Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscous met pruimen

 
Lekkere zoete Marokkaanse combinatie van couscous met pruimen, abrikoos, pistache en munt
 
Ingrediënten
300 gr couscous
1 eetl olijfolie
75 gr pistachenootjes
1 limoen
Snufje kaneel
1 eetl rietsuiker
25 gr boter
Verse munt
5 gedroogde abrikozen
4 pruimen
1 theel gemberpoeder
 
Bereiding
Verhit de juiste hoeveelheid water met olijfolie in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de couscous toe en laat 2 minuten wellen. Voeg de boter toe en laat smelten. Rooster de pistache nootjes 2minuutjes in een pan zonder boter of olie. Verwijder de pit van de pruimen en snijd samen met de abrikozen in partjes. Rasp de schil van de limoen. Bak de stukjes pruim en abrikoos samen met de limoenrasp in een koekenpan 3 minuutjes en voeg daarna bij de couscous. Knijp de geraspte limoen uit boven de couscous en roer samen met de pistachenoten erdoor. Breng de couscous op smaak met gember, kaneel en rietsuiker. Hak de verse munt fijn en roer deze ook door de couscous. Serveer direct. Lekker met gegrilde kipspiesjes of lamsvlees.
 
Beoordeling (5 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst