Hollandse recepten

Hollandse recepten

De lekkerste recepten van Nederlandse bodem, van stamppot, ovenschotels en heerlijke soepen tot zoete Hollandse bakrecepten zoals boterkoek en tompouce. En vergeet ook pannenkoeken en poffertjes niet!

Pepernoten / kruidnoten bakken
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 70 stuks
  • *

Bak met Sinterklaas zelf knapperige pepernoten, eigenlijk kruidnoten, met dit simpele recept op basis van meel, boter, suiker en speculaaskruiden!

Hollandse ovenschotel met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min
  • 3-4 personen
  • *

Krieltjes, bloemkool en spekjes in een romige saus met een vleugje mosterd gegratineerd met kaas in de oven, dat klinkt fantastisch toch!

Pompoenstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze stamppot heeft een heerlijk herfstig tintje, doordat het gemaakt is met pompoen en op smaak gebracht is met salie en geitenkaas.

Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • *

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

Lasagne met witte asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Witte asperges met ham zijn een gouden combi, zeker in deze romige aspergelasagne met bechamelsaus met pesto

Mini appelflappen
  • Bakrecept
  • 15 min + 20 min
  • 8 stuks
  • *

Deze mini variant van de grote appelflap is leuk om zelf te maken, of met de kids en is lekker als zoet hapje voor bij de high tea of (kinder)feestje

Kip kerrie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke zelfgemaakte kip kerrie in een romige saus met sperziebonen en rijst, zonder pakjes en zakjes!

Raapstelen stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Op zoek naar een recept met raapstelen? Wat dacht je van deze heerlijke voorjaars stamppot gemaakt met raapstelen gecombineerd met stukjes kaas en gedroogde tomaatjes

Groene asperges met aardappeltjes en ei
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader.

Gehaktschotel met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijke combinatie van een kruidig gehaktmengsel onder een laag van aardappelpuree met appel

Aspergesoep met zalm
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Romige aspergesoep van witte asperges met een heerlijke toevoeging van gerookte zalm

Geglaceerde wortels met honing
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Heerlijk en feestelijk bijgerecht van friszoete glanzende bospeentjes met citroen en honing.

Hangop met fruit
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 6 uur wachten
  • 4 personen
  • *

Zelfgemaakte romige hangop met vanille en vers fruit, lekker als toetje of als ontbijt

Ovenschotel met romige spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Spruitjes in een romige saus van roomkaas met spekjes onder een laagje aardappelpuree uit de oven

Pasta met bloemkool en spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Pasta met geroosterde bloemkool en gebakken spekjes in een lekkere romige witte saus

Valentijn wentelteefjes
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 1 persoon
  • *

Verras je valentijn op valentijnsdag met dit heerlijke ontbijtje van wentelteefjes in hartvorm met mascarpone en vers fruit

Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een lekker kruidig gehaktmengsel onder een laagje zoete aardappelpuree gegratineerd in de oven

Erwtensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • *

Door de rookworst te vervangen door gerookte kip is deze erwtensoep lekker licht en minder vet maar nog steeds heerlijk van smaak

Vegetarische erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • *

Lekkere verse dikke vegan erwtensoep zonder vlees maar met veel winterse groenten zoals knolselderij en pompoen

Andijviestamppot met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een makkelijk recept voor heerlijke Hollandse andijviestamppot met gebakken spekjes, de perfecte winterkost. Lekker met wat appelmoes.

Gevulde appels met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze gevulde appels met een vulling van puree, appel en spekjes zijn een lekkere winterse maaltijd

Stamppot met snijbonen en spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en lekker recept voor snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika

Stamppot met prei met brie
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke preistamppot met gebakken spekjes en bovenop licht gesmolten brie met walnoten

Spinaziestamppot met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Serveer deze vegetarische stamppot met spinazie en pijnboompitten met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke winterse maaltijd.