Zelfgemaakte cordon bleu met een Italiaans tintje met ham, kaas en gedroogde tomaatjes
Ingrediënten
4 varkenslapjes (niet al te dun)
4 plakken belegen kaas
4 plakken achterham
1 theel gedroogde italiaanse kruiden
4 gedroogde tomaten op olie
1 ei
2 eelt bloem
4 eetl paneermeel
peper en zout
boter om mee te bakken
Materialen
Deegroller, vleeshamer o.i.d
Eventueel prikkers
Bereiding
Snijd de varkensfiletlapjes dwars net niet doormidden en klap ze open. Leg er en een stuk huishoudfolie op en sla met een deegroller o.i.d platter. Verwijder de folie en bestrooi de binnenkant met een beetje peper, zout en italiaanse kruiden.
Leg er een plakham en kaas op. Zorg er voor dat de randen diet al te veel uitsteken. Snijd de uitgelekte tomaatjes in stukjes en verdeel over de ham en kaas. Klap het vlees weer dicht en steek eventueel met een paar prikkers vast. Klop een ei los op een diep bord. Bestrooi 2 andere borden met bloem en paneermeel.
Haal de cordon bleus eerst door de bloem, dan het ei en als laatste door het paneermeel. Verhit een klontje boter in de pan. Bak de cordon bleus in ca 10 min aan beide kanten mooi goudbruin. De kaas moet van binnen gesmolten zijn. Lekker met gebakken aardappeltjes en groenten. De varkensfilet zijn ook te vervangen door kipfilet.