Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Lemon rolls (citroen broodjes)
  • Ontbijt recept
  • 30 min + 25 min oventijd + 1 uur 36 min rijzen
  • 8 stuks
  • *

Kaneelbroodjes kennen we inmiddels, maar probeer ook eens deze variant voor frisse en zoete opgerolde citroenbroodjes. Ook lekker voor de paasbrunch.

Paasbrood vlecht
  • Ontbijt recept
  • 25 min + 1 uur 30 min rijzen + 15 min oventijd
  • 1 stuk
  • *

Met dit mooie en luchtige Paasbrood op je paastafel ben je gegarandeerd van een perfecte brunch. Het verse zelfgemaakte brood heeft een vlechtvorm en is daarom extra feestelijk voor tijdens Pasen

Wortelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse salade van peen julienne met pistache en granaatappel en een dressing van sinaasappel

Paas tompoucen
  • Bakrecept
  • 1 uur + 20 min oventijd + 2 uur afkoelen
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke gele tompoucen voor Pasen, helemaal zelfgemaakt en met een vulling van room met advocaat

Vegetarische clubsandwich
  • Lunch recept
  • 30 min
  • 2 stuks
  • *

Heerlijk lunchen met deze vegetarische clubsandwich. Gemaakt met een champignon omelet, truffelmayonaise, kaas en avocado

Oeuf en cocotte
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lekker en makkelijk voor de (paas)brunch: ovenschaaltjes met eieren en spinazie uit de oven, lekker om met brood uit te dippen

Carrot cake wafels
  • Bakrecept
  • 45 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke wafels gebaseerd op de bekende carrotcake met geraspte wortel, rozijnen en kaneel en een romige roomkaas topping

Bladerdeegrolletjes met champignons
  • Hapjes en snacks
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Te lekker dit: krokant vegetarisch hapje van bladerdeeg opgerold met champignons en geitenkaas

Glutenvrije pannenkoeken
  • Ontbijt recept
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Makkelijk te maken glutenvrije pannenkoeken op basis van havermeel en boekweitmeel.

Witlofsoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor lekkere lichte en romige soep gemaakt van witlof, zonder dat deze bitter smaakt.

Citroen meringue taart
  • Bakrecept
  • 1 uur 10 min + 30 min oventijd
  • 12 personen
  • *

Klassieke en frisse lemon meringue pie met een krokante bodem, frisse vulling en zacht gebrand meringue schuim

Pasta met broccoli roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Dit pasta recept is gemaakt met volkorenpasta en een romige saus van broccoli. Deze pasta met broccoli roomsaus is lekker en vrij verantwoord.

Mihoensoep met omeletrolletjes
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Tiramisu met appel
  • Nagerecht
  • 30 min + 3 uur opstijven + 3 uur opstijven
  • 6 personen
  • *

Dit dessert is een combi van tiramisu en appeltaart en bevat stukjes appel, lange vingers en kaneel en bovendien geen alcohol of ei! Een heerlijk toetje

Turkse dürüm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min minuten
  • 4 stuks
  • *

Lekkere fastfood met Turkse twist: goed gevulde wraps met kruidige reepjes, kool en tomaat met knoflooksaus

Havermout ontbijt crumble met blauwe bessen
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke blauwe bessen crumble in een gezonder jasje, gemaakt met onder andere havermout en pecannoten. Lekker als ontbijt met wat yoghurt

Knoflooksaus recept
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 porties
  • *

Maak in 10 minuten lekkere zelfgemaakte romige knoflooksaus die perfect in balans is en lekker is bij veel gerechten

Pannenkoeken spaghetti
  • Hoofdgerecht
  • 30 min minuten
  • 2 borden
  • *

Is het een bord pasta? Zijn het pannenkoeken? Het zijn beide! Serveer je pannenkoeken eens op deze manier en kinderen zullen er extra van smullen!

Gegrild pitabroodje met hummus
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Midden Oosterse bruschetta: knapperig broodje besmeerd met een laag kikkererwten spread en een kleurrijke topping. Lekker als lunch of als hapje tussendoor.

Mexicaanse bonenschotel met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Heerlijke vegetarische ovenschotel met bonen, mais en eieren geserveerd met avocado en zure room

Tagliatelle met ratatouille ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 10 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pastaschotel met tagliatelle en lekker veel gestoofde groente, vega balletjes en feta

Glutenvrije muffins basisrecept
  • Bakrecept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Een simpel basisrecept voor glutenvrije muffins. Lekker om gewoon zo te eten, maar ook om je favoriete ingrediënten eraan toe te voegen.

Mini bosvruchtentaartjes
  • Nagerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 14 stuks
  • *

Leuk om te trakteren of als toetje: kleine gebakjes van appeltaartdeeg gevuld met bosvruchten. Lekker om warm te eten met een bolletje ijs of een toef slagroom.

Lasagne met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 45 min oventijd
  • 4
  • *

Heerlijke lasagne met gehakt en tomatensaus met een lekkere toevoeging van geroosterde paprika