Tomaat recepten

Tomaat recepten

De tomaat is een groentevrucht afkomstig van de tomatenplant. De rijpe vrucht kun je eten, is heel gezond en bevat veel vitaminen en antioxidanten. Met tomaatjes kun je zo veel lekkers maken, verwerk tomaten in pasta’s, sauzen, salades en nog veel meer. Vind hier de lekkerste recepten met tomaat.

Chinese tomatensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Maak nu zelf deze heerlijke Chinese tomatensoep zonder pakje of zakje met verse groenten en kip.

Filodeeg taart met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min
  • 3 personen
  • *

Knapperige hartige quiche met een korst van filodeeg gevuld met groenten en hamreepjes.

Bruschetta salade
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een salade van knapperig geroosterd brood met gemarineerde tomaatjes.

Bladerdeegbroodjes met pizza vulling
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Een heerlijke knapperige snack met een vulling van salami en mozzarella.

Caesar salade met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Deze luxe en uitgebreide variant op de caesar salade met garnalen en tomaatjes is een complete maaltijd!

Couscous salade met zoete aardappel
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 8 personen
  • *

Frisse couscous met munt en geroosterde zoete aardappel

Pita pizza met chorizo en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 5 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Maak deze hartige minipizza’s uit de oven van pitabroodjes met courgette, tomaat, chorizo en geitenkaas

Spaghetti met pesto en gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk pastagerecht met pestosaus en kruidige gehaktballetjes met oregano.

Portobello met couscous
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min
  • 6 stuks
  • *

Vegetarisch gerecht van grote champignons gevuld met couscous, aubergine en geitenkaas.

Gevulde croissants
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Deze croissants zijn gevuld met twee varianten hartige vulling en zijn perfect voor bij de lunch of brunch.

Broodje caprese met parmaham
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 2 broodjes
  • *

Deze Italiaanse bol belegd met mozzarella, tomaat, parmaham en rucola is een echte aanrader!

Schnitzel caprese met courgetti
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 12 min
  • 4 personen
  • *

Spaghetti van groenten met krokante schnitzels gegratineerd met tomaat en mozzarella.

Mexicaanse huaraches met salsa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 porties
  • *

De pizzabodem gemaakt van maismeel is de perfecte basis voor lekkere toppings zoals refried beans, salsa en avocado.

Salade met gerookte kip
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze frisse maaltijdsalade met kip, spek, mozzarella en appel is een lekkere lunch of een licht hoofdgerecht om een nieuwe week mee te beginnen.

Taco’s met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 18 min
  • 12 stuks
  • *

Krokante Mexicaans gevulde taco’s met gehakt, zoete aardappel en avocado.

Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Maak eens deze lekkere quiche met boerenkool en spekjes, een heerlijke stevige en winterse maaltijd

Pasta met boerenkool en rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool. Met rookworst.

Andijviestamppot met gerookte kip
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

Frisse toast met Hüttenkäse en serranoham
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Deze geroosterde sneetjes brood met Hüttenkäse, cherrytomaatjes, rucola en serranoham zijn geschikt als lunch of snelle avondmaaltijd

Zoete puntpaprika soep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Ovenschotel met feta en aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijk kruidig gerecht van gehakt in tomatensaus met aubergine uit de oven

Pompoencurry met linzen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Gezonde curry met pompoen en linzen die makkelijk te maken is en tevens helemaal vegan is!

Falafelbowl
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 bowls
  • *

Maak zelf deze lekkere en kleurrijke vegetarische bowl met falafel balletjes en veel groenten

Gevulde courgette met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 personen
  • *

Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij