Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Varkenshaas met kersen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 personen
  • *

Klassieke combinatie voor tijdens kerst: met brie gevulde varkenshaas met een warme kersensaus. Feestelijk genieten met dit smaakvolle gerecht.

Gevulde pompoen met andijvie
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Herfstrecept: pompoen gevuld met een mengsel van freekeh, andijvie en kaas

Italiaanse gnocchi roerbak
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Voor als je niet kunt kiezen tussen aardappels en pasta: snelle vegetarische roerbak met gnocchi en groenten. Binnen 25 minuten heb je een lekker en voedzaam gerecht op tafel.

Kibbeling maken
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze gefrituurde vis snack van kabeljauw maak je makkelijk zelf met dit recept voor kibbeling beslag. Lekker als hapje of bij het avondeten met verse groenten en aardappels.

Pizza BBQ chicken
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 10 min + 20 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Deze pizza BBQ chicken is de ideale weekend snack en een upgrade voor pizza night. Zelfgemaakte pizza met stukjes kip, paprika, romige mozzarella en een zoete barbecuesaus. 

Butter chicken curry
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Malse stukjes kip gemarineerd in yoghurt en cashewnoten in een milde Indiase curry saus. Een heerlijk gerecht om van te genieten.

Courgetti pesto met kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Koolhydraatarme romige spaghetti van courgette met pesto, gebakken kip en geroosterde tomaatjes. Een smaakvol en gezond recept met lekker veel groenten wat je zo op tafel hebt staan.

Lasagne kip pesto
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Hartige verwennerij. Kip en courgette combineren heerlijk met romige mascarpone en pesto in deze smakelijke lasagne. Perfect voor elk moment.

Gehaktbrood (meatloaf)
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Dit Amerikaanse gehaktbrood met een laagje BBQ saus is een heerlijke afwisseling op de Hollandse gehaktbal

Summer rolls met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 16 stuks
  • *

Verse loempia's van rijstvellen gevuld met knoflookgarnalen, wortel en avocado. Deze kleurrijke summer rolls zijn een verfrissend en gezond gerecht voor zomerse dagen.

Spaanse mosselen met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Deze mosselen op Spaanse wijze met tomaat en chorizo maak je makkelijk zelf. Ontdek de heerlijke smaken in dit mediterrane gerecht.

Grieks gevulde aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Gevulde aubergines op z'n Grieks! Aubergines gevuld met een heerlijk gehaktmengsel, tomaat, romige feta en smaakvolle kruiden.

Ovenschotel met gehakt en brood
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 12 oventijd
  • 4 personen
  • *

Goed gevulde ovenschotel met gehakt, paprika en prei afgedekt met stokbrood gegratineerd met kaas

Quinoa met spinazie en gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Een smaakvolle en makkelijke maaltijd met quinoa, verse spinazie, kruidige gehaktballetjes en feta. Een voedzame en heerlijk gerecht boordevol smaak.

Italiaanse aardappelschotel
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Met deze heerlijke ovenschotel combineer je aardappelen, groente, vlees en Italie in één ovenschaal

Lasagne met asperges en kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke lente lasagne met laagjes gerookte kip, groene asperges en zelfgemaakte bechamelsaus

Oosterse zalm met kokosrijst
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 12 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke oosters gemarineerde zalm uit de oven met een geurige zelfgemaakte kokosrijst. Geserveerd met boontjes en cashewnoten en gegarneerd met wat bosui en geroosterde kokos.

Thaise salade met biefstuk en mango
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke Thaise, frisse salade met komkommer, mango en taugé met gebakken biefstuk en een zelfgemaakte Oosterse dressing met gember en limoen.

Freekeh met pompoen en za'atar
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Zet iets bijzonders en gezonds op tafel met deze freekeh salade met pompoen, tomaat en za'atar kruiden

Ovenschotel met spitskool en rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Winterse ovenschotel met spitskool en paprika onder een laagje puree met rookworst

Pasta met zalm en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Gezond en makkelijk pastarecept met broccolisaus, een gebakken stukje zalm en grove tomatensalsa. En ook nog eens erg lekker!

Frittata met spinazie en chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Frittata met spinazie, chorizo en tomaatjes uit de oven. Een smaakvolle en eenvoudige frittata. Perfect voor een snel en hartig gerecht!

Hele kip uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 1 uur 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Met dit heerlijke recept voor een hele kip met sinaasappel en rozemarijn uit de oven steel je de show tijdens een feestelijk diner!

Couscous met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Herfstige couscous met frisse granaatappelpitjes en zoete pompoen en aubergine uit de oven