Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Herfstrecepten

Herfstrecepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Pasta met verse vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en ricotta

Portobello met pompoen
  • Voorgerecht
  •  50 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere vegetarische portobello met pompoen, geitenkaas en saliechutney voor bij de tapas

Beef stroganoff
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk herfstrecept voor beef stroganoff met malse runderreepjes, shiitake en paprika

Italiaanse stamppot met walnoten
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke stamppot op Italiaanse wijze met courgette, zongedroogde tomaat, basilicum en walnoten

Pompoenquiche
  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijk herfstrecept; quiche met pompoen, rode ui, geitenkaas en hazelnoten

Aardappel paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk recept voor romige aardappelsoep met gegrilde paprika en een pittige bite van groene peper

Pompoen ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Vegetarische ovenschotel met pompoen, appel en spinazie onder een laagje puree en gegratineerde kaas

Carpaccio van rode biet
  • Voorgerecht
  • 30 MIN + 25 KOKEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke vegetarische carpaccio van rode biet met rucola, perzik en geitenkaas

Peer met noten crumble
  • Nagerecht
  • 20 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • *

Makkelijk en lekker toetje van peer met kaneel, honing en een crumble met noten

Salade met vijgen en peer
  • Voorgerecht
  • 15 MINUTEN 
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijke herfstsalade met verse vijgen, peer, parmaham en geitenkaas met een frisse honingdressing

Hartige galette met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 70 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • ***

Rustieke taart van paddenstoelen, spekjes en tijm met een krokante half dichtgevouwen deegrand

Vijgen met ricotta en spek
  • Voorgerecht
  • 25 MIN + 8 OVENTIJD
  • 8 STUKS
  • *

Herfstrecept; heerlijke verse vijgen gevuld met ricotta en walnoot en een krokant korstje spek

Taart met vijgen en frambozen
  • Bakrecept
  • 25 MINUTEN + 60 OVENTIJD
  • 8 PERSONEN
  • **

Lekkere en makkelijke taart met verse vijgen, frisse frambozen en een vleugje sinaasappel

Cake met bosvruchten
  • Bakrecept
  • 40 MINUTEN + 1 UUR OVENTIJD
  • 10 TOT 12 PLAKKEN
  • **

Geweldig lekker en makkelijk recept voor cake met frambozen en blauwe bessen

Romige oranjesoep
  • Lunch
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Gezonde soep van pompoen, wortel en linzen met een Indiaas tintje. Ook leuk voor Koningsdag!

Pasta met gerookte kip en peer
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker culinair pasta recept voor tagliatelle met gerookte kip, spinazie en peer in een gorgonzolasaus

Appel notentaart
  • Bakrecept
  • 45 MIN + 60 OVENTIJD
  • 8 TOT 10 PUNTEN
  • **

Makkelijk recept voor een lekkere goed gevulde taart met appel, verschillende soorten noten en krenten

Salade met druiven
  • Voorgerecht
  • 10 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Snelle en lekkere salade met druiven, blauwe kaas en pecannoten voor bij het hoofdgerecht of vooraf

Stoofschotel met scones (cobbler)
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 3 UUR STOVEN + 12 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Beef cobbler is typisch Engels gerecht van runderstoof met hartige scones die een perfecte combinatie vormen

Herfstsalade gewikkeld in parmaham
  • Voorgerecht
  • 25 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Smaakvolle herfstsalade met walnoot, vijgen en blauwe kaas geserveerd in een bakje van parmaham

Bladerdeegtaartje met peer
  • Nagerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Een heerlijke herfst combi; bladerdeegtaartjes met kaneel-mascarpone, peer en noten.

Kip uit de braadpan
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 45 STOVEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere hele kip met wortel, prei en aardappel uit de braadpan gestoofd in witte wijn

Vijgentaartje
  • Nagerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Een heerlijke herfst combi; bladerdeegtaartjes met kaneel-mascarpone, verse vijgen en noten. 

Bosvruchten puddingtaart
  • Bakrecept
  • 60 MIN + 2 UUR WACHTEN + 25 OVENTIJD
  • 10 STUKKEN
  • ***

Knapperige taartbodem met heerlijke stevige vanillepudding afgewerkt met frisse bramen en frambozen

Bramen strudel
  • Bakrecept
  • 15 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Heerlijke zomerse variant op de traditionele appelstrudel met bramen en sinaasappel

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×