Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Vietnamese springrolls
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min
  • 4 stuks
  • *

Maak eenvoudig deze heerlijke spring rolls met een luchtige omelet, knapperige paprika en wortel en een lekker sausje om in te dippen.

Lentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk romig soepje met verse lentegroenten zoals groene asperges, lente ui en spinazie. In slechts 25 minuten gemaakt.

Green Goddess dip
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 1 portie
  • *

Een goddelijke dip met heel veel verse kruiden. Heerlijk om je favoriete knapperige groenten in te dippen.

Oranje kaasballetjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 20 stuks
  • *

Het recept voor de ideale oranje snack voor tijdens koningsdag of een wk wedstrijd

Lente pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Een lekkere groene pasta met asperges en erwtjes in een romige pestosaus die lekker fris smaakt door de toegevoegde citroen.

Mini Nutella pizza's met fruit
  • Nagerecht
  • 30 min + 45 min wachten + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Hmmm lekker als snack of als toetje: kleine pizza's met chocolade pasta, aardbeien en banaan

Acai bowl
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 1 bowl
  • *

Maak zelf deze lekkere acaï bowl en begin je dag goed met dit voedzame ontbijt. Met yoghurt, granola, acaï poeder en fruit. Dit acaï bowl recept is met banaan en blauwe bessen, je kunt het ook maken met ander fruit dat je lekker vindt.

Pasteitjes met roerei
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker voor de paasbrunch: knapperige bladerdeeg pasteitjes met een romige vulling van roerei met erwtjes. Feestelijk en makkelijk om te maken!

Croissant krans met spinazie
  • Lunch recept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Lekker bij de Kerst of paasbrunch: knapperige krans gevuld met een mengsel van eieren en spinazie.

Spaanse tortilla
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4-6 personen
  • *

Deze lekkere aardappeltortilla maak je met maar 3 basis ingrediënten en is onmisbaar bij de tapas. Inclusief stap voor stap video

Ovenschotel met Bugles
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijk Mexicaans mengsel van kip en groenten in een kruidige tomatensaus onder een laagje Bugles chips en gegratineerde kaas.

Noedel salade met tofu
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Deze koude noedel salade is een makkelijke vegetarische maaltijd met veel groenten en in ketjap gemarineerde tofu. Vanaf €1,47 per persoon maak je dit heerlijke én makkelijke recept al klaar.

Ovenschotel met ragout en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Een laag aardappelpuree met daaronder romige ragout met kip en roosjes broccoli. Een heerlijk combinatie in 1 ovenschaal.

Gevulde tomaten met ei
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een simpel maar lekkere gerechtje voor bij de (paas)lunch van gevulde tomaten uit de oven met roerei, en bovendien koolhydraatarm.

Hartige wafels
  • Tussendoortjes
  • 35 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker als lunch, tussendoortje of serveer eens bij de borrel: hartige wafels met spinazie en Parmezaanse kaas.

Aubergine pizza’s
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 35 min oventijd + 20 min wachten
  • 8 stuks
  • *

Lekkere koolhydraatarme pizza’s gemaakt van aubergines. Extra veel groenten en met een lekkere pizza smaak door de saus, mozzarella en basilicum.

Sinaasappeltaart
  • Bakrecept
  • 30 min ten + 40 min oventijd
  • 12 porties
  • *

Heerlijke sinaasappelcake met een vulling en topping van romige sinaasappelbotercrème en schijfjes sinaasappel.

Salade met peer en walnoot
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met licht gebakken peer, geitenkaas en een crunch van walnoot. Lekker als lunch of bijgerecht

Snelle broodstengels maken (grissini)
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Lekker om mee te dippen of bij de soep te serveren: zelfgemaakte broodstengels. Gemaakt en gebakken in 25 minuten. 

Broodje brie met komkommer
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 4 broodjes
  • *

Lekker en snelle lunch van een goed belegd broodje met koude brie, komkommer en noten. Klaar in een paar minuten!  

Tortellini ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Heerlijke gevulde tortellini pasta met groenten in een Italiaanse tomatensaus gegratineerd met kaas uit de oven

Groene smoothie met spinazie en banaan
  • Drankjes
  • 5 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke gezonde groene smoothie met o.a. spinazie, banaan, peer en kokos. Lekker als ontbijt of als gezond tussendoortje.

Kaiserschmarrn
  • Nagerecht
  • 45 min
  • 5 personen
  • *

Heerlijke Kaiserschmarrn maken! Het bekende Oostenrijkse gerecht van zoete luchtige stukjes pannenkoek met een verrukkelijke warme kersensaus. Ook lekker met vanillesaus.

Banh mi (Vietnamees broodje) met tempeh
  • Lunch recept
  • 20 min + 30 min marineren
  • 4 stuks
  • *

Lekkere vegetarische versie op het bekende Aziatische broodje met krokante en gemarineerde tempeh, zure groenten en een lekkere saus.