Video: beenham met sinaasappel

Lekker beenhammetje gemarineerd in een marinade van sinaasappel, tijm en honing

Ingrediënten 
600 gr beenham
1 sinaasappel
verse tijm, van de takjes geritst
3 eetlepels honing
1 theel mosterd
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
 
Bereiding
Verhit de oven op 175 graden. Rasp de sinaasappel en knijp het sap er uit en vang op in een kommetje. Roer de sinaasappelrasp- en sap, honing, tijm en olie door elkaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Leg de beenham in een ingevette ovenschaal. Schep de marinade over het vlees.
 
beenham sinaasappel 01
beenham sinaasappel 01
beenham sinaasappel 01
beenham sinaasappel 01
Zet de beenham ongeveer 55 min in de oven (kerntemperatuur van 65 graden). Bedruip het vlees af en toe met het vocht en de marinade. Ondertussen kun je eventueel aan de slag met aardappels en groenten. Laat de beenham, nadat je hem uit de oven hebt gehaald, een paar min rusten. Snijd hem daarna in plakken, de binnenzijde moet mooi roze zijn en mag niet meer rood zijn. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, bimi of asperges.
 
Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.
 

 

68 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.