Winter recepten

Winter recepten

Heerlijke verwarmende gerechten voor in de winter zoals ovenschotels, stamppotten en stoofschotels. Denk aan klassieke boerenkoolstamppot of erwtensoep met worst. Of ga eens voor een stamppot met een Indische twist of een vegetarische variant.

Jachtschotel met stoofvlees
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 personen
  • *

Van deze heerlijke traditionele ovenschotel met een laag stoofvlees, aardappelpuree en appel warm je zeker op!

Toad in the hole
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 30 oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Dit typisch Brits gerecht bestaat uit knapperige worstjes verpakt in een deeg van yorkshire pudding

Pasteitjes met stoofvlees
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 3,5 uur stoven + 25 oventijd
  • 15 stuks
  • *

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Vegetarische aubergine stoof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min stoven
  • 2-3 personen
  • *

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Maak eens deze lekkere quiche met boerenkool en spekjes, een heerlijke stevige en winterse maaltijd

Pasta met boerenkool en rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool. Met rookworst.

Andijviestamppot met gerookte kip
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

Zuurkoolstamppot met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • *

Winterse kost van zuurkoolstamppot met een frisse twist van ananas en krokante spekjes

Hutspot met pittige rookworst roerbak
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • *

Hollandse kost met een pittige twist van rode peper en ketjap

Mexicaanse stamppot met bonen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

Stoofperen cake
  • Nagerecht
  • 20 min + 1 uur oventijd
  • 12 plakken
  • *

Hoe bijzonder en mooi is deze cake met kaneel en stoofperen!

Stoofperen maken
  • Bijgerecht
  • 15 min + 1 uur stoven
  • 6 stuks
  • *

Grootmoeders klassieke stoofpeertjes recept. Een perfect basisrecept om zelf de lekkerste stoofpeertjes te maken voor Kerst of gewoon zomaar. Een verwarmend bijgerecht of nagerecht met wat ijs.

Varkenshaas met spek en appel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Makkelijk kerstrecept van malse varkenshaas in een krokant jasje van spek met appel uit de oven

Warme chocolademelk met speculaas
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2-3 koppen
  • *

Warm jezelf op met deze chocolademelk gemaakt van echte chocolade en een vleugje speculaas

Hartige aardappelwafels
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 7 stuks
  • *

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

Mini zuurkooltaartjes
  • Lunch recept
  • 25 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Kleine hartige taartjes met zuurkool en rookworst, een heerlijke winterse combi.

Speculaas crumble taartjes met peer
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Mini taartjes met een vulling van peer en amandelspijs en een krokante topping

Romige kippensoep met champignons
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Van een kommetje van deze kippensoep met champignons knap je weer op!

Marokkaanse runderstoof
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2 uur 30 min stoven
  • 4 personen
  • *

Een zachte stoofschotel met rundvlees, abrikozen en aubergines. Heerlijk gekruid met kaneel en komijn en geserveerd met couscous.

Quiche met witlof en ham
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 ersonen
  • *

Witlof met ham en kaas is een gouden combi, zo ook in deze heerlijke quiche

Indische andijviestamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • *

Andijviestamppot met een Indische twist en kruidige gehaktballetjes in ketjapsaus

Witlof in bladerdeeg
  • Bijgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Witlof met ham en kaas uit de oven in een krokant jasje van bladerdeeg

Stamppot bitterballen
  • Hapjes en snacks
  • 45 min
  • 15 stuks
  • *

Smeuïge gefrituurde stamppot in een krokant jasje. Leuk om te serveren op een borrel.

Andijviesoep met rookworst
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Warm jezelf op met deze winterse soep van andijvie met stukjes rookworst