Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

foodblog

Flammkuchen, ananas crumble en bruschetta’s van de Big Green Egg

  • 09-06-2018
  • reacties
  • Sandra

Bij barbecue denk je wellicht meteen aan vlees. Worstjes, burgers, kip en noem maar op. Maar dat je met de Big Green Egg ook nog voor hele andere verrassende dingen kunt gebruiken deel ik in deze blog.

Vlees bereiden: pulled pork van de barbecue + stappenplan

  • 06-06-2018
  • reacties
  • Sandra

Sinds ik voor het eerst pulled pork heb gegeten op de Flavour fair van de Big Green Egg staat dit op mijn lijstje om een keer zelf te maken. Het is een van de lekkerste dingen de ik ooit gegeten heb en hoe fijn zou dit zijn om dit ook thuis te bereiden en te eten natuurlijk.

Tapasrecept: pittige Spaanse empanadas met knoflookdip

  • 04-06-2018
  • reacties
  • Sandra

Over heel de wereld worden empanadas gegeten. Soms in een net iets andere vorm of met een andere naam. Maar de oorsprong van deze deegpasteitjes ligt in Spanje en Portugal. Het woord emapanada komt dan ook van het Spaanse werkwoord empanar dat inpakken betekent.

De maand van LeukeRecepten - mei 2018

  • 01-06-2018
  • reacties
  • Sandra

In de maand mei was het heerlijk weer en dat uitte zich in gezellige BBQ avondjes en etentjes. Ook kreeg ik lekkere ijskoude foodpost en maakte ik voor het eerst zelf pulled pork. Kijk mee:

Margarine vs. boter! Alles wat je moet weten anno 2018

  • 28-05-2018
  • reacties
  • Sandra

Wat is beter, en in welk opzicht? Kun je boter 1 op 1 vervangen? En wat is precies het verschil tussen boter en margarine? Ik ga in dit artikel proberen om zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vragen en doe dat aan de hand van de feiten, maar ook mijn eigen mening en bevindingen in de keuken.

Spaanse aardappelschotel uit de Airfryer

  • 24-05-2018
  • reacties
  • Sandra

Dat de Airfryer razend populair is hoef ik denk ik niet te vertellen. In dit handige apparaat, wat denk ik nog het meest lijkt op een combi van een oven en frituur, bereid je super snel hapjes en complete maaltijden, zoals deze Spaanse aardappelschotel.

10 x BBQ spiesen

  • 18-05-2018
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Het BBQ seizoen is weer begonnen. Wat is een BBQ zonder heerlijke spiesen? Helemaal niets! Daarom in deze blog de 10 lekkerste spiesen met daarbij keuze uit: vlees, vis, vega en zelfs een lekkere zoete spies. Wil je nog meer inspiratie voor op de grill kijk dan tussen mijn barbecuerecepten.

Tex Mex: 3 x tortilla muffins

  • 17-05-2018
  • reacties
  • Sandra

Laatst deelde ik al een heerlijk receptje met jullie uit de Tex Mex keuken, namelijk een taco ovenschotel. In deze blog heb ik weer een lekker receptje voor jullie klaar staan uit deze populaire keuken, eigenlijk 3 zelfs!

Onze eerste ervaring met de Big Green Egg + kip hoisin BBQ salade

  • 16-05-2018
  • reacties
  • Sandra

We hebben al eerder mogen proeven en ruiken aan de Big Green Egg. We bezochten namelijk The Flavour Fair met proeverijen en demonstraties en ik gaf Eric voor zijn verjaardag een Big Green Egg workshop cadeau.

Mexicaanse hartige taart met kidneybonen

  • 11-05-2018
  • reacties
  • Sandra

Bonen heb je in veel verschillende soorten en maten. Maar wat kun je er allemaal mee? Als ambassadeur van HAK ga ik daar de komende tijd antwoord op geven met een aantal lekkere recepten. En ik start met deze Mexicaanse hartige taart met kidneybonen.

Jamstengels en sandwiches voor Moederdag + inspiratie

  • 06-05-2018
  • reacties
  • Sandra

Samen met Laura en Mariette maakte ik een uitgebreide moederdagbrunch met Hero Jam. En ik ben echt heel trots op het resultaat! In deze blog deel ik de recepten die tevens super snel en makkelijk te maken zijn maar waarmee moeders wel optimaal verwend worden!

Review Puur Zoet + raw kokos limoen cheesecake

  • 06-05-2018
  • reacties
  • Sandra

Een ruime maand geleden kwam het eerste boek van Mariette van zoetRecepten uit. En dit is geen standaard bakboek maar de focus ligt op bewust bakken met pure ingrediënten. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor deze super lekkere limoen cheesecake.

