Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees die tevens geen ingewikkelde ingredienten bevatten en makkelijk te bereiden zijn. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met courgette en noedels met tofu.

Taartje met rode uien
  • Voorgerecht
  • 15 MIN + 15 MIN OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • *

Heerlijk hartig bladerdeeghapje met rode ui en pesto

Aardappeltortilla
  • Bijgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Dit spaanse gerecht kan niet ontbreken bij een tapasavondje!

Amusehapje met mozzarella
  • Voorgerecht
  • 15 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Vegetarisch amuse hapje met spinazieblaadjes en pastaschelpen gevuld met mozzarella en tomaat

Mini quiche met spinazie
  • Lunch
  • 20 MIN + 20 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN 
  • **

Een kleine quiche met spinazie, tomaatjes en geitenkaas lekker voor bij de lunch of high tea

Ravioli 4 verschillende kazen
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Groene ravioli met mozzarella, ricotta, parmezaan en gorgonzola kaas

Pastaschelpen met groenten en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 12 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

  Erg lekker vegetarisch recept van pastaschelpen gevuld met geitenkaas, paprika en courgette

Pasta met spinazie
  • Voorgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 4 PERSONEN 
  • **

Een lekkere vegetarische combi van pasta, spinazie, tomatjes en ricotta

Pasta met ricotta
  • Voorgerecht
  • 15 MINUTEN
  • 4 PERSONEN 
  • **

Snel en lekker vegetarisch gerecht met pasta, tomaat en ricotta klaar

Spinaziesoep
  • Voorgerecht
  • 20 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

In 20 minuten een heerlijke zelfgemaakte spinaziesoep met geitenkaas

Salade met peer
  • Bijgerecht
  • 15 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Frisse salade van rucola met peer, witte kaas, bramen en citroen-mosterd dressing

Tortellini met paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

lekkere verse pasta met paprikasaus, pijnboompitjes en rucola.

Spaghetti all'arrabbiata
  • Voorgerecht
  • 20 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Italiaanse spaghetti all' arrabbiata met tomaatjes, knoflook en Parmezaanse kaas.

Fusilli met ricotta en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Vegetarische fusili pasta met pistachenootjes, paprika, aubergine en courgette

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×