Winter recepten

Winter recepten

Heerlijke verwarmende gerechten voor in de winter zoals ovenschotels, stamppotten en stoofschotels. Denk aan klassieke boerenkoolstamppot of erwtensoep met worst. Of ga eens voor een stamppot met een Indische twist of een vegetarische variant.

Hartige aardappelwafels
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 7 stuks
  • *

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

Mini zuurkooltaartjes
  • Lunch recept
  • 25 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Kleine hartige taartjes met zuurkool en rookworst, een heerlijke winterse combi.

Speculaas crumble taartjes met peer
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Mini taartjes met een vulling van peer en amandelspijs en een krokante topping

Romige kippensoep met champignons
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Van een kommetje van deze kippensoep met champignons knap je weer op!

Marokkaanse runderstoof
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2 uur 30 min stoven
  • 4 personen
  • *

Een zachte stoofschotel met rundvlees, abrikozen en aubergines. Heerlijk gekruid met kaneel en komijn en geserveerd met couscous.

Quiche met witlof en ham
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 ersonen
  • *

Witlof met ham en kaas is een gouden combi, zo ook in deze heerlijke quiche

Indische andijviestamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • *

Andijviestamppot met een Indische twist en kruidige gehaktballetjes in ketjapsaus

Witlof in bladerdeeg
  • Bijgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Witlof met ham en kaas uit de oven in een krokant jasje van bladerdeeg

Stamppot bitterballen
  • Hapjes en snacks
  • 45 min
  • 15 stuks
  • *

Smeuïge gefrituurde stamppot in een krokant jasje. Leuk om te serveren op een borrel.

Andijviesoep met rookworst
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Warm jezelf op met deze winterse soep van andijvie met stukjes rookworst

Stoba (Caribische stoofschotel)
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur wachten
  • 4 a 5 personen
  • *

Mijn versie van de populaire Antilliaanse stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire. Lekker met rijst, aardappelen of gebakken bakbanaan.

Stamppotje van zoete aardappel en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze makkelijke en gezonde stamppot met gegrilde kip staat in 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!

Blondies met witte chocolade en speculaas
  • Bakrecept
  • 40 min + 50 min oventijd
  • 12-15 stuks
  • *

Als je van traditionele brownies houdt, moet je deze variatie met witte chocolade en speculaas zeker eens proberen!

Amandelstaaf
  • Bakrecept
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 8 personen
  • *

Gevulde banketstaaf met amandelspijs en een knapperige korst van bladerdeeg. Lekker met sinterklaas of de feestdagen

Winterse burger met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 stuks
  • *

Verwarmende burger met gebakken appel, rode biet en blauwe kaas

Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 a 3 personen
  • *

Een smakelijke boerenkoolstamppot met een Italiaanse twist door de pesto en zongedroogde tomaatjes.

Erwten stamppot met pittige hamblokjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke combi: smeuïge aardappelpuree met erwtjes en pittige gebakken hamblokjes

Knolselderijsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Romige soep van knolselderij met rozemarijn. Makkelijk om te maken en heerlijk op een koude winterse dag.

Ovenschotel met spitskool en rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Winterse ovenschotel met spitskool en paprika onder een laagje puree met rookworst

Italiaanse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 2 uur 30 min stoven
  • 4 personen
  • *

Heerlijke recept voor winterse stoofschotel met een Italiaans tintje

Couscous met rode kool en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

In 15 minuten een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel met geitenkaas en pijnboompitten