Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Plaattaart met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Heerlijke vegetarische plaattaart van bladerdeeg met plakjes rode biet, walnoten en mozzarella. Een lekkere en makkelijke maaltijd!

Wraps met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijke Mexicaanse maaltijd van tortilla wraps gevuld met een kruidig gehaktmengsel en groenten

Gevulde portobello’s met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Grote gevulde champignons met een vegetarische vulling van spinazie en geitenkaas, lekker en voedzaam!

Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • *

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

Pasta met spek en peer
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Verrassend pastarecept van gebakken spekjes met peer in een romige saus met walnoten, perfect voor in de herfst!

Linzensoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • *

Gezond en voedzaam! Een makkelijk basisrecept voor een goed vullende kruidige linzensoep op basis van wortel, linzen en bleekselderij.

Romige maaltijdsoep met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Goed gevulde en stevige maaltijdsoep met kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.

Ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

Frittata basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke frittata basisrecept is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken. Een eenvoudig gerecht dat je in een kwartiertje al in de oven hebt staan.

Taco’s met krokante vis en mango
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • *

Lekkere combi van koolsalade en krokante kibbeling in een wrap of taco met frisse mango

Gevulde paprika’s met couscous
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Vegetarische en heerlijke maaltijd van goed gevulde paprika’s met o.a. couscous, spinazie en feta

Ovenschotel met wraprolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 12 min oventijd
  • 2 -3 personen
  • *

Met kip en mais gevulde wraprolletjes in een ovenschaal met tacosaus gegratineerd met kaas in de oven.

Preistamppot met mosterd dille zalm
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijke smeuïge stamppot met geroerbakte prei en zalm uit de oven met een mosterd dille marinade

Vegetarische & vegan poké bowl
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarische en tevens vegan poké bowl met o.a. krokante kikkererwten, avocado, rijst en een licht pittige dressing, lekker voor een dagje gezond en plantaardig!

Pizza met falafel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Dit recept van pizza met falafelballetjes en groenten is een heerlijke vegetarische combi en perfect om van te snacken!

Falafel met couscous salade
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • *

Falafelballetjes combineren perfect bij deze lekkere kruidige couscoussalade met aubergine, serveer met wat brood en yoghurt voor een feestmaal!

Gado gado salade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Frisse vegetarische salade met sperziebonen, komkommer en ei gecombineerd met een lekkere romige pindadressing en krokante gebakken uitjes

Griekse quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • *

Gezonde en lekkere quinoa salade met komkommer, feta en paprika geserveerd met pitabrood en knoflooksaus

Marokkaans gevulde taco's
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Zachte taco’s gevuld met wortel en een lekker vegetarisch mengsel met een Marokkaanse twist van kikkererwten en abrikoos.

Pasta met zalm en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Snel en makkelijk een heerlijk pastagerecht op tafel met zalm en spinazie in een romige saus, echt een perfecte combinatie!

Pastaschotel met salami
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze ovenschotel met pasta, groenten en salami uit de oven is een heerlijke maaltijd die lekker veel smaak heeft en bovendien romige mozzarella

Couscous met broccoli en zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Een gezond en vegetarisch bordje vol met powerfood zoals geroosterde groenten, zoete aardappel en linzen

Italiaanse roerbak met mozzarella uit 1 pan
  • 25-07-2019
  • 1 reactie
  • Sandra

Eenpansgerechten zijn ideaal in de zomer, of je nu door de warmte weinig zin hebt om te koken of niet veel afwas wil op de camping. Met dit recept tover je snel en makkelijk een heerlijke roerbak op tafel met een italiaanse twist!

Risotto basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je risotto? Veel mensen denken dat het lastig is, maar met dit basisrecept en handige tips maak je makkelijk zelf de lekkerste risotto.