Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Quiche met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke hartige taart met een vulling van groene en/of witte asperges, zachte geitenkaas en een vleugje citroen, lekker als lunch of avondmaal.

Turkse pide met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Makkelijk en snel recept voor heerlijke Turkse broodjes gevuld met een kruidig gehaktmengsel.

Portobello burger
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Een gegrilde portobello met balsamico is ideaal als vegetarische vervanger op een burger, lekker vlezig van structuur en heerlijk van smaak.

Pasta pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Lekkere en makkelijke pastaschotel met pesto, courgette, tomaatjes en mozzarella uit de oven. In 35 minuten voorbereid om in de oven te gaan.

Indonesische gado gado
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus.

Glutenvrije pasta met cherry tomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min
  • 2 personen
  • *

Glutenvrij koken hoeft niet moeilijk te zijn. Met glutenvrije fusilli zet je in 20 minuten deze heerlijke tomatenpasta op tafel.

Aardbeientaart
  • Bakrecept
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 10 personen
  • *

De perfecte zomerse taart; luchtige biscuittaart met slagroom topping en verse aardbeien. Ook lekker voor Moederdag.

Gegrilde romaine sla met sinaasappel
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze gegrilde kropjes sla barsten van de smaak met een dressing van Ras el Hanout, partjes frisse sinaasappel en een bite van amandel.

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

Pancakes met aardbeien
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Lekkere luchtige pancakes met verse aardbeien en slagroom. Een lekker verwenontbijtje voor Moederdag of Valentijnsdag.

Geroosterde noten met Ras el Hanout uit de airfryer
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min afkoeltijd
  • 10 porties
  • *

Heerlijke geroosterde noten die je zelf eenvoudig roostert in je airfryer samen met de heerlijke Ras el Hanout kruidenmix.

Gezond chocolade ijs
  • Nagerecht
  • 10 min + opstijven
  • 3 porties
  • *

Lekker verantwoord genieten van dit zelfgemaakte chocolade ijs (zonder ijsmachine) op basis van banaan, cacao en een beetje pindakaas.

Koolsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Koolsalade, ook wel coleslaw genoemd, van witte kool en peen julienne met een romige en frisse dressing met een snufje kerrie. Een klassieker voor bij de BBQ of pitabroodje.

Griekse moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere Griekse ovenschotel met laagjes gegrilde aubergine, aardappel en een kruidige gehaktsaus onder een laagje romige bechamelsaus

Chili sin carne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

De heerlijke vegetarische variant op de chili con carne. Een lekker Mexicaans gerecht zonder vlees maar met lekker veel groenten in een kruidige saus. Je maakt hem al vanaf €1,70 per persoon.

Open lasagne met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Steel de show aan tafel en serveer deze mooie open lasagne met tomatensaus, ricotta en verse spinazie.

Griekse panzanella salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3-4 personen
  • *

Panzanella is een Italiaanse broodsalade, maar ook heel lekker op Griekse wijze met feta en geroosterde paprika's.

Fruitsalade
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse zomerse fruitsalade met aardbeien, ananas en bessen geserveerd met geitenkaas en verse munt.

Mihoensalade met tofu
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Deze vegetarische salade met knapperige tofu en een romige tahin dressing is een heerlijke lichte maaltijd en binnen 25 minuten klaar.

Toast met aardbeien en brie
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Tip voor moederdag: heerlijke warme brie met aardbeien en basilicum op toast

Mango friet
  • Tussendoortjes
  • 15 min
  • 2 bakjes
  • *

Lekkere en gezonde snack van in repen gesneden mango geserveerd met yoghurt en aardbeienpuree. Lekker voor kinderen, maar ook volwassenen.

Fatayer
  • Voorgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Stap voor stap krokante deeg driehoekjes gevuld met spinazie en walnoot

Romige vegan pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur rusttijd
  • 4 personen
  • *

Een échte Italiaanse klassieker, maar dan 100% plantaardig. De vegan pasta carbonara. Spaghetti met een romige saus en kokos bacon.

Wrap met falafel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Heerlijke wraps met vegetarische falafel balletjes, tomatensalsa en een frisse yoghurt-munt saus