Recepten in 20-40 minuten

Recepten in 20-40 minuten

Recepten die binnen 20 tot 40 minuten op tafel staan. Stuk voor stuk lekkere gerechten die je nog steeds in een handomdraai klaar hebt. Je vindt hier soepen, hoofdgerechten, lunchrecepten, bakrecepten en meer.

Gezonde sandwichspread
  • Lunch recept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een lekkere en gezonde sandwichspread gemaakt met groenten. Ideaal om vooraf te maken zodat je snel een gezonde boterham klaar hebt door de weeks.

Tomatenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke smeuïge risotto gegaard in tomatensaus en bouillon geserveerd met burrata en geroosterde tomaatjes

Stroopwafel pancakes
  • Ontbijt recept
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Heerlijke pannenkoekjes met stukjes stroopwafel er in zodat de karamel smelt in het beslag. Maak de pancakes af met wat slagroom en koek kruimels

Vegan kruidenroomkaas
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een zelfgemaakte plantaardige kruidenroomkaas op basis van cashewnoten en geroosterde knoflook

Zelfgemaakte boontjes sajoer
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

Zelf falafel maken
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10-12 stuks
  • *

Super lekkere zelfgemaakte falafel balletjes op basis van kikkererwten en kruiden, inclusief stap voor stap uitleg en foto’s. Lekker op een pita broodje of wrap!

Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Maaltijdsalade met kruidige (vega) kip en geroosterde kikkererwten gecombineerd met mango en cashewnoten en een frisse dressing

Griekse bowl met tzatziki
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere vegetarische bowl met couscous, gegrilde aubergine en tzatziki. Een ideaal gerecht voor op een warme zomerse dag.

Spaghetti met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Klassieke pasta van spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes in een tomatensaus, hier smult iedereen van!

Gegrilde zalm met salsa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Hoe lekker en kleurrijk is dit gerecht! Heerlijk gegrilde zalm met een frisse salsa van o.a. mango en komkommer geserveerd met rijst

Pilav rijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke Midden Oosterse maaltijd van rijst met geurige kruiden zoals kaneel en kardemom gestoofd in bouillon

Zelfgemaakte pastasaus
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf dit basisrecept voor heerlijke smaakvolle pastasaus, ideaal voor bij de spaghetti, pasta of lasagne.

Muesli yoghurt repen
  • Tussendoortjes
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 15 stuks
  • *

Ijskoud en gezond(er) tussendoortje van een lekkere bodem van muesli met een laag yoghurt en fruit.

Quiche met zalm en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere quiche van bladerdeeg met een vulling van spinazie en zalm, een heerlijke combinatie!

Abrikozen crumble gebak
  • Bakrecept
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 9 personen
  • *

Heerlijke friszoete kruimeltaart met abrikozen en een krokante crumble laag, lekker als gebak of met een bolletje ijs als dessert

Mexicaanse bowl met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke gezonde en vegan bowl met Mexicaans gekruide zoete aardappel, quinoa, groenten en avocadodressing

Gezonde carrot cake
  • Bakrecept
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 9 stukjes
  • *

Een heerlijk worteltaartje in een gezonder jasje, met een lekkere frisse topping van Griekse yoghurt

Varkenshaas met ananas spies
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 12 min grill tijd
  • 4 spiesen
  • *

Snelle en makkelijke barbecue spiesjes met varkenshaas met Provençaalse kruiden, stukjes ananas en paprika. Lekker in de zomer van de bbq maar ook uit de grillpan.

Aspergesalade met ei
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Lauwwarme maaltijdsalade met witte asperges, ei, aardappel, gebakken spekjes met een lichte mosterddressing

Eierkoeken bakken
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 12 min oventijd
  • 10 - 12 stuks
  • *

Met dit makkelijke en snelle recept inclusief stap voor stap video maak jij in een half uurtje je eigen luchtige eierkoeken

Pasta met garnalen en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke romige spaghetti met spinazie en gebakken garnalen, een makkelijke en snelle maaltijd.

Panna cotta met aardbei
  • Nagerecht
  • 40 min + 4 uur opstijven
  • 2 personen
  • *

Heerlijk dessert van zelfgemaakte panna cotta van opgesteven room met een lekkere friszoete aardbeiensaus

Pasta bowl met gegrilde nectarine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Alles wat je wilt deze zomer is deze pasta bowl met onder andere gegrilde nectarine, maïs, geitenkaas en pistachenoten