Video: beenham met sinaasappel

Lekker beenhammetje gemarineerd in een marinade van sinaasappel, tijm en honing

Ingrediënten 
600 gr beenham
1 sinaasappel
verse tijm, van de takjes geritst
3 eetlepels honing
1 theel mosterd
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
 
Bereiding
Verhit de oven op 175 graden. Rasp de sinaasappel en knijp het sap er uit en vang op in een kommetje. Roer de sinaasappelrasp- en sap, honing, tijm en olie door elkaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Leg de beenham in een ingevette ovenschaal. Schep de marinade over het vlees.
 
beenham sinaasappel 01
beenham sinaasappel 01
beenham sinaasappel 01
beenham sinaasappel 01
Zet de beenham ongeveer 55 min in de oven (kerntemperatuur van 65 graden). Bedruip het vlees af en toe met het vocht en de marinade. Ondertussen kun je eventueel aan de slag met aardappels en groenten. Laat de beenham, nadat je hem uit de oven hebt gehaald, een paar min rusten. Snijd hem daarna in plakken, de binnenzijde moet mooi roze zijn en mag niet meer rood zijn. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, bimi of asperges.
 
Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.
 

 

68 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.