Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Video: beenham met sinaasappel

Lekker beenhammetje gemarineerd in een marinade van sinaasappel, tijm en honing

Ingrediënten 
600 gr beenham
1 sinaasappel
verse tijm, van de takjes geritst
3 eetlepels honing
1 theel mosterd
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
 
Bereiding
Verhit de oven op 175 graden. Rasp de sinaasappel en knijp het sap er uit en vang op in een kommetje. Roer de sinaasappelrasp- en sap, honing, tijm en olie door elkaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Leg de beenham in een ingevette ovenschaal. Schep de marinade over het vlees.
 
beenham sinaasappel 01
beenham sinaasappel 01
beenham sinaasappel 01
beenham sinaasappel 01
Zet de beenham ongeveer 55 min in de oven (kerntemperatuur van 65 graden). Bedruip het vlees af en toe met het vocht en de marinade. Ondertussen kun je eventueel aan de slag met aardappels en groenten. Laat de beenham, nadat je hem uit de oven hebt gehaald, een paar min rusten. Snijd hem daarna in plakken, de binnenzijde moet mooi roze zijn en mag niet meer rood zijn. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, bimi of asperges.
 
Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.
 

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×