Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Video: beenham met sinaasappel

Lekker beenhammetje gemarineerd in een marinade van sinaasappel, tijm en honing

Ingrediënten 
600 gr beenham
1 sinaasappel
verse tijm, van de takjes geritst
3 eetlepels honing
1 theel mosterd
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
 
Bereiding
Verhit de oven op 175 graden. Rasp de sinaasappel en knijp het sap er uit en vang op in een kommetje. Roer de sinaasappelrasp- en sap, honing, tijm en olie door elkaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Leg de beenham in een ingevette ovenschaal. Schep de marinade over het vlees.
 
beenham sinaasappel 01
beenham sinaasappel 01
beenham sinaasappel 01
beenham sinaasappel 01
Zet de beenham ongeveer 55 min in de oven (kerntemperatuur van 65 graden). Bedruip het vlees af en toe met het vocht en de marinade. Ondertussen kun je eventueel aan de slag met aardappels en groenten. Laat de beenham, nadat je hem uit de oven hebt gehaald, een paar min rusten. Snijd hem daarna in plakken, de binnenzijde moet mooi roze zijn en mag niet meer rood zijn. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, bimi of asperges.
 
Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.
 

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×