Bakrecepten

Bakrecepten

De leukste en lekkerste bakrecepten om zelf thuis te bakken vind je hier. Van makkelijke tot wat uitgebreidere bakrecepten. Heb je zin in taart, cake, brownies of koekjes? Maak bijvoorbeeld een cheesecake, citroen-meringue taart of een klassieke appeltaart. Of maak in het weekend met de kinderen heerlijke cupcakes, zandkoekjes of appel-kaneelcake.

Lekkerste appeltaart recept
  • Bakrecept
  • 1 uur 30 min + 1 uur 20 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Met dit recept bak je de lekkerste appeltaart met een krokante korst en een stevige, licht zoete vulling van appel. En je snijdt er perfecte stukken van. Heerlijk recept met custard en amandelspijs.

Havermoutkoekjes
  • Bakrecept
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze koekjes op basis van havermout zijn lekker knapperig aan de buitenkant en iets zacht van binnen en bovendien voedzaam en natuurlijk gezoet.

Red velvet koekjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 15 min oventijd + 30 min koeltijd
  • 24 stuks
  • *

Deze red velvet koekjes zijn lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Heerlijk gecombineerd met witte chocolade.

Valentijn tompouce
  • Nagerecht
  • 30 min + 20 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 2 personen
  • *

Een romantisch gebakje of dessert van knapperig bladerdeeg in hartvorm met roze slagroom en aardbeien. Voor een onvergetelijk moment.

Klassieke New York cheesecake
  • Bakrecept
  • 40 min + 50 min oventijd + 6 uur opstijftijd
  • 10 personen
  • *

Het perfecte basisrecept voor de klassieke New York cheesecake met een romige vulling en krokante bodem van Bastogne, inclusief handige tips!

Kruidnoten crumble
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble.

Glutenvrije en lactosevrije boterkoek
  • Bakrecept
  • 10 min + 30 min + 10 min
  • 9 stuks
  • *

Een heerlijke glutenvrije en lactosevrije variant op de Hollandse boterkoek. Lekker bij de koffie of thee.

S’mores taart met chocolade en marshmallows
  • Bakrecept
  • 35 min + 10 min oventijd + 3 uur opstijven
  • 8 personen
  • *

Een makkelijke taart gemaakt van maar 7 ingrediënten met een krokante koekjesbodem gevuld met een romige chocoladevulling en marshmallows on top.

Gezonde rocky road
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 1 uur 30 min
  • 9 stukken
  • *

Gezonder snacken? Maak deze gezonde rocky road met pure chocolade, gedroogde mango, kokos en gepofte quinoa.

Schwarzwalder kirsch taart
  • Bakrecept
  • 50 min + 40 min oventijd + afkoelen
  • 10 personen
  • *

Lekkere variant op de bekende chocolade kersentaart met bosvruchten en verse frambozen

Bietencrumble
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Maak eens een lekker dessert met groentes. De rode biet is heerlijk samen met appel, walnoten, gember en de zoete crumble erop. Lekker met een bolletje ijs of (plantaardige) yoghurt.

Cranberry cheesecake
  • Nagerecht
  • 40 min + 50 min oventijd + 4 uur opstijven
  • 8 personen
  • *

Een van mijn favoriete cheesecakes. De frisse cranberry topping combineert namelijk perfect bij de romige cheesecake en het recept is ook ideaal om een restje cranberry compote mee op te maken. 

Glutenvrije kerstkoekjes met chocolade
  • Bakrecept
  • 10 min + 20 min
  • 20 stuks
  • *

Knapperige glutenvrije kerstkoekjes met vanille en een chocolade topping.

Sticky toffee pudding met karamelsaus
  • Nagerecht
  • 15 min + 30 min + 15 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijke zoete sticky toffee pudding die vaak met kerst gegeten wordt met een zelfgemaakte karamelsaus, tevens glutenvrij en lactosevrij

Kaneelbroodjes
  • Ontbijt recept
  • 35 min + 25 min oventijd + 1 uur 15 min rijstijd
  • 8 stuks
  • *

Lekkere luchtige kaneelbroodjes maken? Gebruik dit basisrecept voor heerlijke broodjes met een zoete vulling van kaneel en pecannoten

Speculaas bananenbrood met amandelen
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 40 min oventijd
  • 12 plakken
  • *

Van dit speculaas bananenbrood kun je verantwoord snacken tijdens de feestdagen!

Speculaaskoeken met amandelspijs
  • Bakrecept
  • 40 min bereiden + 15 min oventijd + 1 uur rusttijd
  • 6 stuks
  • *

Maak zelf deze heerlijk krokante koeken met speculaaskruiden gevuld met een lekker zoete en zachte vulling van amandelspijs

Speculaas crumble taart
  • Bakrecept
  • 1 uur + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Glutenvrije kruidnoten
  • Bakrecept
  • 10 min + 15 min
  • 25 stuks
  • *

Heerlijke knapperige & makkelijke glutenvrije kruidnoten

Pompoen brownies
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Heerlijke smeuïge brownies met pompoen en pompoenkruiden geven deze klassieke brownies een herfstige twist.

Pompoentaart
  • Bakrecept
  • 20 min + 45 min + 1 uur afkoeltijd
  • 8 personen
  • *

Een heerlijke pompoentaart, ook wel pumpkin pie genoemd, gemaakt met een verrukkelijke vulling van pompoen die bovendien ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is.

Banoffee taart
  • Bakrecept
  • 30 min + 3 uur wachttijd
  • 10 personen
  • *

Makkelijke no-bake taart met een lekkere bodem van Bastogne koeken, een romige karamelvulling en uiteraard bananen 

Glutenvrije appeltaart met kruimels
  • Bakrecept
  • 15 min + 50 min
  • 8 personen
  • *

Heerlijke glutenvrije taart met een lekkere vulling met kaneel en een krokante crumble met noten, tevens vegan en lactosevrij

Appelstrudel
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 8 personen
  • *

Goed gevulde rol van knapperig bladerdeeg gevuld met appel, kaneel, rozijnen en walnoten. Lekker met ijs of slagroom als gebak, maar ook als toetje.