Ovenschotel recepten

Ovenschotel recepten

Deze ovenschotel recepten zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Terwijl de ovenschotel in de oven staat heb jij de keuken al opgeruimd en kun je zo aan tafel. Of je maakt een lekker toetje in de tussentijd! En je kunt alle kanten op, van ovenschotels met aardappels tot kip en pasta.

Mexicaanse bonenschotel met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Heerlijke vegetarische ovenschotel met bonen, mais en eieren geserveerd met avocado en zure room

Tagliatelle met ratatouille ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 10 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pastaschotel met tagliatelle en lekker veel gestoofde groente, vega balletjes en feta

Lasagne met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 45 min oventijd
  • 4
  • *

Heerlijke lasagne met gehakt en tomatensaus met een lekkere toevoeging van geroosterde paprika

Preischotel met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ovenschotel van laagjes aardappel, prei en zalm in een romige saus gegratineerd met kaas

Kip pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijke ovenschotel van aardappeltjes met kip en een Italiaanse twist van pesto, tomaat en mozzarella

Zoete aardappelpuree met witlof uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Leuke variant op de traditionele witlof met ham en kaas uit de oven maar nu met zoete aardappel en pijnboompitten

Pastinaak en wortel uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk groente bijgerecht van kruidige pastinaak en wortel geroosterd uit de oven, lekker voor bij het kerstdiner.

Kerst ovenschotel met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ovenschotel met spruitjes, pompoen en cranberries en een krokant laagje bladerdeeg met uitgestoken sterren. Leuk om te serveren met kerst.

Groentegratin
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Heerlijke gratin uit de oven met plakjes courgette, wortel, tomaat en aardappel in room en gegratineerd met kaas.

Zoete aardappel gratin
  • Bijgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Prachtig bijgerecht van dunne plakjes zoete aardappel met room, kruiden en kaas uit de oven. Lekker bij vlees, vis of vega.

Ovenschotel met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met pasta, tonijn uit blik en aubergine onder een gegratineerd laagje kaas

Zuurkoolschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Lekkere ovenschotel van prei en gehakt onder een laagje aardappelpuree en zuurkool met ananas en gegratineerd in de oven

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Melanzane alla parmigiana
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijk Italiaans recept voor melanzane alla parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas

Kabeljauw met pijnboompitten korstje
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere vis met een krokant laagje van pijnboompitten op een mengsel van spinazie, ricotta en tomaatjes uit de oven.

Witlof ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min bereiding + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke witlof ovenschotel. Gemaakt van witlof rolletjes met ham en gegratineerde kaas uit de oven op een laagje romige aardappelpuree met bieslook.

Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Romige vegetarische ovenschotel met broccoli en knapperige stukjes walnoot gegratineerd met een laagje kaas

Gezonde mac and cheese met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 10 min oventijd
  • 3 a 4 personen
  • *

De klassieke Amerikaanse mac and cheese, maar dan in een gezonder jasje met een basis van volkorenpasta en een sausje van bloemkool

Romige spinazieschotel met ei
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 a 3 personen
  • *

Deze ovenschotel met laagjes aardappel, romige spinazie en ei is een lekkere vegetarische maaltijd!

Vegan ovenschotel met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze ovenschotel vol lekkere groenten zoals broccoli, champignons en paprika wordt afgedekt met zelfgemaakte zoete aardappelpuree.

Ovenschotel met hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Koolhydraatarme shepherds pie
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds pie. Bij koolhydraatarme recepten wordt vaak gebruik gemaakt van vis, vlees, zuivel of ei. Deze ovenschotel laat zien dat je ook heerlijk plantaardig koolhydraatarm kunt eten!

Zalm broccoli schotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Perfect voor een doordeweekse dag: ovenschotel met aardappelen, broccoli en verse zalm in een romige sausje met een vleugje mosterd. Lekker gegratineerd met kaas uit de oven.

Hachee ovenschotel met rode kool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • *

Heerlijke winterse combi van zacht gestoofd hacheevlees met rode kool en aardappelpuree met een krokant korstjes uit de oven.