Hollandse recepten

Hollandse recepten

De lekkerste recepten van Nederlandse bodem, van stamppot, ovenschotels en heerlijke soepen tot zoete Hollandse bakrecepten zoals boterkoek en tompouce. En vergeet ook pannenkoeken en poffertjes niet!

Rood wit blauw toetje
  • Nagerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Simpel en gezond toetje met frambozen, Griekse yoghurt, blauwe bessen en framboos om in de oranje stemming te komen. Leuk voor Koningsdag of een EK of WK bijvoorbeeld.

Asperges op klassieke wijze met ham en ei
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Asperges op traditionele wijze met ei, ham, aardappeltjes en botersaus inclusief tips om asperges te koken

Aspergesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor een romige verse aspergesoep met een topping van reepjes ham en ei

Rode bietenstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke smeuïge stamppot met rode bieten en geitenkaas geserveerd met gebakken plakken appel met kaneel en walnoten

Appelcake met kaneel
  • Bakrecept
  • 20 min + 1 uur oventijd
  • 10 plakken
  • *

Makkelijk basisrecept voor een lekkere luchtige appelcake met stukjes appel en een vleugje kaneel

Bloemkoolsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm. In slechts 30 minuten staat de soep op tafel.

Ovenschotel met hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Bladerdeegbroodjes met zuurkool
  • Lunch recept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Knakworstjes en zuurkool zijn een heerlijke combinatie, zeker verpakt in deze knapperige bladerdeegbroodjes afgemaakt met kaas

Hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk basisrecept om heerlijke smeuïge en smaakvolle hutspot te maken. Deze stamppot is op basis van aardappels, wortel en ui en wordt daarom ook vaak peen en uien genoemd.

Tosti zuurkool ananas
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekkere winterse variant tosti met de zure smaak van zuurkool, zoute spek en zoete ananas, een perfecte combi!

Vegan eiersalade
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Deze eiersalade is gemaakt zonder eieren, maar met tofu! Toch is de smaak en structuur erg vergelijkbaar met een echte eiersalade

Zalm broccoli schotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Perfect voor een doordeweekse dag: ovenschotel met aardappelen, broccoli en verse zalm in een romige sausje met een vleugje mosterd. Lekker gegratineerd met kaas uit de oven.

Wentelteefjes
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Hoe maak je de lekkerste wentelteefjes met brood, eieren, suiker en kaneel? Met dit recept lukt het zeker!

Marmer tulband
  • Bakrecept
  • 40 min + 1 uur oventijd
  • 10 personen
  • *

Basisrecept voor een lekkere luchtige marmer tulband. Heerlijke vanillecake met chocoladecake, erg leuk om te maken en het ziet er feestelijk uit. Bestrooi met wat poedersuiker.

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes
  • Lunch recept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Makkelijk zelf heerlijke saucijzenbroodjes maken met een kruidige vulling en krokant bladerdeeg, met maar 6 ingrediënten!

Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 30 min
  • 6-8 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

Gezonde(re) oliebollen uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 10 stuks
  • *

Deze gezonde(re) oliebollen zijn gemaakt met speltbloem en worden gebakken in de oven, toch zijn ze lekker luchtig en zoet van smaak door de kaneel en appel

Makkelijk basisrecept voor oliebollen
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 1 uur rijzen
  • 20 stuks
  • *

Met dit makkelijke recept maak je zelf de lekkerste oliebollen inclusief 5 onmisbare tips voor de lekkerste oliebol of krentenbol!

Alcoholvrije stoofperen
  • Bijgerecht
  • 10 min + 1 uur 30 min
  • 6 stuks
  • *

Deze stoofpeertjes zonder alcohol zijn gemaakt met bessensap! Daarom zijn deze alcoholvrije stoofperen ook geschikt voor kids en gasten die geen alcohol willen of mogen.

Gevulde eieren met zalm
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Gevulde eitjes zijn bijna altijd wel een succes en deze gevulde eieren met zalm zijn extra feestelijk door de toevoeging van gerookte zalm en granaatappel. Een lekker hapje voor tijdens Kerst of Pasen.

Hachee ovenschotel met rode kool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • *

Heerlijke winterse combi van zacht gestoofd hacheevlees met rode kool en aardappelpuree met een krokant korstjes uit de oven.

Speculaascake met appel
  • Bakrecept
  • 35 min + 55 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Makkelijk te maken cake met speculaaskruiden, stukjes appel en geschaafde amandelen. Lekker op een herstige dag of met Sinterklaas.

Makkelijke kippensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 30 minuten een heerlijke kippensoep met dit basisrecept inclusief vermicelli en met extra veel groenten, daar knap je van op!

Pepernoten / kruidnoten bakken
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 70 stuks
  • *

Bak met Sinterklaas zelf knapperige pepernoten, eigenlijk kruidnoten, met dit simpele recept op basis van meel, boter, suiker en speculaaskruiden!