aubergine schnitzels
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2-3 personen
  • *

Vegetarisch recept voor schnitzels van plakken aubergine in een krokant jasje geserveerd met zoete aardappelpuree en tomaatjes

Pita met vegetarische shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 5 grote pita's of 8 kleine
  • *

Krokant gebakken stukjes tofu gemarineerd met shoarma kruiden in een pitabroodje met verse groenten