Soepen

Soepen

Soep maken is erg makkelijk. Je hebt snel wat lekkers op tafel staan als voorgerecht of als opknapper tijdens de lunch. Soep maak je vaak met groente, waardoor het gezond is en je meteen extra vitamines binnenkrijgt. Handig, want ook kinderen krijgen zo een extra portie groente binnen.

Paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze verse zelfgemaakte paprikasoep, gemaakt met uiteraard paprika maar ook wortel, is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Verse tomatensoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.

Franse uiensoep
  • Voorgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • **

Maak zelf in 1 uurtje deze heerlijke traditionele Franse uiensoep met stokbrood en gegratineerde kaas

Spinaziesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Maak in 20 minuten een heerlijke groene soep van spinazie met een vleugje room

Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 30 min
  • 6-8 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

Aardappelsoep
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke romige aardappelsoep met een vleugje truffel en tijm. Een makkelijk soeprecept, maar dan wel met een luxe en exclusieve twist van truffel.

Vissoep
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Deze makkelijke maar verse vissoep zit vol met lekkere ingrediënten zoals groenten, macaroni, visbouillon en garnalen. Ook perfect als lichte maaltijd.

Makkelijke kippensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Maak in 30 minuten een heerlijke kippensoep met dit basisrecept inclusief vermicelli en met extra veel groenten, daar knap je van op!

Minestronesoep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen

Linzensoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • **

Gezond en voedzaam! Een makkelijk basisrecept voor een goed vullende kruidige linzensoep op basis van wortel, linzen en bleekselderij.

Romige maaltijdsoep met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Goed gevulde en stevige maaltijdsoep met kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.

Pompoensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 3 - 4 personen
  • *

Geniet extra van de herfst met dit heerlijke basisrecept voor verse pompoensoep die eenvoudig en snel te maken is

Mosterdsoep - romig en licht pittig
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere romige soep op basis van aardappel en prei met een licht pittige smaak van mosterd

Venkelsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een lekker romige soep met anijsachtige smaak op basis van verse venkel en aardappel die binnen een half uurtje op tafel staat.

Klassieke gazpacho
  • Voorgerecht
  • 10 min + 1 uur wachten
  • 4-6 personen
  • *

Deze perfecte koude Spaanse soep, ofwel gazpacho, bereid je in een paar minuten en is gemaakt van o.a. tomaat, komkommer en knoflook, ideaal op een warme dag!

Harira soep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze Marokkaanse soep is gevuld met linzen en kikkererwten en op smaak gemaakt harissa

Aspergesoep met zalm
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Romige aspergesoep van witte asperges met een heerlijke toevoeging van gerookte zalm

Italiaanse groentesoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4-6 porties
  • **

Deze Italiaanse tomatensoep bevat veel groenten en gehaktballetjes met pesto

Gazpacho met meloen
  • Voorgerecht
  • 15 min + 1 uur wachten
  • 4-6 personen
  • *

Een lekkere koude gazpacho soep met een lichtzoete en frisse smaak van meloen en munt, een perfecte amuse.

Erwtensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • **

Door de rookworst te vervangen door gerookte kip is deze erwtensoep lekker licht en minder vet maar nog steeds heerlijk van smaak

Vegetarische erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • **

Lekkere verse dikke vegan erwtensoep zonder vlees maar met veel winterse groenten zoals knolselderij en pompoen

Quinoa soep met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • **

Een gezonde en voedzame maaltijdsoep met zoete aardappel en quinoa die tevens vegetarisch is

Pastinaaksoep met peer
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze feestelijke winterse soep met zoete touch van peer is heerlijk als lunch of vooraf aan het diner

Paddenstoelenbouillon
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4-6 personen
  • **

Een heldere bouillonsoep met paddenstoelen en knoflook croutons, heerlijk voor in de herfst!

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!