Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscous met pruimen

 
Lekkere zoete Marokkaanse combinatie van couscous met pruimen, abrikoos, pistache en munt
 
Ingrediënten
300 gr couscous
1 eetl olijfolie
75 gr pistachenootjes
1 limoen
Snufje kaneel
1 eetl rietsuiker
25 gr boter
Verse munt
5 gedroogde abrikozen
4 pruimen
1 theel gemberpoeder
 
Bereiding
Verhit de juiste hoeveelheid water met olijfolie in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de couscous toe en laat 2 minuten wellen. Voeg de boter toe en laat smelten. Rooster de pistache nootjes 2minuutjes in een pan zonder boter of olie. Verwijder de pit van de pruimen en snijd samen met de abrikozen in partjes. Rasp de schil van de limoen. Bak de stukjes pruim en abrikoos samen met de limoenrasp in een koekenpan 3 minuutjes en voeg daarna bij de couscous. Knijp de geraspte limoen uit boven de couscous en roer samen met de pistachenoten erdoor. Breng de couscous op smaak met gember, kaneel en rietsuiker. Hak de verse munt fijn en roer deze ook door de couscous. Serveer direct. Lekker met gegrilde kipspiesjes of lamsvlees.
 
Beoordeling (5 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip