Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Pitabroodje gezond
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Gezonde en lichte versie van een pitabroodje met stukjes kruidige kip, veel groenten en een knoflooksaus of basis van Griekse yoghurt, dat is verantwoord snacken.

Vegaburgers met mangosalsa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Lekkere vegaburger van de BBQ op een broodje met een frisse mango avocado salsa die zorgt voor een heerlijke tropische smaak

Dahl met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke Indiase linzen curry gemaakt met rode linzen genaamd dahl. Lekker met spinazie er door en geserveerd met naanbrood. Bovendien is deze dahl vegetarisch en vegan.

Surinaamse roti met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 40 min wachten
  • 4 personen
  • *

Het bekendste Surinaamse gerecht met aardappel, kouseband en kip volgens traditioneel recept maar wel makkelijk en eenvoudig zelf te maken. Inclusief handige tips!

Pulled chicken broodjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 5 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Krokante broodjes met een heerlijke vulling van pulled chicken in een kruidige barbecuesaus, lekker als lunch of als snack op een feestje

Harira soep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze Marokkaanse soep is gevuld met linzen en kikkererwten en op smaak gemaakt harissa

Ovenschotel chili con carne met pasta
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Zelfgemaakte chili con carne met pasta gecombineerd in een ovenschotel gegratineerd met kaas

Spaghetti bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor de lekkerste pasta bolognese met een smaakvolle saus op basis van gehakt, zonder pakjes en zakjes!

Tropische burger met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 stuks
  • *

Zelfgemaakte tropische hamburgers op een broodje met frisse sla, cheddar kaas, gegrilde plakjes ananas en ketchup. Lekker van de bbq maar ook gewoon uit de pan.

Kipsaté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min wachten
  • 8 spiesjes
  • *

Kip saté is een echte klassieker! Deze kip spiesen hebben een heerlijke licht pittige zelfgemaakte marinade en zijn lekker met satésaus

Puntpaprika met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Puntpaprika's uit de oven gevuld met een gehakt en gegratineerd met mozzarella, een lekkere koolhydraatarme lunch of lekker met rijst als hoofdgerecht

Bbq worst spiesen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 10 min grillen + 30 min wachten
  • 6 stuks
  • *

Maak lekkere bbq spiesen van stukjes worst, gemarineerd in een marinade van honing en mosterd, met paprika en rode ui. Heerlijk van de grill en makkelijk van tevoren te maken voor de barbecue.

Foe yong hai
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Met dit recept maak je zelf lekkere foe yong hai net als bij de Chinees, een kruidige vegetarische omelet met groenten en zoetzure saus

Wraps met romige kip pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Maak deze lekkere en snelle wraps gevuld met spinazie en een romig mengsel van pesto met stukjes gebakken kip

Lasagne met witte asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Witte asperges met ham zijn een gouden combi, zeker in deze romige aspergelasagne met bechamelsaus met pesto

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke kruidige Marokkaanse gehaktballetjes in een smaakvolle tomatensaus met hierin gestolde eieren, lekker met couscous!

Pizza shoarma met puntpaprika
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekker snacken in het weekend met deze pizza met shoarma, puntpaprika en knoflooksaus

Kip kerrie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke zelfgemaakte kip kerrie in een romige saus met sperziebonen en rijst, zonder pakjes en zakjes!

Raapstelen stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Op zoek naar een recept met raapstelen? Wat dacht je van deze heerlijke voorjaars stamppot gemaakt met raapstelen gecombineerd met stukjes kaas en gedroogde tomaatjes

Gezonde pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Een lekkere en gezonde pastasalade gemaakt met o.a. volkoren pasta en groenten zoals tomaatjes, courgette en avocado. Simpel en verantwoord!

Vegetarische tortillataart
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Kleurrijke goed gevulde tortillataart met lekker veel groente en zelfgemaakte guacamole.

Groene asperges met aardappeltjes en ei
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader.

Taco’s met krokante bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oven
  • 8 stuks
  • *

Deze zachte taco’s zijn gevuld met stukjes bloemkool in een krokant jasje, avocado en tomaatjes

Gehaktschotel met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijke combinatie van een kruidig gehaktmengsel onder een laag van aardappelpuree met appel