Herfstrecepten

Herfstrecepten

Van paddenstoelen, rode kool en pompoen tot braam en peer: proef de herfst met de lekkerste herfstrecepten. Maak de recepten makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, ovenschotel of een quiche met pompoen bijvoorbeeld.

Vijgenjam
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 potje
  • *

Veel verse vijgen uit de tuin? Maak er vijgenjam van met een vleugje kaneel en gember. Makkelijk te maken en klaar in 20 minuten.

Romige maaltijdsoep met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Goed gevulde en stevige maaltijdsoep met kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.

Hapje met vijg en geitenkaas op een prikker
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 8 stuks
  • *

Lekker op de borrelplank of kaasplank: hapjes met verse vijg, parmaham en geitenkaas. Een perfecte combinatie van zoet en hartig.

Pumpkin spice pannenkoeken
  • Ontbijt recept
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke luchtige en dikke pannenkoekjes met herfstige smaken van kaneel en gember

Hartige groentetaart met pastinaak
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze quiche is helemaal vegetarisch en bevat lekker veel groenten zoals pompoen, courgette en pastinaak

Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 stuks
  • *

Deze wrap tosti's hebben een winterse twist door de rode biet, boerenkool en geitenkaas

Gevulde portobello in bladerdeeg
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Dit herfstige gerecht bestaat uit grote champignons gevuld met verschillende soorten kaas omhuld met knapperig bladerdeeg

Paddenstoelenbouillon
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4-6 personen
  • *

Een heldere bouillonsoep met paddenstoelen en knoflook croutons, heerlijk voor in de herfst!

Bietenlasagne met walnoten
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke vegetarische ovenschotel met rode biet, een romige ricottasaus en crunchy walnoten

Pita met pompoen en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Deze vegetarisch gevulde pitabroodjes zijn heerlijk als snelle maaltijd of lunch

Portobello met pompoen risotto
  • Voorgerecht
  • 45 min + 5 min gratineren
  • 6 stuks
  • *

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen gegratineerd met Parmezaanse kaas uit de oven.

Gnocchi met blauwe kaas en paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Dit gerecht is onwijs herfstig met paddenstoelen, blauwe kaas, spinazie en natuurlijk de gnocchi.

Gnocchi in pompoensaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Pannenkoeken met peer en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 stuks
  • *

Hartige pannenkoeken met peer gevuld met rucola en geitenkaas

Marokkaanse runderstoof
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2 uur 30 min stoven
  • 4 personen
  • *

Een zachte stoofschotel met rundvlees, abrikozen en aubergines. Heerlijk gekruid met kaneel en komijn en geserveerd met couscous.

Quiche met witlof en ham
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 ersonen
  • *

Witlof met ham en kaas is een gouden combi, zo ook in deze heerlijke quiche

Pompoensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 6 personen
  • *

Deze maaltijdsoep is lekker herfstig door de pompoen, met een vleugje tomaat en pulled chicken als topping. Met het stokbrood kun je lekker in de soep dippen.

Pizza met vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 2 pizza's
  • *

Zelfgemaakte pizza’s met een heerlijke herfstige topping van vijgen en blauwe kaas

Appel spijs gebakje
  • Bakrecept
  • 20 min + 20 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Super makkelijk maar lekker gebakje van knapperig bladerdeeg met appel en spijs

Hartige galette met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • *

Hartige taart gevuld met ham, aubergine en ricotta

Pittige pompoensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Een heerlijke oranje herfstsoep van wortel en pompoen met een pittig accentje

Pompoen lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke herfstige lasagne met laagjes geroosterde pompoen, spinazie en ricotta

Bruschetta met pompoen
  • Voorgerecht
  • 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Een knapperig broodje met geroosterde pompoen en salie op een laagje geitenkaas. Klinkt goed toch?

Paddenstoelen truffelsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Lekker als voorgerecht voor de kerst: romige soep van paddenstoelen met truffel en tijm