Ga naar de inhoud
Cordon bleu

Cordon bleu

Zelfgemaakte cordon bleu van varkenslapjes gevuld met ham, kaas met een Italiaans tintje van gedroogde tomaatjes. Een heerlijke combi!

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 varkenslapjes ( niet al te dun )
  • 4 plakken belegen kaas
  • 4 plakken achterham
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 gedroogde tomaten op olie
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels paneermeel
  • peper en zout
  • boter om mee te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de varkensfiletlapjes dwars net niet doormidden en klap ze open. Leg er en een stuk huishoudfolie op en sla met een deegroller o.i.d platter. Verwijder de folie en bestrooi de binnenkant met een beetje peper, zout en italiaanse kruiden.


    cordonblue 01 cordonblue 01 cordonblue 01
  2. Leg er een plakham en kaas op. Zorg er voor dat de randen diet al te veel uitsteken. Snijd de uitgelekte tomaatjes in stukjes en verdeel over de ham en kaas. Klap het vlees weer dicht en steek eventueel met een paar prikkers vast. Klop een ei los op een diep bord. Bestrooi 2 andere borden met bloem en paneermeel.


    cordonblue 01 cordonblue 01 cordonblue 01
  3. Haal de cordon bleus eerst door de bloem, dan het ei en als laatste door het paneermeel. Verhit een klontje boter in de pan. Bak de cordon bleus in ca 10 min aan beide kanten mooi goudbruin. De kaas moet van binnen gesmolten zijn. Lekker met gebakken aardappeltjes en groenten. De varkensfilet zijn ook te vervangen door kipfilet.