Winter recepten

Winter recepten

Heerlijke verwarmende gerechten voor in de winter zoals ovenschotels, stamppotten en stoofschotels. Denk aan klassieke boerenkoolstamppot of erwtensoep met worst. Of ga eens voor een stamppot met een Indische twist of een vegetarische variant.

Stoba (Caribische stoofschotel)
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur wachten
  • 4 a 5 personen
  • *

Mijn versie van de populaire Antilliaanse stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire. Lekker met rijst, aardappelen of gebakken bakbanaan.

Stamppotje van zoete aardappel en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze makkelijke en gezonde stamppot met gegrilde kip staat in 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!

Blondies met witte chocolade en speculaas
  • Bakrecept
  • 40 min + 50 min oventijd
  • 12-15 stuks
  • *

Als je van traditionele brownies houdt, moet je deze variatie met witte chocolade en speculaas zeker eens proberen!

Amandelstaaf
  • Bakrecept
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 8 personen
  • *

Gevulde banketstaaf met amandelspijs en een knapperige korst van bladerdeeg. Lekker met sinterklaas of de feestdagen

Winterse burger met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 stuks
  • *

Verwarmende burger met gebakken appel, rode biet en blauwe kaas

Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 a 3 personen
  • *

Een smakelijke boerenkoolstamppot met een Italiaanse twist door de pesto en zongedroogde tomaatjes.

Erwten stamppot met pittige hamblokjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke combi: smeuïge aardappelpuree met erwtjes en pittige gebakken hamblokjes

Oosterse stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Zin in iets anders? Probeer eens deze lekkere stamppot met kokosmelk, paksoi en cashewnoten

Tiramisu met pepernoten en pure chocolade
  • Nagerecht
  •  1,5 UUR + MINIMAAL 8 UUR WACHTTIJD
  • 10 PORTIES
  • *

Deze tiramisu met kruidnoten is leuk als toetje voor met sinterklaas en smaakt gegarandeerd heerlijk!

Knolselderijsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Romige soep van knolselderij met rozemarijn. Makkelijk om te maken en heerlijk op een koude winterse dag.

Ovenschotel met spitskool en rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Winterse ovenschotel met spitskool en paprika onder een laagje puree met rookworst

Wintersalade met rode kool
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Gezonde en smaakvolle winterse salade met rucola, rode kool, sinaasappel en pecannoten

Italiaanse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 2 uur 30 min stoven
  • 4 personen
  • *

Heerlijke recept voor winterse stoofschotel met een Italiaans tintje

Couscous met rode kool en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

In 15 minuten een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel met geitenkaas en pijnboompitten