Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Herfstrecepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Herfstpasta met paddestoelen
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Pasta met paddestoelen, spekjes en walnoot in een romige saus met een Marokkaans tintje. 

Herfstsalade gewikkeld in parmaham
  • Voorgerecht
  • 25 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Smaakvolle herfstsalade met walnoot, vijgen en blauwe kaas geserveerd in een bakje van parmaham

Stoofperen
  • Bijgerecht
  • 10 MIN + 2,5 UUR STOVEN
  • 8 STUKS
  • *

Deze heerlijke stoofpeertjes zijn het wachten meer dan waard!

Bladerdeegtaartje met peer
  • Nagerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Een heerlijke herfst combi; bladerdeegtaartjes met kaneel-mascarpone, peer en noten.

Goulash met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Snelle en gezonde goulash met pompoen, paprika en paddestoelen uit de oven

Hartige pompoentaart
  • Lunch
  • 25 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker in de herfst als lunch of tussendoortje; plaattaart met rode ui, geitenkaas en pompoen

Kip uit de braadpan
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 45 STOVEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere hele kip met wortel, prei en aardappel uit de braadpan gestoofd in witte wijn

Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Niet alleen een hele lekkere soep maar ook nog eens gezond, rode bieten bevatten namelijk veel antioxidanten

Vijgentaartje
  • Nagerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Een heerlijke herfst combi; bladerdeegtaartjes met kaneel-mascarpone, verse vijgen en noten. 

Paddestoelensoep
  • Voorgerecht
  • 30 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Simpel recept voor verukkelijke herfst soep met de volle smaak van paddestoelen en tijm. 

Bosvruchten puddingtaart
  • Bakrecept
  • 60 MIN + 2 UUR WACHTEN + 25 OVENTIJD
  • 10 STUKKEN
  • ***

Knapperige taartbodem met heerlijke stevige vanillepudding afgewerkt met frisse bramen en frambozen

Bramen strudel
  • Bakrecept
  • 15 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Heerlijke zomerse variant op de traditionele appelstrudel met bramen en sinaasappel

Gevulde champignons uit de oven
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Een aanrader: grote gevulde champignons met pesto, kaas en pijnboompitten ook lekker bij de tapas

Perentaart
  • Bakrecept
  • 50 MIN + 40 OVENTIJD
  • 8 TOT 10 STUKKEN
  • **

Perentaart met amandelspijs en een lekkere harde volkorenbodem

Kip in rode wijn
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 50 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere franse stoofschotel met kip, tomaat, pepers, rozemarijn in rode wijn.

Hachee met sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 120 MIN WACHTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Stoofpotje met laurier geserveerd met spersiebonen en aardappelpuree

Pompoen uit de oven
  • Voorgerecht
  • 15 MIN +15 OVENTIJD 
  • 4 PERSONEN
  • *

lekkere en makkelijke krokante stukjes pompoen uit de oven

Pompoen met kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijk herfst gerecht met pompoen, kip en noten uit de oven

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×