Home » foodblog
Dat je cheesecake in allerlei verschillend smaken, vormen en combinaties kunt maken, dat zie je duidelijk terug op LeukeRecepten. Heel wat recepten voor cheesecakes zijn er al te vinden op mijn site en dit zijn 10 van de leukste varianten. Van aardbeien cheesecake bars tot Kitkat cheesecake en mini cheesecakes.
Vandaag gaan we het hebben over het langere en elegante broertje van de broccoli, namelijk bimi. Deze groenten is een kruising van Chinese kool en broccoli en super veelzijdig en gezond. Maar wat kun je er precies allemaal mee en hoe bereid je deze groene groenten?
Nu we sinds een paar maanden weer een Airfryer in huis hebben gebruik ik hem steeds vaker en vaker. Vooral geroosterde groenten vind ik er heerlijk uit. En die heb ik in de recept gecombineerd met lekkere kruidige aardappeltjes die echt krokant worden in de Airfryer en gevulde kip.
Je merkt nu echt dat de zomer voorbij is, en ook ik ben achter de schermen al bezig met nieuwe Sinterklaas en Kerst recepten. Winter is coming! Gelukkig hadden we in oktober ook nog een aantal mooie warme dagen er tussen zitten. Kijk mee en lees meer over de nieuwste foodpost, hotspots en nieuwtjes.
Een paar weken geleden was ik in Cyprus en at ik weer eens moussaka, dat was echt (te) lang geleden. Deze ovenschotel met aubergine, aardappel en gehakt is een van mijn favoriete gerechten, mede door de zoete kaneel waar ik dol op ben.
Dit is waarschijnlijk het dikste kook/bakboek wat ik ooit gekregen heb. En hiermee kun je denk ik wel heel je leven mee vooruit als het om koekjes bakken gaat. Het heet niet voor niets de koekjesbijbel. En in deze blog vertel ik je er meer over en deel ik een recept voor pindakoeken.
Hoe bak je de lekkerste brownies? En welk soort vet kun je het beste gebruiken? Ik testte het uit en deel mijn ervaringen in deze blog!
Dit boek met allemaal gezonde weekmenu’s is geschreven door Jennifer en Sven van de blog Voedzaam & Snel. Voor maar liefst 12 weken staan er recepten in die allemaal gezond en snel op tafel staan.
Als je aan de Tex Mex keuken denkt dan denk je vaak aan burrito’s, taco’s en enchiladas. Maar wist je dat je ook een hele lekkere quinoa ovenschotel kunt maken met een Tex Mex twist? Jazeker, en in deze blog deel ik het recept!
De maand september was een drukke maand, niet alleen met verjaardagen maar ook met verschillende afspraken en ik merkte dat de zomervakantie nu echt voorbij was. Maar Eric en ik mochten nog een weekje weg in september, kijk mee waar naar toe.
Dat ik dol ben op de Mexicaanse keuken wisten jullie vast al. Maar nu heb ik deze gecombineerd met een oer-Hollands ingrediënt namelijk de aardappel. En hoe dat uitpakt vertel ik je in deze blog inclusief recept!
Vandaag ben ik jarig! En daar hoort natuurlijk taart bij. Appeltaart is een van mijn favorieten en met de Hero gemberjam en stukjes ananas maakt dit het feestje compleet. Die combi is zo lekker fris en zoet tegelijk!
De keuken van Cyprus lijkt veel op die van Griekenland, maar met een twist van Turkije en het Midden Oosten. En ik ben dol op alle drie, dus Cyprus is echt een perfecte bestemming voor mij en te genieten van alle smaken die dit eiland te beiden heeft.
Dat er steeds meer vegetarisch wordt gegeten en vega alternatieven komen kan je vast niet zijn ontgaan. Zelf vind ik het ook leuk en lekker om te experimenteren zonder vlees. Daarom deel ik in deze blog een pastarecept met ‘geHAKt’balletjes gemaakt met de bonen van HAK.
Hapjes doen het natuurlijk altijd goed; op een feestje, tijdens een borrel of gewoon gezellig op de bank bij een goede serie. Het boek vega hapjes easy heeft zoals de naam doet vermoeden makkelijke hapjes die allemaal vegetarisch zijn. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor deze krokante latkes (aardappels) uit de oven met zure room.
Ik eet regelmatig vegetarisch, maar de laatste tijd ga ik soms nog een stapje verder en maak ik iets vegan. Dit betekent zonder dierlijke ingrediënten zoals bijvoorbeeld eieren, melk, kaas en boter.
In augustus was het nog heerlijk weer! En daar hebben we ook zeker van genoten. Ook zijn we een weekje naar Noord Ierland geweest en kreeg ik leuke foodpost. Kijk snel mee…
We zijn inmiddels alweer een paar dagen terug uit Noord Ierland en ik heb zo veel te vertellen! Daarom ook deze ietwat lange blog want we hebben zoveel fantastische dingen gedaan en gezien.
Zelf gnocchi maken is niet moeilijk en deze zoete aardappel variant is extra lekker en voedzaam. Door het gebruik van speltmeel en zoete aardappel is de maaltijd extra vullend en zul je zeker niet snel honger hebben. Wees dus ook voorzichtig met opscheppen want de gnocchi kan best machtig zijn.
Er zijn veel oliën en bak- en braadproducten verkrijgbaar. Maar wat gebruik je nou waar voor? Dit is een vrij ingewikkeld onderwerp en heb geprobeerd om hier een zo duidelijk mogelijk een antwoord op te geven.
Curries zijn onwijs populaire recepten uit verschillende Aziatische keukens. In deze blog staan 10 van deze heerlijke gerechten op een rijtje met voor iedereen iets wils. Er zitten recepten met vega, kip en vis curries tussen.
Om mij heen in mijn familie en vriendenkring worden steeds meer kindjes geboren. En dat is niet zo gek want ik ben zelf inmiddels ook al bijna 32 en tevens trotse tante van mijn neefje en nichtje van bijna 2 en 4 jaar oud.
Het was hot! De BBQ ging daarom geregeld aan en aten we af en toe een hapje buiten de deur. Ook bezocht ik een paar festivals en zocht ik verkoeling in het zwembad.
Ik word me steeds meer bewust van de gevolgen van het eten van dierlijke producten. Niet alleen vlees, maar ook andere ingrediënten zoals eieren en melk. En ik zeg niet dat dit opeens heel slecht is of dat ik nu vegetariër of vegan word maar ik vind het wel interessant om me hier in te verdiepen.
Meld je nu aan en bewaar je favoriete recepten op je eigen pagina