Lactosevrije recepten

Lactosevrije recepten

De lekkerste lactosevrije recepten maak je zelf, en dat zijn er veel! Van romige pasta met champignons tot tiramisu en chocolade milkshake. Deze recepten bevatten geen lactose en zijn daarom geschikt binnen een lactosevrij dieet. Want ook dan kun je genieten van gebak, koekjes, taart, pasta en quiche.

Noedelsoep vegetarisch
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • *

Heerlijk Aziatisch noedelsoep recept met sperziebonen, paddenstoelen en krokante gebakken tempeh.

Vegetarische aubergine stoof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min stoven
  • 2 personen
  • *

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Mexicaanse stamppot met bonen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

Pompoencurry met linzen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Gezonde curry met pompoen en linzen die makkelijk te maken is en tevens helemaal vegan is!

Carrot cake bliss balls
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min opstijven
  • 15 stuks
  • *

Gezonde snack van havermout, wortel en dadels met de smaak van carrot cake

Gevulde courgette met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 personen
  • *

Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij

Bloemkool Beignets
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 4 porties
  • *

Deze krokante bloemkool hapjes met frisse yoghurtsaus zijn heerlijk als snack of bij de borrel.

Vegan quiche met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • *

Deze quiche is gemaakt zonder ei en room maar met tofu,wat deze quiche veganistisch maakt. Tevens is de quiche is gevuld met allemaal lekkere groenten.

Gnocchi in pompoensaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Noedels met bimi en mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarisch gerecht met noedels, pittige tofu en frisse stukjes mango

Balinese salade met sperziebonen
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 porties
  • *

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Balinese boemboe
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 10 porties
  • *

Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.

Freekeh bowl met falafel
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 2 personen
  • *

Freekeh zijn groene tarwekorrels en heel gezond, combineer ze met wat geroosterde groenten en falafel in een bowl

Zelfgemaakte granola met chocolade
  • Ontbijt recept
  • 10 min + 15 min
  • 15 tot 20 porties
  • *

Begin je ochtend goed met knapperige granola van havermout en bananenchips. De banaan combineert perfect bij de chocolade smaak.

Zelfgemaakte currypasta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 porties
  • *

Een heerlijke basis van een Indiaas currygerecht op basis van verse ingrediënten

Gezond granola recept
  • Ontbijt recept
  • 10 min + 20 min
  • 15 tot 20 porties
  • *

Deze granola bevat voedzame ingrediënten en is heerlijk door je yoghurt of ander ontbijt. Extra lekker en tropisch door de toevoeging van gedroogde abrikozen en kokosflakes.

Mallorcaanse tumbet
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • *

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Aardappelbrood met ui en tijm
  • Lunch recept
  • 30 min + 1 uur rijzen + 40 min oventijd
  • 1 brood
  • *

Heerlijk hartig brood op basis van aardappel en bloem. Lekker bij de borrel of een plakje als lunch.

Wortelwrap met falafel
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 2 wraps
  • *

Een vegetarische wrap vol met groenten en balletjes falafel voor een gezonde lunch. Deze wrap is zowel warm als koud lekker.

Zigeunersaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Lekkere zelfgemaakte licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk

Zelfgemaakte sambal
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 potje
  • *

Pittige sambal, een smaakmaker op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap. Lekker bij de Indonesische recepten zoals nasi.

Beschuit met hummus en avocado roos
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Ontbijt of lunch is nog lekkerder wanneer er een mooie avocado roos op ligt.

Teriyakisaus zelf maken
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 150 ml
  • *

Zelf deze Japanse teriyakisaus maak je met 6 ingredienten en is heerlijk in een wokrecept met vlees en/of groenten

Wortel spread
  • Lunch recept
  • 5 min + 35 oventijd + 30 wachten
  • 10 crackers
  • *

Een heerlijk broodsmeersel met geroosterde wortel om aan je dagelijkse portie groenten te komen.