Rijst recepten

Rijst recepten

Bekijk hier alle lekkere recepten met rijst op een rij + handige tips. Van rijstgerechten met kip tot vegetarische rijstschotels. En van Griekse rijst tot Aziatische gerechten met rijst. Maar ook als onderdeel van een recept zoals bij paella, nasi, chili con carne of risotto. Ook vind je informatie zoals hoe lang kook je rijst, welke soorten rijst zijn er en hoeveel rijst gebruik je per persoon?

Curry met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • *

Spruitjes in een romige currysaus met blokjes zoete aardappel geserveerd met rijst, een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht

Kip cashew met bimi
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere oosterse roerbak met kip en groenten in een sausje met krokante cashewnoten en rijst

Romige maaltijdsoep met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Goed gevulde en stevige maaltijdsoep met kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.

Vegetarische & vegan poké bowl
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarische en tevens vegan poké bowl met o.a. krokante kikkererwten, avocado, rijst en een licht pittige dressing, lekker voor een dagje gezond en plantaardig!

Risotto basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je risotto? Veel mensen denken dat het lastig is, maar met dit basisrecept en handige tips maak je makkelijk zelf de lekkerste risotto.

Kip kerrie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke zelfgemaakte kip kerrie in een romige saus met sperziebonen en rijst, zonder pakjes en zakjes!

Vegan nasi met tofu spiesen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Deze smaakvolle nasi met groenten en een spies van krokante tofu is helemaal vegan

Poké bowl met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke verse bowl met gemarineerde blokjes zalm, rijst en groenten met een pittige limoen mayo saus

Boerenkool risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Met boerenkool kun je veel variëren, zoals met deze heerlijke romige boerenkool risotto met krokante salami

Gevulde champignons met truffelrisotto
  • Voorgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Een heerlijk vegetarisch hapje uit de oven van gevulde champignons met risotto met truffelsmaak.

Bloemkool broccoli curry
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Vegetarische rode curry met maar 7 ingredienten zoals bloemkool, broccoli en krokante cashewnoten voor een lekkere bite

Nasi
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + afkoelen
  • 4 personen
  • *

Deze eenvoudige Indonesische nasi bestaat uit gebakken rijst met hamreepjes op smaak gebracht met knoflook en ketjap

Gevulde tomaten met pesto risotto
  • Voorgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Deze gevulde tomaten met Italiaanse twist zijn een heerlijk hapje of bijgerecht.

Boontjes sajoer met kipspies
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2-3 personen
  • *

Deze sperziebonen in een Oosterse saus zijn heerlijk met de kip ananas spiesen

Risotto met mango en rode peper
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Deze tropische risotto met een spicy bite is heerlijk met een gebakken visje of salade.

Biefstuk roerbak met nectarine
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Oosterse roerbak met stukjes gemarineerde biefstuk en frisse en licht zoete nectarines.

Ajam paniki met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Risotto met witte asperges
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Sla wraps met vega balletjes en satésaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een lichte maaltijd met een Oosterse twist van zelfgemaakte pindasaus.

Gevulde courgette met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 personen
  • *

Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij

Portobello met pompoen risotto
  • Voorgerecht
  • 45 min + 5 min gratineren
  • 6 stuks
  • *

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen gegratineerd met Parmezaanse kaas uit de oven.

Jambalaya met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Deze Amerikaanse variant van paella met rijst, kip en bleekselderij is heerlijk op smaak gebracht met chorizo en cajun.

Gevulde paprika met zoete aardappel risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 20 oventijd
  • 8 stuks
  • *

Vegetarisch gevulde paprika’s met risotto en zoete aardappel, lekker veel groentjes dus

Kip curry met mango
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Vers currygerecht met sperziebonen, kip een zoete stukjes mango