De maand van LeukeRecepten - april 2018

  • 04-05-2018
  • reacties
  • Sandra

De maand april was een drukke maand. Er stonden veel leuke samenwerkingen en opdrachten op de planning en het was natuurlijk Pasen en tropisch weer.

10 x recepten met gehaktballetjes

  • 30-04-2018
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Gehaktballetjes in alle soorten en maten en in allerlei verschillende recepten, dat is stiekem een groot favoriet in de LeukeRecepten keuken. Of eigenlijk is het helemaal geen geheim meer en daarom deze blog met de lekkerste recepten met gehaktballetjes!

3 x oranje crostini’s

  • 24-04-2018
  • reacties
  • Sandra

Met koningsdag voor de deur leek het me een leuk idee om wat oranje hapjes te maken. En dat zijn deze lekkere en feestelijke crostini’s geworden van zoete aardappel. Lekker en ook nog verantwoord.

Nieuw: pizza met groentebodem uit de diepvries

  • 21-04-2018
  • reacties
  • Sandra

Ik heb leuk nieuwtje! Er liggen nu kleurrijke groentepizza’s in het vriesvak van de supermarkt van Dr. Oetker. En ik vertel je er alles over in deze blog inclusief hoe ze smaken en of ze voor herhaling vatbaar zijn.

Tex Mex: taco ovenschotel met gehaktballetjes

  • 19-04-2018
  • reacties
  • Sandra

Ik ben echt dol op de Tex Mex keuken, maar wat is dit nou precies en wat kun je er allemaal mee? In deze blog vertel ik meer hierover, deel ik een aantal lekkere ideeën én het recept van deze taco ovenschotel met gehaktballetjes.

Koken met verschillende soorten zuivel

  • 13-04-2018
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Wat is het verschil tussen kookroom en slagroom? Waarom is crème fraiche anders dan zure room? Wanneer gebruik je kokosmelk? Op al deze vragen krijg je in deze blog een antwoord.

De maand van LeukeRecepten – maart 2018

  • 09-04-2018
  • reacties
  • Sandra

Dit maandoverzicht is wat later dan gepland. Het was de laatste tijd zo druk met leuke opdrachten, Pasen en natuurlijk kwam het LeukeRecepten magazine kwam uit! Ik vertel er je meer over in dit maandoverzicht:

LeukeRecepten magazine 2018 is uit + recept gado gado salade

  • 04-04-2018
  • reacties
  • Sandra

Wellicht hebben jullie hem al zien liggen in de winkels of al in huis: het LeukeRecepten magazine 2018 is uit! Dit is inmiddels mijn tweede magazine met 70 lekkere recepten. In deze blog deel ik hier eentje van en vertel ik je meer hierover.

10 favoriete topping ideetjes + winnaar TOPYOURTUC

  • 30-03-2018
  • reacties
  • Sandra

In deze blog deel ik de winnaar van de #TOPYOURTUC challenge en geef ik nog 10 lekkere ideetjes om je TUC te beleggen. Welke is jouw favoriet ?

Patatas bravas op 3 verschillende manieren

  • 29-03-2018
  • reacties
  • Sandra

Bij een gezellig tapasavondje of (paas)borrel mag patatas bravas absoluut niet ontbreken. Deze aardappeltjes met een Spaanse saus kunnen op verschillende manieren worden gemaakt. In deze blog 3 heerlijke varianten

Paashaas broodjes en tip voor de paasbrunch

  • 26-03-2018
  • reacties
  • Sandra

Met Pasen voor de deur heb ik iets super leuks bedacht om te maken voor de paasbrunch of het paasontbijt, namelijk paashaas broodjes. Je maakt deze broodjes makkelijk zelf met mijn handige stap voor stap foto’s en ik geef je nog een lekkere tip om ze te besmeren.

Paas pavlova met Hero Abrikozenjam + baktips

  • 23-03-2018
  • reacties
  • Sandra

In deze blog deel ik een heerlijk zoet recept voor op de paastafel, namelijk een pavlova met fruit en room. Zien ze er niet heel erg feestelijk uit? En daarnaast deel ik nog een aantal handige tips om de perfecte pavlova te maken.

Nog meer lekkere toppings voor op je TUC + update Insiders

  • 16-03-2018
  • reacties
  • Sandra

In deze blog deel ik heel veel lekkere toppings voor je TUC, zowel van mijzelf als mijn Insiders. Want zij zijn de afgelopen tijd flink aan de slag gegaan met lekkere ideeën om TUC te toppen. Alle creaties vind je terug op social media onder #TOPYOURTUC.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette