Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Herfstrecepten

Herfstrecepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Salade met vijgen en peer
  • Voorgerecht
  • 15 MINUTEN 
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijke herfstsalade met verse vijgen, peer, parmaham en geitenkaas met een frisse honingdressing

Galette met paddestoelen
  • Hoofdgerecht
  • 70 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • ***

Rustieke taart van paddenstoelen, spekjes en tijm met een krokante half dichtgevouwen deegrand

Vijgen met ricotta en spek
  • Voorgerecht
  • 25 MIN + 8 OVENTIJD
  • 8 STUKS
  • *

Herfstrecept; heerlijke verse vijgen gevuld met ricotta en walnoot en een krokant korstje spek

Taart met vijgen en frambozen
  • Bakrecept
  • 25 MINUTEN + 60 OVENTIJD
  • 8 PERSONEN
  • **

Lekkere en makkelijke taart met verse vijgen, frisse frambozen en een vleugje sinaasappel

Cake met bosvruchten
  • Bakrecept
  • 40 MINUTEN + 1 UUR OVENTIJD
  • 10 TOT 12 PLAKKEN
  • **

Geweldig lekker en makkelijk recept voor cake met frambozen en blauwe bessen

Romige oranjesoep
  • Lunch
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Gezonde soep van pompoen, wortel en linzen met een Indiaas tintje. Ook leuk voor Koningsdag!

Pasta met gerookte kip en peer
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker culinair pasta recept voor tagliatelle met gerookte kip, spinazie en peer in een gorgonzolasaus

Appel notentaart
  • Bakrecept
  • 45 MIN + 60 OVENTIJD
  • 8 TOT 10 PUNTEN
  • **

Makkelijk recept voor een lekkere goed gevulde taart met appel, verschillende soorten noten en krenten

Salade met druiven
  • Voorgerecht
  • 10 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Snelle en lekkere salade met druiven, blauwe kaas en pecannoten voor bij het hoofdgerecht of vooraf

Pastinaak kerriesoep
  • Voorgerecht
  • 60 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Winterse soep met pastinaak gecombineerd met de smaak van kerrie

Stoofschotel met scones (cobbler)
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 3 UUR STOVEN + 12 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Beef cobbler is typisch Engels gerecht van runderstoof met hartige scones die een perfecte combinatie vormen

Pompoencakejes
  • Bakrecept
  • 30 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 20 STUKS
  • **

Leuk voor met Halloween of tijdens een high tea in de herfst; pompoencakjes met zoete topping en pompoenpitten

Herfstpasta met paddestoelen
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Pasta met paddestoelen, spekjes en walnoot in een romige saus met een Marokkaans tintje. 

Herfstsalade gewikkeld in parmaham
  • Voorgerecht
  • 25 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Smaakvolle herfstsalade met walnoot, vijgen en blauwe kaas geserveerd in een bakje van parmaham

Bladerdeegtaartje met peer
  • Nagerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Een heerlijke herfst combi; bladerdeegtaartjes met kaneel-mascarpone, peer en noten.

Kip uit de braadpan
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 45 STOVEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere hele kip met wortel, prei en aardappel uit de braadpan gestoofd in witte wijn

Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Niet alleen een hele lekkere soep maar ook nog eens gezond, rode bieten bevatten namelijk veel antioxidanten

Vijgentaartje
  • Nagerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Een heerlijke herfst combi; bladerdeegtaartjes met kaneel-mascarpone, verse vijgen en noten. 

Paddestoelensoep
  • Voorgerecht
  • 30 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Simpel recept voor verukkelijke herfst soep met de volle smaak van paddestoelen en tijm. 

Bosvruchten puddingtaart
  • Bakrecept
  • 60 MIN + 2 UUR WACHTEN + 25 OVENTIJD
  • 10 STUKKEN
  • ***

Knapperige taartbodem met heerlijke stevige vanillepudding afgewerkt met frisse bramen en frambozen

Bramen strudel
  • Bakrecept
  • 15 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Heerlijke zomerse variant op de traditionele appelstrudel met bramen en sinaasappel

Gevulde champignons uit de oven
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Een aanrader: grote gevulde champignons met pesto, kaas en pijnboompitten ook lekker bij de tapas

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×