Slagroom recepten

Slagroom recepten

Slagroom is oorspronkelijk afkomstig van koeienmelk of koeienroom. In de supermarkt kun je ook kiezen voor een vegan slagroom! Maak de heerlijkste toetjes, bakrecepten maar ook hoofdgerechten met deze lekkere slagroom recepten.

Viennetta ijstaart
  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur wachten
  • 8 - 10 personen
  • *

Maak maar met 3 ingrediënten zelf deze viennetta ijstaart met laagjes roomijs en pure chocolade

Spaghetti met coquilles
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Pasta in roomsaus met knoflook en erwtjes met gebakken coquilles (sint jakobsschelpen). Een ideaal recept om te serveren tijdens een etentje of met Kerst.

Sinterklaas muffins met kruidnoten
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Kom helemaal in de sinterklaas stemming met dit recept voor muffins met stukjes kruidnoten en amandel

Groentegratin
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Heerlijke gratin uit de oven met plakjes courgette, wortel, tomaat en aardappel in room en gegratineerd met kaas.

Zoete aardappel gratin
  • Bijgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Prachtig bijgerecht van dunne plakjes zoete aardappel met room, kruiden en kaas uit de oven. Lekker bij vlees, vis of vega.

Speculaas tiramisu met mandarijn
  • Nagerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Tiramisu met laagjes room en speculaas met frisse partjes mandarijn. Leuk als sinterklaasrecept of als feestelijk dessert.

Appeltaart trifle
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 2 stuks
  • *

Deze appeltaart trifle in een glaasje is een heerlijk toetje. Gemaakt van laagjes verkruimelde koekjes, zoete stukjes gebakken appel met kaneel en zelfgemaakt vanilleroom.

Poire Belle Helene
  • Nagerecht
  • 1 uur 30 min
  • 8
  • *

Makkelijk maar toch indrukwekkend toetje van gepocheerde stoofperen met chocoladesaus en vanille-ijs. Een leuke afsluiter voor het (kerst)diner.

Preisoep met aardappel
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept om zelf deze romige preisoep met aardappel te maken. Inclusief tips voor lekkere toevoegingen om er een goede maaltijdsoep van te maken. In 25 minuutjes klaar.

Indische quiche
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Panna cotta kokos passievrucht
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk tropisch dessert: romige panna cotta van room en kokosmelk met een laagje frisse passievrucht

Champignonsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor vers gemaakte gebonden champignonsoep met gebakken champignons en een snufje tijm

Aardbeien yoghurtijs
  • Nagerecht
  • 20 min + 6 uur opstijven
  • 4 porties
  • *

Zelfgemaakt romig ijs met verse aardbeien, slagroom en yoghurt. Makkelijk te maken zonder ijsmachine en heerlijk als dessert.

Pannenkoekentaart met aardbeien
  • Nagerecht
  • 1 uur
  • 8 personen
  • *

Pannenkoekentaart met aardbeien, een leuk idee als dessert, voor een kinderfeestje of gewoon bij de koffie. De taart maak je van pannenkoeken met zelfgemaakte aardbeienroom. Serveer met wat aardbeien bovenop voor een vrolijk resultaat.

Quiche met zalm en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere quiche van bladerdeeg met een vulling van spinazie en zalm, een heerlijke combinatie!

Kersencake
  • Bakrecept
  • 20 min + 40 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Dit luchtige en zomerse gebak met kersen is heel makkelijk te maken en heb je binnen 20 minuten in de oven staan. Nog even geduld hebben, lekker bestrooien met poedersuiker en smullen maar.

Panna cotta met aardbei
  • Nagerecht
  • 40 min + 4 uur opstijven
  • 2 personen
  • *

Heerlijk dessert van zelfgemaakte panna cotta van opgesteven room met een lekkere friszoete aardbeiensaus

Preipannetje met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk pannetje met een romig mengsel met prei en champignons met daarin stukjes zalmfilets gegaard

Aspergemousse in een glaasje
  • Voorgerecht
  • 25 min + 1 uur opstijven
  • 2 a 3 stuks
  • *

Leuk voorgerechtje of amuse van een zachte mousse van asperges en slagroom geserveerd met gerookte zalm

Broodjes gevuld met ei
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Leuk lunchgerecht of ontbijt recept van broodjes gevuld met ei gegratineerd met kaas uit de oven, ook leuk voor Pasen!

Aspergesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor een romige verse aspergesoep met een topping van reepjes ham en ei

Limoncello mousse dessert
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 3 stuks
  • *

Fris en luchtig toetje van citroenmousse met een vleugje limoncello en bastogne koekjes op de bodem

Toblerone chocolademousse dessert
  • Nagerecht
  • 50 min + 6 uur wachttijd
  • 4 personen
  • *

Grand kerstdessert met Toblerone chocolade mousse, brownie, aardbeien, ijs en bastognekruimels. Daar maak je iedereen wel blij mee na een feestelijk diner.

Romig dessert met Bastogne en kersen
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk toetje met maar 7 ingrediënten met laagjes van krokante koekkruimels, romige monchou vulling en kersen in saus